Ahojte, prosim nejake rady, tipy, triky ako inspirovat syna aby pobudol na styroch alebo zacal stvornozkovat. Cvicime vojtovku treti tyzden lebo pediatricke sa to uz nepacilo. Aktivne vala sudy, hra sa na brusku.. moze to byt tym ze neznasa byt na zemi (+podlozka alebo hracia deka) ale jedine na rozlozenom gauci? Moze ho to makke brzdit? Len sa blizime na zem a je neskutocny plac. Okrem toho placu na zemi a cviceni je takej flegmatickej povahy tak netusim ci to pripisovat aj tomu ze je spomaleny. 🙄
Chodime do tetisu do dunajskej luznej kde nas teda vraj daju do poriadku ale uz mi to je ako vecnost ked s nim bud na rukach alebo v kociku alebo v nosici ked sme vonku. Ze aj ked idem do kuchyne nieco robit, musi ist so mnou v kociku lebo bud by si ublizil padom z gauca alebo by plakal.. asi regresia.. cize vsade kam idem, tak ide v kociku so mnou a nepriplazi alebo nestvornozkuje za mnou.. hlavicku zacal krasne dvihat a drzat ako 2-3 tyzdnovy. Aktivne sa zacal pretacat z brucha na chrbat a opacne okolo 7 mesiaca. Ma mierny hypotonus.
Som vdacna za rady ❤️ a pekny vecer zelam
Zrus cely čau, daj jo na zem, daj nove hračky aby mal motiváciu byt na zemi
On potrebuje tvrdú podložku aby sa mihol zaprieť rukami a mat pevne pod nohami
No na brucho na zemi.
Dakujem, ja suhlasim. A nechat aj vyplakat kym sa troska neukludni mozno aj sam? Preto sa nam aj tazko cvici lebo tym placom a protestom zatne cele telo a nepohnem s nim..
U nás v rodine nikto neštvornožkoval - chodia vsetci 😂
Urcite davat na tvrdu podlozku.moja dcera v 6m dostala koronu.nastal u nej taky regres,ze iba sedela,nevedela sa ani zohnut po hračku,len na nu ukazovala a plakala.vojtovku som s nou cvicila do 18m az vtedy sa postavila na nohy a zacala chodit.nevzdavajte to a vydrzte.stojinto za to.prajem.vela.sil pri cvičení...ja som jej pri tom pustala na mobile pesnicky aby sa uvolnila a dalo sa s nou ako tak pracovať
Nas ma 10 mesiacov a tiez este nestvornozkuje ani sa neplazi dopredu. Pred par dnami sa naucil sadnut si. Doktorka bola spokojna, vraj ma cas. Ale suhlasim, ze davat na zem, nech sa moze hybat. U nas zabera sadnut si tiez na zem k nemu a hrat sa tam s nim. Casto ho necham aj chvilu pistat, kym urobim, co potrebujem.
Odporucam pozriet fyzio mama a rady ako podporit štvornožkovanie,
náš začal štvornožkovať cca 11m, ale ja som s nim chodila na fyzio a do jumpstudio bola to s nim makačka každy den sme cvicili v rámci hry ,mal par diagnoz cize sme museli inak ktovie ako by dopadol
ja som mala naštudované spravnu manipulaciu s babetkom a náš bol 99percent na zemi ked sme boli doma. samozrejme na pametovej podlozke alebo koberci
Sadni si s ním na zem, daj nove zaujímavé hracky, aby mal motiváciu.
Trosku placu mu neublíži. Zas ho nenechaj utekať sa k smrti, ale musíš ho trosku motivovať.
Položiť mu jedlo do viacerych misiek a nech sa k ním doplazi, alebo niečo poloz napr na kôpku kníh aby sa musel zaprieť na rukách
Chodievala som so synom k neurologicke a ta nám vkuse vravela, že dieťa má byť na zemi. Žiaden kocik, gauč, posteľ. Tak sme kupili koberce, hracie podlozky a deky a vsade sme mali hracky. .... Tiez nam odporúčala nenosit dieta na rukach. Aj ja som so synom cvičila vojtovku, mal miernu hypotoniu. Začal stvornozkovat v 12.mesiacoch, práve po pobyte v Dunajskej Luznej. Vojtovku cvičil do 16. mes., kým nezačal chodiť. Treba trpezlivo cvičiť, rehabilitovat a dávať do na zem.
Moja, dcéra nikdy nelozila, ani nestvornoskovala. Rovno, začala stať a púšťala sa pomaličky chodiť. Normálne preskočila, jedno vývojové obdobie. Moja, mamina spomínala, že ani ja s bratom sme nikdy nelozila. Tak, neviem ako sa to dá donútiť keď samo dieťa, to odmieta a je mu to nepohodlné. Dcéra, nikdy ani na brušku nechcela byť. Kým sa nevedela pretočiť, tak revala, až sa zachadzala a keď bola staršia, tak sa sama hneď pretočila.
moj syn z komplikovaneho porodu , kde musel byt nasledne ozivovany lebo neplakal a stravil tyzden na jiske, v 6 .mesiaci zacal stvornozkovat a 10 mes uz chodil. ..
Dcera , porod v poriadku, no este takmer 9 mesacna len lezala, bola uz z toho nervozna, cvicili sme od 6mes vojtovku lebo mala hypotonus no nepomahalo, v 9. mesiaci som s nou strávila 10 dňový pobyt v MT na detskej fyzioterapii ( úžasne nam tam pomohli) a par dni po navrate sa otacala, o chvilu nato si sadla a 10mes zacala stvornoz. v 12 mes uz chodila. teraz je z nej gymnastka, chodi do sportovej triedy na ZS.
Dakujem zenusky 🙏
Zrusila by som gauc, kupila makku podlozku a davala ho co najviac na zem. Ani v kociku by som ho po dome nevozila.