Ahojte, mam doma 10 dnove doevcatko, nsrodila sa s vahou 2700g v porodnici schudla na 2460g, na druhy den sme isli k dr a mala 2470g, objednala nás na dnes na kontrolu, no vaha ukazovala to iste ☹ som z toho velmi smutná aj som si poplakala, ona papá mm sem tam dokrmíˇ umelym mliekom, mam jej vraj davat uz len umele mlieko a o tyzden mam ist na poradnu.. boli ste niekto v podobnej situácii kedy zacalo bábo priberat? Inak je spokojná ciká kaká spinká vsetko je okej…sem tam pije 30ml potom si este pyta a dopije este 20ml… mam jej davat 60ml ale ako ked nechce :/ dufam ze sa rozpapká
@zuzkaa1991 podla mna sla preto, lebo babatko bolo malicke🙂
@zuzkaa1991 tak u nas volaju hned na druhy den a poradne su kazde dva tyzdne a ked sa jej nezdal prirastok na vahe tak nas zavolala znova
@zuza265 moja mala 2660g ked sa narodila ked sme isli domov netusim kolkko boli sme tam týždeň takže cca mala tak isto ako autorka
Môj krpec na začiatku priberal tak 10 gramov za deň, narodil sa s váhou 2340 g. Celkovo slabo priberal prvé mesiace, lebo nerád pil mlieko, niekedy sme mu ho dávali nasilu až. Krpec začal riadne priberať až keď začal jesť príkrmy a úplne veľa nabral keď je to čo my. Na začiatku bol šumichrast, teraz je to riadny chlapisko. Neboj, ona sa jedného dňa rozje, ale môže to byť aj neskôr, ako to bolo u môjho. 🙂
@nikuskaa92 tak to mate super.lekarku potom...nemusi byt vsetko podla tabuľky hlavne som sa naučila moja vobec nie je podla tabuľky nic ;) ma svoje tempo....ak ma vsetko ostatné dobre neriesila by som....mozno sa akurát vycikala.a.tympadom isla vaha dole ;)
@nikuskaa92 dávaj umelé, ale aj prikladaj nech nestratis mlieko
@nikuskaa92 ahoj, ja som mala podobnú situáciu. Bábätko úplne spokojné, kakalo, cikalo, len slabo priberalo. Kúpila by som si na tvojom mieste váhu a doma každé tri dni prevážila. Až v mesiaci dobehla pôrodnú vahu, dokrmovala som UM cievkou, dojčiť som popri tom neprestala, to by bola škoda. Užívala som moringu na zvýšenie laktacie, dcérke strihli uzdičky, aby sa lepšie prisávala a viac spapala. V dvoch mesiacoch už bola váha super. Dojčene deti môžu priberať aj skokovo.
Ahoj, moja sa narodila s vahou 2500g, bola castejsie sledovana kvoli vahe. Z porodnice isla s vahou 2200g.
Tvoja mala nema silnejsiu zltacku? Vtedy su deti spavejsie a maju menej energie na papanie. Rozbehnutie priberania je individualne, inych skusenosti ti nebudu na nic. Mozes kazdopadne skusit castejsie krmenie, pripadne docasne dokrmovat UM. Je mozne tiez, ze este nemas dostatok mlieka, tak je to pre dcerku viac namahave a nenaje sa uplne pri kojeni. To by sa dalo zistit jedine odvazenim pred a po kojeni. Urcite ju casto prikladaj, aj blizkost dietata podporuje tvorbu mlieka. Ty mozes pit caj na podporu tvorby mlieka, urcite sa poriadne stravuj, aby ti nic nechybalo. Snaz sa spat s dcerkou.
