Ahojte mám dvojičky a jedna 10 m predčasne narodená teda počítajú že má 10 mesiacov ....nesedí ešte ale zato sa plazi a ťahá sa na nožičky takže nejak postupuje vývoj ako ju podporiť v sedení máte nejaké typy ? Ja ju pozadím ale dnes ide na kolienka na bruško alebo stojí ťažko prosím ako jej pomôcť trošku k tri týždne ideme fyzio. Ale aspoň zatiaľ druhá dvojka už dva týždne sedí sama a tiež sa ťahá hore na nožičky.
@alex5896 Neposadzovat, nepomahat. Sed je vrchol psychomotorickeho vyvoja. Pride na to sama, ked sa nauci liezt po 4.
Moja narodena v termine sa posadila az v 10m sama, nikto to neriesil, ze by to bolo neskoro
Sedenie byva casto to pisledne co dieta zvladne, vobec sa netreba stresovat
Ďakujem baby 🙏 ukludnili ste ma lebo neurológ má stále iba stresuje keď sú pod drobnohľadom och asi zmeníme neurológa lebo nie som jediná čo ju tak stresuje pri každej návšteve
kazde napreduje inak, rataj s rym ze nic nebude v eovnakom týždni co sa týkal napredovania. takze ich neporovnavaj. ak sa olazi, stavia sa je to ok, potrebuje len cas aby sa dala na stvornozkovanie a z neho si vie sadnúť podporis ju tak ze nebudes nic silit a nechas ju ist vlastnym tempom. max upravit prostredie (na parkety dat podlozku) aby sa jej nesmykali nohy a vedela sa zapriet a dvohnut sa na štyri