Dieťa - 10 m. má novozistený AE a máme veľké problémy so zaspávaním aj spánkom samotným. pri zaspávaní sa neustále mrví, otáča hlavičku, škriabe sa hlavne na krku, nemôže v kľude zaspať. Počas spánku sa celú noc tiež škriabe. Ako ste riešili tento problém? ďakujem
A čo mu dávaš? Myslím akú máte liečbu. Môj syn v jeho veku bral 2x denne fenistil, to zaberalo proti škriabaniu
@kamanima ako píše @drobcek26i proti škriabaniu by si mu mala dávať Fenistil kvapky.. my sme na nich boli od malička.. v 99% zabrali..nebuvá ti, lebo ho to svrbí.. ale ak ste boli u Dr.tak Vám musela niečo predpísať, neverím, že nie... držím palce..
@kamanima My sme si tymto presli pred rokom. Pomoze jedine skludnit exem. Potrebujete antihistaminika - pre male deticky na dlhodobe uzivanie sa dava Zodac (Fenistil sa nesmie dlhodobo), od jedneho roka Aerius. Pokuste sa dostat k alergologovi - bude to na dlhe lakte, ale nevzdajte sa. Az zistia na co vsetko je alergicke budete moct vylucit zo stravy skodlive potraviny a dokaze sa to upokojit. Na obdobie vzplanutia potrebujete kortikoidnu masticku Locoid tu najslabsiu. Ziadne uvazovanie, rukavice ci cokolvek. Strasne to svrbi a treba to skludnit. Ku koznemu pre taninovy obklad, taninovu mast na premastenie a locoid. O uzivani vas blizsie bude informovat. Kym sa dostanete aspon ku koznemu kupte si od Adermi Dermalibour, ktory tlmi svrbenie. V pripade nudze mozete postihnute mieste obcas natriet Fenistil gelom. Kym sa to ukludni dajte si dietny rezim - ryza a voda aj 5 - 7 dni. Potom opatrne zavadzat potraviny. Do kupela Oilatum, neumyvat so ziadnymi samponikmi ani mydielkami. Neviem aku liecbu mate, ci to u niekoho riesite.
@kamanima atopicky ekzem je hlavne prejavom choreho creva. treba upravit jedalnicek a kupit kvalitne silne probiotika.
od kedy ma tieto priznaky, bral uz atb? bol ockovany?
fenistil je o nicom. zabera len tak ze potlaca priznaky.je to ako keby si bola akutne smadna a cele tyzdne ti nedali riadne napit iba potreli pery vodou. cize na chvilu to zaberie ale problem neriesi. treba dieta vyliecit.
to iste sa tyka aj
@kamanima ahoj.mne pomohol krém cannabiox e,úplne mi to skludnilo pokožku ,za dva-tri dní má prešla chuť sa skriabat do nemoty a do mesiaca som mala peknú kožu. Nič iné dlhodobo nezabralo ani antihistamika ani kortikoidne masticky ani iné krémy z lekárne. Je vhodný aj pre deti. Používam iba toto a už žiadne lieky do seba nedávam.nikdy predtým som tak dlho nemala pokoj.preventívne si natriem rizikové miesta alebo niekedy až keď ma zasvrbia,ale ihneď to zaberie.
jedine dieta pomoze. U nas to je kravske mlieko to bolo 80 percent problemu, ale pozor to svinstvo je vsade aj v pecive aj vsade proste musis pozerat co kupujes (srvatka, kazein a pod.) u nas aj lepok arozne potraviny, citrusy tmave ovocie...ale na diete ekzem zmizol. Takisto mam take 4 kamosky s takymi detmi kazde jedno je potravinovy alergik a kazdemu jednemu ekzem pri diete zmizol. To mlieko je u kazdeho zistene. Pozor tiez ak zmizne ekzem moze nastupit astma. u nas zatial nie ale moze to nastat. len upozornujem. drzim palce a rovno mozes ist na gastro pomozu ti, nas tam rovno poslala kozna.
Ahoj, mám AE a tento problém mám ešte aj teraz. Keď som bola malá, mamina mi kupovala tričká s dlhým rukávom na spanie a tie konce rukávov mi gumičkovala nech sa nepoškriabem.
Teraz mi priateľ tie paprče chytí, keď sa chcem škriabať...
Držím palce 🙂