Viete mi poradiť čo na zapalene oko o 10 mesačnej dcéry? Očko jej od včera hnisá pri kútiku, ráno ho mala zalepene. Teraz jej to vytieram ale má červene bielko. Dr má dovolenku.
Syn ma 1 rok a par dni dozadu mal toto iste. V lekarni mi dali kvapky aj pre deti, po 1 dni pomohlo. Samozrejme ak sa nebude zlepsovat zasla by som k lekarovi.
Tobrex a kup v lekarni ocuflash. Ak kojis davaj materske mlieko
Choď na pohotovosť ak sa ti nechce čakať na dr.Ja som kupovala myslím ocuflash.
Na pohotovosti si vybavená skôr ako u detskej
Ocuflash/O.Septonex su len “dezinfekcie”, neliecia bakterialny zapal spojiviek, takze same o sebe ak uz vyteka hnis nie su dostatocnou terapiou. Treba okrem nich Vigamox alebo Uniflox, su na predpis, takze hladat zastupujuceho lekara alebo detsku pohotovost kvoli predpisu.
@vierka0508
@anavixy baby prosím vás ja tie kvapky mám doma ale neviem ako jej to tam kvapnut ? Na dolné viečko som si dávala ja keď som mala tento zapal ale ako to mám dať bábätku keď sa mi neskutočne vzpiera ?
A nie su nacate dlhsie ako mesiac?
Babatku but pridrzat hlavu a otvorit ocko, ale idealne je ked je spokojne-cumlik, prst do pusy a tak otvorit ocko (vtedy by sa malo dat jednou rukou ukazovak hore, palec dole)… pripadne mozes kvapknut na zatvorene oko a potom obe viecka otvorit nech kvapka vtecie do oka. Tak vselijako to robime v praci. Bolo by vhodne pouzit ocuflash, vytriet hnis smerom k vonkajšiemu kutiku a nasledne do cisteho ocka kvapnut atb kvapky 🍀
Inak ja som dcere kvapkala pri tom ako papala z flase, ani nezbadala 🙂 ak dojcis tak niekto iny nech popri tom kvapne, no to skor ak nebude treba aj vytierat
zastupujuca doktorka nech ti predpise pamycon