Ahojte maminy. Moj 1,5 mesacny syncek ma silny reflux a pani doktorka nam povedala ze pokial pekne pribera tak to riesit nebudeme (pribera velmi pekne uz ma 5,300 g). Lenze problem je ze Lukasko pocas dna strasne malo spinka pretoze len co zaspi tak mu grcne a to ho zobudi a potom je aj 2 hodiny hore kym sa mu zasa podari zaspinkat. Nechcem donho pchat ziadne lieky ale uz som zufala. Citala som na nete o liekoch co sa volaju COSTI. Mate s tym dake skusenosti? Ja nekojim lebo nemam mliecko tak malinky papa Nutrilon AR trosku nam zabera ale nie je to nic moc. Poslali vas vase doktorky na nejake vysetrenie s refluxom? lebo nas nie. Za kazdu radu budem vdacna. Dakjem
@susanicka27 ahoj to ti nutrilon HA dala proti grckaniu?ja mu skoro od začiatku dávam iba ten a stale grcka ale nijak extra tak to neriešim.ale prekvapilo ma ze HA proti grckaniu ;)
jaj :D pomylila som sa, to bol AR :D a nepomaha? lebo mojej pomohol, ale ked sme ho vysadili tak opat vracala. Teraz nam dala sirup http://www.dmgit.com/EN/gastrotussbaby-medical_..., ktory davame vzdy po mliecku, tak sa vrackanie opat zastavilo.
@susanicka27 no nepomaha lebo davam HA nie AR 🙂 ale ako vravim nie je to az take aby som to riesila zmenou mlieka alebo liekmi...ja som reagovala len preto ze ma zaskocil ten tvoj preklep 🙂
ahojte no ja mu davam tiez nutrilon AR a tiez ten gastotuss mame ho stale vo zvysenej polohe a nic nezabera...uz bolo dobre a tento tyzden to zasa zacalo
No tak dnes sme boli u doktorky a predpisala nam Nutrilon Nutriton tak snad zabere. Malinky dnes zatial grckal 2X iba.
@eliska1309 Do roka sa reflux nerieši..reflux majú všetky detičky, niektoré slabši, niektoré silnejší..Tá záklopka, ktorá bráni vracaniu potravy do pažeráka sa totiž vyvíja do toho roka..
Rieši sa to zahustením potravy u detí, ktoré grcajú potravu prúdom, slabo priberajú..
Ale zasa to má u mnohých detí vedľajší účínok a to zápchu.
Malý sa ti budí, lebo ho tzv. páli záha..kyselina ho zrejme páli a tak mu je nepríjemne. Skús ho držať v zpriamenej polohe, alebo podlož nožičky postielky vyššie..ak ho kojíš, tak jedz potraviny, ktoré nespôsobujú zvyšovanie kyseliny..vygoogli si, čo nejesť pri refluxe a dodržiavaj to..Lieky sú dosť silné a neúčinkujú zázračne..určite ti nezaručia spokojný spánok..
ahoj, my sme tiez mali reflux a nasa pani doktorka nam predpisala nutrilon HA, to je proti grckaniu, zabral, vrackat prestala. Bol na predpis, cast preplacala poistovna.