10 mesačný drobec má soplíky

monka1997
26. aug 2020

Ahojte žienky, potrebujem poradiť máme doma 10 mesačného drobca. Trápia ho soplíky, odsávať mu ich nemôžem pretože nechce, dostane záchvat plaču len čo sa priblížim s odsávačkou. Skúšala som Nasivin kvapky do nosa ale nepomáhajú. Máte nejaké rady?? Ďakujem veľmi pekne 🙂

tinka_21
26. aug 2020

Jedine odsávanie 🙂 musí sa to dostať von. Prepláchnuť morskou vodou a potom to pôjde ľahšie. Nasivin je až druhá voľba, na liečenie. Ale soplíky nezmiznú samé od seba. My sme tiež dcéru museli držať, inak to nešlo, ale keď mala 1,5 r. a nedalo sa jej dýchať, sama si nachystala odsávačku, ľahla na posteľ, a čakala, lebo vedela že jej to pomôže ;) chce to pevné nervy, každý rodič chce dieťaťu len pomôcť, aj keď mu to je nepríjemné. ;)

fiafia
26. aug 2020

@monka1997 chce, nechce musia isť von. Moze dosť zápal ušiek. Ja som dávala eukaliptovy olej do zvlhčovača, sterimar do nosteka dobre prečistí a uvoľní soplik a samozrejme odsavat. Nasilu. Ja nepoznám dieta,ktorému to nevadí ale ani, ktorému odsávanie ublížilo. My sme malu museli dvaja držať, keď to inak nešlo ,dnes má 3,5roka a zvládla to bez ujmy. Nech to drovcovi skoro prejde

amelia000
26. aug 2020

@monka1997 aku mas odsavacku?

lauriema
26. aug 2020

@monka1997 Ja mam 7 mesačnú nedávno som riešila sopliky, však poradím ti len jedno aj moja mala záchvat plaču, ale musela som poodsavat a dávala som morskú vodu

hennyinnsbruck
26. aug 2020

Nebude sa chcieť obliecť neobleces? Nebude chcieť vymeniť plienku nevymenis? Prepáč ale ja sa dieťata nebudem pýtať ci chce alebo nechce. Sak to není sranda. Chytim dieťa a odsajem. Moja tiež revala keď videla odsávačku, po nejakých 2dnoch už tak extra neprotestovala lebo vedela ze nema sancu

Ja pred odsávanim morskú dávala a po odsani nasivin.

monka1997
autor
27. aug 2020

@fiafia ďakujem pekne sa rady vyskúšam a snáď to zaberie ☺

monka1997
autor
27. aug 2020

@hennyinnsbruck vieš ľahko sa ti to povie aj ja by som mu chcela soplíky odsávať ale reve ako zmyslov zbavený až je celý fialový takže asi tak u nás prebieha odsávanie soplíkov

monka1997
autor
27. aug 2020

Žienky ďakujem každej za rady, ktoré ste mi napísali. Určite vyskúšam hlavne tu morskú soľ a uvidím ako bude. Ešte raz veľmi pekne ďakujem 🙂.

monka1997
autor
27. aug 2020

@amelia000 presne túto jedna sa o ručnú odsávačku

tinqua
27. aug 2020

@monka1997 ahoj do 3 rokov bola moja starsia takato...neskutocny rev, ale dali sme to...vzdy physiomer, chvilu pockat a nosatkom von...nasledne kvapky...a dost pomaha aj inhalator, mali sme klasicky kompresorovy Omron, stoji okolo 50e, vzdy som dala vincentku a 3x denne, nadcha trvala 2-3 dni...samozrejme aj inhalator bol plac, dieta sa boji, to je normalne a v tom veku mu nevysvetlis ze to pomaha, ale neboj sa traumu mat nebude, ako vravim ked mala tri uz si sama zapinala vysavac aj inhalator drzala 😄

tinqua
27. aug 2020

@monka1997 rucna nie je efektivna, skus toto ak mas vysavac s nastavitelnou intenzitou, v kazdej lekarni okolo 10e ....a nedam na to dopustit, fakt za sekundu sople von

amelia000
27. aug 2020

@tinqua netreba vysavac s nastavitelnou intenzitou. Na krabicke pise ze si to zredukuje tah z akehokolvek vysavaca.

fiafia
27. aug 2020

Treba kúpiť odssvacku na vysávač. Narobí hluk ale soplik je za pár sekúnd von. Takže rýchle a efektívne. Stačí priložiť pod noštek a všetko vytiahne. V lekárni neviem presne ale do 15€max.

monka1997
autor
27. aug 2020

Žienky a máte niektorá skúsenosť s elektronickou odsávačkou??

hennyinnsbruck
27. aug 2020

@monka1997 sestra ma a nič.... Letelo do koša.

Naj sú do vysávača ako ženy radia.hned je to vysate.

gilmorka
27. aug 2020

@monka1997 odsavačka do vysavača. Aby to velmi nehučalo niekedy, napr v noci, manžel nadpajal ďalšiu hadičku, čiže vysávač bol napr na chodbe a vysavali sme na posteli 🙂 Nastriekať sprej s morskou soľou, par minut ležať, potom posadiť, vysavačom su soplíky vonku za pár sekúnd. Výkon vysávača je lepšie stlmiť, nie maximálny výkon.

kortinka
27. aug 2020

Ak kojis, tak mu davaj svoje mliecko do nosteka. Ja som svojej davala len mliecko do nosteka a netrapila ju odsavanim lebo tiez vystrajala. A postupne to preslo

monka1997
autor
27. aug 2020

@kortinka žiaľ ja kojiť nemôžem i keď by som chcela tak jedine čo mi ostáva je tá odsávačka

tinka_21
27. aug 2020

odsávačka na vysávač je najlepší vynaléz 😀 bála som sa jej, lebo to znie hrozne drasticky, ale bez toho neviem ako by sme sople zvládli. Vytiahne soplíky zovšadiaľ. A to boli situácie, že to moje dieťa fakt už nemalo ako dýchať, hlboká noc,o 2.hod. ráno som vyťahovala vysávač, lebo iná cesta nebola. Veď si predstav ty, ako ti je, keď máš plný nos, nedá sa ti to vyfúkať, ale aspoň vieš ako na to. Ten drobec nevie ani len fúkať ;) tak mu treba pomôcť

fiafia
27. aug 2020

@monka1997 za mňa slabá, a zbytočne peniaze

tinqua
27. aug 2020

@amelia000 to som nevedela, mozem teda stary co furt skladujem na tento ucel vyrutit 😅