Hlavne sa nestresuj kvoli kojeniu. Najdolezitejsie teraz je, aby dcerka zacala prospievat. A je jedno, ci bude na MM alebo UM. Drzim ti palce😊
Este dodam, ze samozrejme som to tiez vtedy velmi prezivala, ale s odstupom casu vidim, aky velky socialny tlak je na mamicky (nieken) ohladom kojenia. 🥴
A pritom je najdolezitejsie, aby bola mama v klude a dietatko tiez (tj s mamou, najedene kludne UM, prebalene, vyspate)😊. A nie, na kolko kruzkov chodi dieta uz ako batola🙄🙄🙄🙄
@guudy nemá ani nemala zltacku 😟 ja sa len tak bojim ze mi nebude priberat :( lebo sa zatial vobec nerozbehla v priberani
@zuzkaa1991 lenze ta hranica 2,5 kg je dolezita🤗 a po dalsie kazda lekarka ma svoje postupy. Plus netusis ake bolo tehotenstvo, porod, vyvoj dietata po narodeni, skusenosti lekara atd. Cokolvek. Absolutne by som sa neopierala o to a preco ich zavolala po tyzdni. Lepsie odsledovat ako zanedbat… a moze nemusi to vyvolavat stres, zalezi aj od nastavenia sa matky atd. Fakt lepsie, ze je to odsledovane … moja mala pri narodeni 2700 domov sla ako 26… cosi. Cize ako tvoje dieta. A nebolo extra sledovane ani nic. Proste toto su veci, ktore sa neporovnavaju
@nikuskaa92 hlavne klud, kym papa pekne, tak je to vsetko co mozes robit♥️ nestresuj sa, lebo to potom prechadza na babatko. S doktorkou vsetko odsledujete 🤗 verim, ze nabuduce uz priberie💪🏼
@zuza265 dakujem v to verilm aj ja lebo som z toho fakt na nervy 😭
@nikuskaa92 neboj sa, rozpapka sa. Buď pokojná. Vyzlec ju do plienocky,priloz si ju na hruď, nech takto na Tebe aj spinká, a vždy keď bude chcieť, nechaj ju sať na prsníku, ponúkaj prsník,ale nenúť. To že bude cítiť Tvoju pokožku, v nej zobudí reflexy. Moja sa vôbec nechcela prisávať, toto jej pomohlo. Ak sa Ti dá, skús dojčiť po ležiačky, aby si si ajTy oddýchla. Takto môžete stráviť, čo najviac času, ideálne ak by Ti mal kto pomôcť, navariť, nakúpiť. Mliečko sa Ti bude tvoriť podľa toho koľko vypije bábätko. Problém som mala s uvoľňovaním mlieka, keď som sa bála či bude dosť, preto je dôležité byť v pokoji. Všetko bude dobré, si skvelá mamička pre svoje bábätko.
@blaazi ❤️❤️❤️
Ano stalo sa mi to. Laktacna mi tvrdila,ze mala sa krasne prisava,pekne pije,treba len prikladat. A ona spala a spala a ja spokojna,ako sa mi mlieko rozbehlo. A ja som ho vlastne mala malo a ona len cuckala az zaspala. Zacala som davat UM a zacala priberat.
@nikuskaa92 tiež sa narodila 2600 a z pôrodnice sme išli 2300 aj silná žltačka veľa spala a chodili sme po 2t na kontrolu.Ja som iba odsávala až neskôr kojila je dobré, že to doktorka podchytila,ale neboj sa bude to dobre
@nikuskaa92 rozumiem ti….oddychuj co najviac, mozes vyskusat vsetky rady, co sme ti tu napisali. Bude to v poriadku, uvidis, ze dcerka sa rozbehne a dobehne to papanie😊
Tiez sme boli na prevazeni po prvej navsteve hned po tyzdni, medzitym som mala aj LP, ktora ma uistila, ze to si robim je spravne.
Bolo by fajn, keby si mala vahu a zvazis si pred a po kojeni, ze kolko vypije. U nas UM ostalo neotvorene.
A 60ml je na jedno krmenie vela. Ak papa po 3h tak aj 45ml je az az
@kitycat ano papala teraz 45ml, ma 10 dní podla teba staci?
@miriam11 dakujem za povzbudenie ❤️koniec koncov babatkom este nikto nezostal 🙂
@nikuskaa92 babatko by mali zjest medzi 120 - 150ml na 1kg. Tvoja vazi skoro 3kg, takze ak krmis 8x za 24h tych 45ml jje akurat. A nic sa nestane, ak obcas nespapa vsetko, aj my sme inak pazrave cez den 🤭🤭
Skusila by som ozaj prikladat a kojit, nad LP si neuvazovala?
Tvl to ako fakt este pediater existuje co zakaze kojit?mam dost.. kasli na nu! Ked je spokojne babo,pekne koj dalej,prikladaj,sa rozkoji. Ved je eate slabucka malicka,ma malilinky zaludocek. Par dni,max tyzdnov a lrasne priberie uvidis. Ostan kludna.
@nikuskaa92 preco ste isli po takej kratke dobe dvakrát k detskej?ja som isla do 3dni odn prepustenia a potom o mesiac a to bola na um kedze som.mm nemala ale nevazila som ju nikdy doma a plus od 14dna sme koliky silne mali