10-mesačné dieťa nesedí

alex5896
25. sep 2024

Ahojte mám dvojičky a jedna 10 m predčasne narodená teda počítajú že má 10 mesiacov ....nesedí ešte ale zato sa plazi a ťahá sa na nožičky takže nejak postupuje vývoj ako ju podporiť v sedení máte nejaké typy ? Ja ju pozadím ale dnes ide na kolienka na bruško alebo stojí ťažko prosím ako jej pomôcť trošku k tri týždne ideme fyzio. Ale aspoň zatiaľ druhá dvojka už dva týždne sedí sama a tiež sa ťahá hore na nožičky.

kacena4
25. sep 2024

kazde napreduje inak, rataj s rym ze nic nebude v eovnakom týždni co sa týkal napredovania. takze ich neporovnavaj. ak sa olazi, stavia sa je to ok, potrebuje len cas aby sa dala na stvornozkovanie a z neho si vie sadnúť podporis ju tak ze nebudes nic silit a nechas ju ist vlastnym tempom. max upravit prostredie (na parkety dat podlozku) aby sa jej nesmykali nohy a vedela sa zapriet a dvohnut sa na štyri

jajur88
25. sep 2024

@alex5896 Neposadzovat, nepomahat. Sed je vrchol psychomotorickeho vyvoja. Pride na to sama, ked sa nauci liezt po 4.

https://www.poliklinikaprosek.cz/mapa-nejcastej...

3princezne
25. sep 2024

Moja narodena v termine sa posadila az v 10m sama, nikto to neriesil, ze by to bolo neskoro

jaass
25. sep 2024

@alex5896 čo najskôr riešiť fyzio a cvičiť Vojtovku. A nedávaj ju ty sadnúť.

kitycat
25. sep 2024

Sedenie byva casto to pisledne co dieta zvladne, vobec sa netreba stresovat

alex5896
autor
25. sep 2024

Ďakujem baby 🙏 ukludnili ste ma lebo neurológ má stále iba stresuje keď sú pod drobnohľadom och asi zmeníme neurológa lebo nie som jediná čo ju tak stresuje pri každej návšteve