Ahojte ... chcem sa niečo informovať ... môj 10,5 mesačný synček má druhý deň začervenaný koniec pipíka a celé vajíčka červené .... menila som mu asi pred 3-4 dňami mastičku ... môže to byť reakcia na zmenu maste? alebo je to niečo alergické? teraz mu idú aj zúbky a mám taký pocit, že sa mu tlačia všetky zuby naraz a tak mi kaká denne od 3-5 x ... môže to byť aj z toľkej stolice? .... dnes už ide manžel po práci kúpiť kalciovú mastičku, pretože doteraz sme používali modrú indulonu ... mal by kúpiť niečo iné? alebo zatiaľ skúsim calciovku? dnes aj včera som drobca vykúpala v čistej vodičke a nechala som ho po polhodinke rozbaleného aby sa mu to vyvetralo ... bojím sa ho kúpať v harmančeku, keďže starší syn má na neho alergiu a neviem či nebude mať na harmanček alergiu aj mladší syn .... ďakujem za všetky rady, typy a informácie
@milka1978 ahoj, ja myslím že aj z toľkého kakania to môže byť, aj zo zmeny mastičky. Mne, teda resp. môjmu drobcovi pri takýchto problémoch pomáhal vždy sudokrem, premastiť niekoľkokrát denne, nechať čím viac vetrať a za 1-2 dni bolo po probléme. Ja som zvykla kúpať aj v tom harmančeku, ale keď má druhý synček alergiu tak neviem, asi by som najskôr skúsila tak ako plánuješ niečo iné. Calciovku ani indulonu som na tieto partie nikdy nepoužívala takže k tomu sa vyjadriť neviem, ja som dávala ako malinkému len rybylku či ako sa to volá a potom nič len sudokrem ak bolo náhodou treba. A používať len čistú vodu, žiadne vlhčené utierky.
ahoj podla mna to ma zaparene z tolkeho kakania .sama to dobre poznam ked idu zuby ..staci aby si ho neprebalila par minut a hned je z toho zaparenina.. my sme tiez mavali vajicka cele cervene podrazdene .. nam vzdy pomahal bepanten ...na druhy den uz som videla zlepsenie 🙂
@milka1978 mojmu sa to stalo teraz nedavno ked som mu dala ine plienky, mal cerveny zadocek, vajicka a tiez aj cast pipika. Lekar mu predpisal Imazol, to je na zapareniny a plesnove infekcie. Podla mna neskusaj nic sama davat,lebo nevies od coho to naozaj je aby sa to este nezhorsilo! Radsej ist k lekarovi a ten krem co si dala novy samozrejme nepouzivaj lebo moze to byt z toho ta reakcia.
@linda20111 nie nie ten už nepoužívam ... teraz mu nedávam nič .. iba opláchnem vo vodičke, nechám vyvetrať a potom zabalím - bez natierania
@milka1978 ahoj mali sme niečo podobné - celý penis červený a aj opuchnutý. Pomohol Framykoin - masť. Je na predpis, takže určite sa stým problémom obráť na lekárku -ona bude najlepšie vedieť nastaviť liečbu 🙂
@milka1978 ja mam taku skusenost, ze akakolvek zmena maste u nas skoncila zacervenanim. Nemyslim, ze je to alergia, proste ina mast, koza je zvyknuta na nieco ine a kazde dieta toleruje inu mast. U nas vedie Bepanthen, jedine ten mozeme pouzivat. Harmanceku by som sa tiez vyhla.
@jarka721 no šak toto, potom aby sa v tom človek zorientoval 🙂 Ale u mňa v okolí čo viem mastili "poctivo" všetci 😀 Ja som toto nejak nikdy neriešila lebo môjmu krpcovi nikdy nevadili žiadne mastičky čo sa týka týchto miest, my sme mali problém s plienkami že skoro žiadne nezniesol. A vtedy vždy zabral sudocrem čo som spomínala
@kveta
@kristiii
@maribell
@linda20111
@darina1952
@hradnapani
@jarka721
Tak dievčatá kalciová mastička zabrala ... večer som ešte drobca vykúpala v čistej vodičke .. potom sa asi hodinu hral s holou riťkou a večer som ho poriadne celého vymastila s kalciouvkou a ráno už nemal pipíka takého červeného a vajíčka už boli skoro vyliečené .... takže zabrala ... som šťastná, že to nie je nič vážne .. určite to bola iba zaparenina z toľkého kakania .... no aj tak ideme v pondelok k lekárke kôli očkovaniu takže sa budem informovať ... ďakujem za rady 😉
@milka1978 Zadocek zo stolice podrazdeny nema? Ten zvykne reagovat ako prvy..
Mne sa velmi osvedcil sudokrem, dostat v lekarnach.