10-mesačne bábätko má zápal oka

31. okt 2022

Viete mi poradiť čo na zapalene oko o 10 mesačnej dcéry? Očko jej od včera hnisá pri kútiku, ráno ho mala zalepene. Teraz jej to vytieram ale má červene bielko. Dr má dovolenku.

vamajka
31. okt 2022

zastupujuca doktorka nech ti predpise pamycon

vierka0508
31. okt 2022

Syn ma 1 rok a par dni dozadu mal toto iste. V lekarni mi dali kvapky aj pre deti, po 1 dni pomohlo. Samozrejme ak sa nebude zlepsovat zasla by som k lekarovi.

miskamicha
31. okt 2022

Tobrex a kup v lekarni ocuflash. Ak kojis davaj materske mlieko

mizu89
31. okt 2022

Choď na pohotovosť ak sa ti nechce čakať na dr.Ja som kupovala myslím ocuflash.
Na pohotovosti si vybavená skôr ako u detskej

anavixy
31. okt 2022

Ocuflash/O.Septonex su len “dezinfekcie”, neliecia bakterialny zapal spojiviek, takze same o sebe ak uz vyteka hnis nie su dostatocnou terapiou. Treba okrem nich Vigamox alebo Uniflox, su na predpis, takze hladat zastupujuceho lekara alebo detsku pohotovost kvoli predpisu.

autor
31. okt 2022

@vierka0508
@anavixy baby prosím vás ja tie kvapky mám doma ale neviem ako jej to tam kvapnut ? Na dolné viečko som si dávala ja keď som mala tento zapal ale ako to mám dať bábätku keď sa mi neskutočne vzpiera ?

anavixy
31. okt 2022

A nie su nacate dlhsie ako mesiac?
Babatku but pridrzat hlavu a otvorit ocko, ale idealne je ked je spokojne-cumlik, prst do pusy a tak otvorit ocko (vtedy by sa malo dat jednou rukou ukazovak hore, palec dole)… pripadne mozes kvapknut na zatvorene oko a potom obe viecka otvorit nech kvapka vtecie do oka. Tak vselijako to robime v praci. Bolo by vhodne pouzit ocuflash, vytriet hnis smerom k vonkajšiemu kutiku a nasledne do cisteho ocka kvapnut atb kvapky 🍀

anavixy
31. okt 2022

Inak ja som dcere kvapkala pri tom ako papala z flase, ani nezbadala 🙂 ak dojcis tak niekto iny nech popri tom kvapne, no to skor ak nebude treba aj vytierat