Ahojte, moja 10 mesačná dcérka mávala normálnu stolicu 1 krát za deň. Približne 4. deň má stolicu častejšie, cca 4 krát za deň a stolica má veľmi riedku až tekutú konzistenciu. Doteraz mala vyše týždňa soplíky, ktoré jej už prešli ale zasa pre zmenu prišla riedka stolica. Inak je úplne v poriadku. Ani nič neuživala na tie soplíky, ale teda mala ich, źe dosť. NIkdy sme nemuseli odsávať, teraz sme museli siahnuť po odsávačke. Myslíte, že to môže byť zo zúbkov - tá riedka stolica? Mal niekto podobný problém?
@brumka111 toto mi uplne sedi na zubky, teda u nas to tak bolo a trvalo to niekolko mesiacov s par/dnovymi vynimkami...myslim, ze pokial ma stolicu 4x za den, je to este v norme, len treba dat pozor, aby prijimala dost tekutin, samozrejme, ak by sa pridali nejake dalsie priznaky, pripadne by mala stolicu castejsie, treba sa radsej poradit s Dr. Aj si dava prsteky do pusy, slinta viac? Neskusala si nakuknut do pusy? Ono to oze byt aj tym, ze mala tie sopliky, ze sa tie hlieny takto dostavaju z telicka von..pripadne pokracovanie nejakeho virusoveho ochorenia....no treba sledovat ostatne priznaky a ked sa ti to nebude zdat, radsej sa ukazte Dr. 😉
@natalinkaco vravis teda, ze dlhodobejsia / 4 dni / riedka stolica moze byt zapricinena zubkami? Aj mne sa tak zda, lebo vobec sa mi nezda byt chora...len sa mi zda akosi dlho , ze je stolica riedka a hlavne ked aj 4 krat za den...dakujem, ze upoznenie na tu dehydrataciu...idem ju rovno ponuknut cajikom 🙂
@brumka111 určite áno, vyhýbajte sa mlieku a mliečnym výrobkom, aby sa tá riedka stolica čo najskôr zastavili, držím palce 🙂
@sedem hej yacala si davat castejsie ruku do pusy, ale nie tak intenzivne ako pri prvych zubkoch, teraz skor kuse rozne gumene hracky. Tak mozno to tym bude. Do pusy si nechce dat pozriet ani za nic :-}. Boli sme u lekarky, ale ona, ze prieduskz ma ciste, ze jej nic nie je 🙂 . Tiez jej pozerala zubky, ze ma trochu opuchnute, ale ze nie velmi, ze y sa isli teraz prerezavat 🙂 . Snad to budu len tiez zubky...
@natalinkaco oki, dakujem pekne za radu. 🙂
Ak mala opuchnute dasienka, kuse hracky (to robi ale vacsina deti aj ked im zubky nejdu ), nechce ta pustit do pusy a nema ine priznaky, tak to budu asi tie zubky...staci, ze sa trosku posuvaju, vykuknut mozu kludne az o mesiac, aj moja Niki to tak mala 😉
@brumka111 ahoj a mate uz niake zubky ?? lebo moja mala ma za 3 dni 9m. a este ani jeden a uz tiez cca tyzden ma redsiu stolicu, aj je nervoznejsia...prve 2 dni mala aj 3x za den teraz vacsinou max 2x ale tiez redsiu, no som zvedava, kedy pride vytuzeny zub :D
@nikolet_89 ahoj, no ano uz mame 4 zubky, no ale zatial nemala pri zubkoch hnacku, az teraz. Nooo, tak asi aj vam idu konecne zubky zubkate 😉 . To bude ale radosti doma 🙂 .
@brumka111 ak by hnacka menila farbu - do zelena a prisli mierne teploty, chod k lekarke skontrolovat CRP. ja som takto u rovnako stareho syna zanedbala tie hnacky /ale mali aj skaredu farbu zelenu/, som si myslela, ze zo zubkov. Lenze potom po tyzdni nastupili vysoke teploty nad 39 a skoncili sme v nemocnici so zapalom obliciek a aj zapalom pluc (ten sa potvrdil iba na RTG, pocuvanim to dr. vobec nepoculi - dychanie ciste). Sposobil to adenovirus, priniesol to asi starsi syn zo skolky.
@brumka111 môže to byť kľudne zo zúbkov, ale pozor na dehydratáciu, je to veľmi nebezpečné, nám pomáha Nat Chlor, ako prevencia proti dehydratácií a zastaví hnačku.