Ahojte mamičky... Môj chlapček stále len plače, vie sa upokojiť len na prsníku, na ktorom vydrží maximálne 15 minút potom tvrdo zaspí. Cca po pol hodinke ho zase priložím a takto to robíme dookola lebo len na prsníku neplace. Hneď ako ho uložím do postieľky sa zobudí s veľkým plačom. Zdá sa mi ako keby ho bolelo bruško, stále tlačí a je červený. Za každým sa mu podarí vykakat ale len straaaasne máličko. Už som mu masirovala bruško, cvičila nožičkami, položila lazkat na bruško a vôbec nič mu nepomáha. Už to je takto od včera doobedia. :( viete mi niečo poradiť ako mu pomôcť? :( mame len 10 dní... Ďakujem za každú radu.
Sab simplex rektalna rurka neprekladaj do postielky ak sa ti da nechaj si ho pri sebe...aaaaaa este pevne nervy u nas toto trvalo sialene dlho
Nahriaty vankúšik na bruško
nám pomáhala aj teplá voda na bruško - pri kúpeli. Tak isto aj cvičenie v teplej vode...pri väčšom dieťati je dobrý aj rumančekový čaj....
Ahoj mali sme kolíky pomáhali nám probiotiká probio fix,mast pupik na masáž bruška kúpiš v dr Max,
mali sme predpísané kvapky espumisan, tepla plienocka na bruško masáž ,dobre si odgrgnut treba ,prešli sme na UM to sa nedalo pozerať ako ho bolí bruško a má kolíky mali sme na predpis mlieko Nutrilon comfort od našej Dr. a pomohlo nám veru...pil už len to.....
Prajem pekný deň a nech Vás už koliky netrápia.....všetko dobré...
Ak ho boli brusko kvoli prdikom nam vcelku pomohol espinusan a probiotika+ja som vylucila mliecne vyrobky a potraviny kt nafukuju. Taktiez feniklovy caj (ten pijem ja ale moze sa davat aj babatkam, treba pozriet kolko). A najviac nam pomohol klinovy vankus ale mala ma reflux. A urcite nosit babo v polohe kt mu je najpohodlnejsia, davat si ho na seba bruskom nech na tebe trosku pospinka a mala tiez hned plakala ked sme ju dali do postielky ale pri mne krasne spinkala... Každopadne by som to konzultovala s mudr🙂
@jvasenka ďakujem krásne.. Áno idem v pondelok k doktorke určite len už som bola zúfalá tak som chcela radu 🙂 Probiotika sme boli už kúpiť.. Ja som prvorodicka tak sa ešte moc v ničom nerozumiem :( myslím si ze keď sa vykaka ale prestal prdiet tak ho boli bruško kvôli tomu... Neviem... Vidím len ze po papani sa spúča, ocervenie potom si max. 2 krát prdne a trosku sa vykaka.. Snáď nám doktorka pomôže v pondelok :(
@zuzka0601 aj dojčené deti maju taketo problemy 🙂 este nemaju dozrety tráviaci system ale nebude to trvat vecne, za chvilu to prejde 🙂 podla mňa si nemusi vzdy grgnut, ked je bábo dobre prisate a neprehlta vzduch tak by to malo byť ok aj bez odgrgnutia.
@zuzka0601 ja som tiez prvorodicka ale mam kamosku na telefone😂😂 (jej syn ma 2r)..ak je plne dojcene babo a je problem skus si trosku posledovat stravu.. Ak si nevie odgrgnut to nevadí zjavne sa nenahltalo vzduchu... Nie každe babo si odgrgne... Skusaj ale ak do pol hodiny nic neries...nam najviac prdka vo vibracnom kresielku a ked je bruskom na mne ale partnerovi... ked kojis skus hladkat babu brusko prinajhoršom rektalna rurka...kolika trvá cca 3 mes.
Espumisan. Treba to dávať aspoň tri dni vkuse
Nás tiež zachránil Espumisan a probiotiká (Bio Gaia). A skús si odsledovať stravu, dcéru bolelo brucho keď som jedla čerstvé pečivo, mohla som jesť len 2-3 dní staré. Nič čo bolo kysnuté som nemohla zjesť čerstvé, inak nastalo peklo 😉
Držím palce 🙂 u nás to prešlo hneď ako som si v strave odsledovala, že čo jej vlastne vadí a potom sme už ani kvapky nemuseli brať...
@timilv áno Probiotika sme už začali dávať každý deň ale mame probio fix snáď sú tiež dobre 🙂 a teraz nám doktorka dala kvapky sab simplex.. Prosím ťa ten espumisan si dávala len keď ju chytili kŕče alebo aj potom pre istotu? Ďakujem no zatiaľ sa všetko bojím jest :( aby nás to zase nechytilo ale dnes som už dala na raňajky probiotický jogurt a vlocky s jablkom... Snáď mu nič nebude :( chlebík papám ale len bielkovinovy a to skoro každý deň skúsim vysadiť 🙂 a ďakujem krásne za radu 🙂
@zuzka0601 my sme dávali nejakú dobu Espumisan aj keď nemala problémy, ale nie dlho...
Ja som do polroka nemohla nič s laktózou, lebo malá sa hneď vyhádzala... Inak som jedla mimo jedál s laktózou, čerstvého pečiva a hríbov (nemám ich rada) skoro všetko... Napadlo ma, že dcéru napríklad veľmi bolelo bruško po vajíčkovej polievke
u nas pomohol sam simplex 🙂 ine nic nepomahalo