10 mesačný syn má bieložltý povlak na jazyku. Čo to je?

romanecka
6. máj 2012

Ahojte, Môj 10mesačný syn má na jazyku ale že fakt hnusný povlak, všimla som si to včera- najprv som myslela, že to má od jabĺčka, ale mal to aj dnes ráno. Syna stále dojčím- 3-4 krát za deň a 3-4 krát v noci. Počula som niečo o múčnatke, ale neviem, či treba ísť za doktorom. Chorý nebol ani raz, ani teraz sa mi nezdá, že by chcel ochorieť 😉 Papá normálne- všetko je v poriadku okrem toho hnusu 😀 Zbavíme sa toho podomácky alebo treba odborníka? Dojčiť dúfam netreba prestať... Ďakujem

lentilka29
6. máj 2012

kup candibene a vytri mu to..mozno nieco mykoticke..toto zabere..len neviem ci moze ako 10 mesacny,moja 15 mesacna to uzivala a pomohlo to a nevratilo sa to spat.

katren
6. máj 2012

najlepsie ti poradi pediater.....

anjelicek26
6. máj 2012

Kludne moze mat hnisavu anginu v pociatkoch... a moze to byt len plesen v pusinke... a to ti povie len lekar. To, ze nebol chory doteraz bohuzial nic neznamena.

strapco13
6. máj 2012

@romanecka ..moze to byt mykoza, angina, dehydratacia, reakcia na potraviny..milion dalsich veci
ak je to mykoza..skus si namotat gazu na prst , namocit vo vode a potom prst vyvalaj v sode bikarbone a tym ten povlak zoskrabkaj, mozu ostat akoby skrabance
ine tazkosti? ty nemas bolave bradavky alebo citleve aj medzi dojceniami?

zuzanka.h
6. máj 2012

fúha táto otázka mi prišla vhod ... síce to nemá malý , ale ja . Už som tu podobnú otázku dávala , ale žiadne odpovede🙂

ingrid25
6. máj 2012

Ahoj. Moj syn to mal tiez. Zmyzlo to same. poviem pravdu nejako som to neriesila, nemal ziadne tazkosti a ako aj ty pises, dobre stale papal, ziadne teploty... ale urcite ked si chces byt ista radsej navstiv pediatra. Clovek nikdy nevie.... pozoruj a sama zistis co treba robit...

sendy182
9. máj 2012

ahoj odporúčam genicianovú violet......to je stará známa fialová vodička......vytrieť ústočká malému vatovou tyčinkou.....tak aby to nespolkol......a kojaca mamička umývať bradavky.......a keď ho budeš kojiť tak tá vodička s jeho ústočiek sa ti automaticky namaže. Určite by som to nenechala tak, ja som kojila dlho a pár-krát som sa tým stretla.....takto som postupovala na základe detskej lekárky......niekde dávajú aj Nizoral tabletky rozpustiť vo vode a vytierať ústočká.- to zaberá ešte lepšie len doktorka o tom rozhodne.