Maminky prosím vás mám už 10 mesačného syna a ma len 7400 g a pôrodnú váhu mal 2400 g prosím je to normal?lekárka mi rikala ze je proste drobny
no tak to je na 10 m dieťa pekný bucko....žiadny drobný....Niektorí lekári toho popíšu až až.... a pritom len vystrašia maminky.
Ešte pozri percentilový graf detí - výška váha....tam to máš presne rozpísané od narodenia až do 18 rokov....
Moj mal nedavno 10 mes. a vazi 7700g nik neriesi ani ja je krasny taky akurat. Nic mu nechyba zive dieta a keby si videla kolko poje 😀 ale geny nepustia ja som mala 9 kg az v 2 rokoch takze nemam stres 😀
@hrdamama1995 je to uplne v pohode. Moja mala taku vahu v cca roku a to mala 3090 pri narodeni..
Je to v pohode moja mala pri narodení 3010a teraz má 10mesiacov a váži 7450 a nič jej nechýba😀
@hrdamama1995 to vobec nie je mqlo. To ti kto nakecal? Zalezi aj, kolko meria. Nasa najmladsia bola vzdy dlha spagetka. Porodna vaha 2790 g. v roku aj trosku na rocnej prehliadke mala 8 kg. Teraz ma 2r 5m a ma 92 cm a 12,5 kg. Nik to neriesi. Ani pediater. Nic jej nechyba, dokonca je to extremne zdrave dieta.
Moja dcerka mala 7900 g a ze vraj by mala vazit viac. Ale ja mam stihle deti, aj syn bol taky. A mimochodom meria 74 cm.
@miselkat Kto ti povedal, ze ma vazit viac. Nasa mala na rocnej prehliadke pri vyske 79 cm 8 kg. A bolo to, aj podla pediatra, v pohode. Jedla za troch, nic jej nechybalo a nechyba doteraz. Vobec to neries. Ak sa ti dieta nezda nejak chore, tak to ber tak, ze je jednoducho z tych stihlejsich.
Moja dcéra ma 17 mesiacov a váži 9,5 kg a zje všetko čo jej príde do cesty 😁
Neni to málo. Mne doktorka povedala, že do roka by malo vážiť bábätko trojnásobok pôrodnej váhy. Ale všetko je individuálne a netreba sa riadiť tabuľkami... Pokiaľ dobre prosperuje...