10 mesačný synček má zapálené očká

rebekasaska
25. apr 2014

Ahojte babenky chcela by som sa opytat mam 10 mesacneho synceka a ma zapalene ocka ,uz od utorka mu kvapkam Pamycon 4krad denne a na noc mu davam Framikoinovu masticku a nic sa mu nezlepsuje dneska som mu zacala vytierat aj harmancekom neviem co dalej a ide vykend

luba28
25. apr 2014

@rebekasaska vytieraj harmancekom dalej,ale smerom od vonkajsieho kutika ku vnutornemu a vzdy novym tamponom,...aj 6-8x denne+ potom daj ten framykoin,...

rebekasaska
autor
25. apr 2014

len sa mi to zda ze sa mu to vobec nezlepsuje

stefka33
25. apr 2014

Už radšej skoč zajtra na pohotovosť nech mu predpíšu antibiotické kvapky. Zdá sa mi to pridlho. 😒 Ja tiež používam harmanček ako prvú pomoc. 🙂 Minule som to tu napísala a nejaká tetuša ma zdrbala jak sirotu, že to je silný alergén a že sa to už nepoužíva. 🙂 Ak sa tu spoznala, tak ju pekne pozdravujem. 🙂

dobromila1111
25. apr 2014

Ahoj,my ako mali sme mali zapalene prave ocko,nepomahal pamycon kvapky.Dlho.Potom kamoska poradila masirovat koren nosa od ocka,trosku od vnutorneho kutika ocka.O tri dni sme uz nic nemali,pomohlo to uz po dni..tak snad pomoze aj vam🙂

jahodka87
25. apr 2014

Harmancek alebo ocianku - a vyhybat sa vetru a hlavne prievanu.Moja malinka mala tiez stale zapalene jedno ocko a pomohol harmancek a masaz kutika ako pise dobromila1111. Nech ste rychlo zdravucky

janinah
25. apr 2014

@stefka33 ja zvyknem písať,že harmanček je silný alergén a už sa nepoužíva,ale nemám vo zvyku niekoho zdrbávať,ani nič zakazovať,ak niekto prijme takú info od očnej sestry,tak ok,ak neprijme,tak jeho vec....
@rebekasaska nerobila by som pokusy čo zaberie a čo nie,na očnom je aj pohotovosť,zrejme treba iné atb ako Framykoin

stefka33
25. apr 2014

@janinah 🙂 Hej si to ty, pamätám si očnú sestru. Dala som ti vtedy otázku, ktorú si odignorovala. 🙂

janinah
25. apr 2014

@stefka33 nepamätám si,že by som neodpovedala v odbornej veci,ak viem poradiť,ale nesedím tu nonstop a nelúskam úplne všetko..

stefka33
25. apr 2014

@janinah Ja ťa nechcem uraziť, ale to že mi niekto anonymný napíše na internete, že je očná sestra ešte neznamená, že je to aj pravda. 🙂 Teraz keď ja napíšem, že som alergologička a že pokiaľ sa nedostavila alergická reakcia tak sa harmanček používať môže, tak to má rovnakú výpovednú hodnotu ako tvoj príspevok. 🙂 Dnes je toľko toho čo jeden zakazuje a druhý úplne to isté odporúča, že človek sa radšej riadi vlastnými skúsenosťami. To že zdôrazňuješ tú očnú sestru, mi príde ako by si chcela svoj názor podporiť ešte nejakou kvázi odbornosťou.

janinah
25. apr 2014

@stefka33 to ozaj nemám zapotreby sa tu prezentovať ako niekto,kto nie som 😉 ..kto toto číta si môže urobiť názor sám,.takže nemienim už na teba reagovať,rebekasaske som radu poskytla....

rybenka2212
25. apr 2014

Nam pomohla masaz kutika, ale taka poriadna, netreba sa bat, cistym prstom, samozrejme nie aby ocko bolelo, len kym mi to na ocnom(tam sme boli s druhym synom koli okuliarom a na zapalene ocko u mensieho syna sme sa opytali len tak okrajovo)nepredviedli tak poriadne, som to len tak slabucko akoze masirovala, som sa bala zatlacit, syn mal ucpany slzny kanalik, tak ocko stale hnisalo, pomohla masaz a materske mliecko do ociek namiesto kvapiek, pretoze ani nam antibiotika nezaberali. Za tri dni bolo prec....

nextik
25. apr 2014

Repik je tiez velmi dobry. To pomohlo nam. Drzim palceky.

0604katka
25. apr 2014

pomoze masirovanie, velmi najma ak sa upchavaju slzne kanaliky.......my sme mali takyto problem..........najlepsie bude ak ta dr.posle k ocnej nam vzala ocna vytery, zistili podla toho aka bakteria nam robi sarapatu,podla toho nasadili antibiotika a super klop klop pol roka uz pokoj

bleelka
26. apr 2014

@rebekasaska ja som toto mala u starsej dcerky pred pol rokom a teraz u mladsej. dva rozne zapaly, starsej dala tiez na zaciatok pamycon a opthalmoframykoin. zlepsenie malo astat do 24 hodin. nic. ani dalsie dni nic, ked sme sli po 5 dnoch na kontrolu uz k nasej lekarke (povodne sme boli odcestovani a boli u inej lekarky), rovno nas poslala na ocne, ze je to v zlom stave. tam jej ocna dala Tobrex a Tobradex kvapky a mast a uz na druhy den to bolo lepsie a o dalsie dni vyliecene uplne. teraz v nedelu sa zapalili ocka mladsej, tiez dostala pamycon a opthalmoframykoin a uz na druhy den nemala hnis a ocka belsie a na dalsi den ocka krasne, ale kazali douzivat. dnes by sme mali mat posledny den pamycon a mast, ale od predvcera mava na tele cervene flaky s bielymi pupakmi, vcera po pobednom spanku po celom tele....tak neviem ci to nie je alergia na tie lieky. pamycon davam posledne 3 dni len raz za den, ale aj tak...neviem z coho to ma...alergicka je na Biseptol...tak ze by aj na toto? neviem co robit, do hodinky vyrazky zmiznu,ma to hlavne po zobudeni a vecer.... k tvojej otazke, zjavne byvaju rozni povodcovia infekcie oci, na nejakych zaberie pamycon a opthamloframykoin, na ine nie. ak by to malo zabrat, uz by si videla vysledok, ak sa to nelepsi, treba ine lieky. nech vas posle na ocne. pediatricka moze predpisat len pamycon a opthalmoframykoin. aspon tak nam povedala tato lekarka co sme teraz boli u nej s mladsou... ako na potvoru, zas sme odcestovani....a starsia minule nemala moc zahnisane, len horzne cervene a az privrete to ocko... drzim palce a moj nazor, treba zmenit lieky, harmancek nepomoze....drzte sa

rebekasaska
autor
26. apr 2014

Dakujem babenky za rady 😉