Ahojte baby moje dietatko je prvykrat v zivote chore v noci parkrat zakaslanie a dnes tecu sopliky. Problem je ze sme jej este nikdy nefukali nostek takze to nevie nerozumie mi ze ma fukat nosom do tej vreckovky a ani si to nechce dat a urcite mi nedovoli pouzit ani tu odsavacku na vysavac lebo ani tu sme este nikdy nepouzili a ona si nic nenecha vopchat do nosa. Zatial jej ich len utieram ked tecu ale bojim sa aby sa jej neupchal nosik ked to nevyfuka von.
normálne odsávačkou, trochu ju pridržať, ja som nikdy nepoužívala na vysávač, ale takú, čo šla aj ústami, lebo vysávača sa bál :D nič sa jej nestane, keď ju pridržíte.
Chce nechce, treba to dostať von, lebo z toho môže byť nádherný zápal. Ci už stredne ucho, priedušky, čokoľvek. Ja som chalanov učila ježka, funeli sme, až keď sa vyfunel, tak som utierala. Ale každopádne musia ísť sople von! Ak to nepôjde dobrovoľne, žiaľ treba si pomôcť "násilím"
Ja som deti dala na chrbát hlavu medzi moje nohy, nohami som im ľahla na ruky a poďme, ručná odsávačka a sople odsať. Jasne že to deti nemajú radi plaču a bránia sa ale je to len pre ich dobro. Syn si časom zvykol a už sa dalo odsavat normálne aj si to časom pýtal lebo sám zistil že mu to robí dobre. Dcére musím ešte nasilu ale takisto príde do fázy kedy to povolí sama
len odsavat. jasne, ze bude protestovat. to nepchas do nosa - len na zaciatok. ukaz/vyskusaj na sebe. moji si po case odsavali aj sami, pochopili, ze sa im ulavi.
malu pridrz, ak ju nechces spacifikovat v lahu, tak si ju posad na kolena, opri o hrud, chyt hlavu a tak. musi vydrzat.
takze urcite odsavaj a striekaj do nosa viac krat denne - ak nema sopliky zelene, tak staci morska voda. resp nasivin podla potreby. ked neodsajes, koledujete si o zapal stredneho ucha a podobne, to este len bude problem (ani do ucha nedovoli kvapnut atd) ... musis to prekonat. je to pre dobro dietata. aj cez plac.
Ved prisadni jej ruky nohy a vysaj vysávačom, či chceš vyjednávať 7 hodín? Za pár minút aj s bojom a máš pokoj
A co vlastne cakas, ze 1,5 rocne dieta si vyriesi sopliky samo? V tomto veku som nohy syna drzala ja, ruky manzel a ja pomaly ustami drzala odsavacku a odsavala 😅. Namietanie, krik a plac poculi aj susedia na prizemi, ale odsat bolo nutne, jemu odlahlo a krasne vecer prespal noc.
Terez ma 2,5 a uz si aj sam odsaje, ked sa mu neda vyfukat 🤷.
Ona nedovoli😂😂😂😂 jedna nevie odsat sopel, druha skryt sladkosti. Nonsens toto
Také malé dieťa nevie fúkať nos ani keby chcelo a ty si matka máš sa postarať aby tie sople z nosa šli von. Snáď si nenecháš diktovať od takého drobca?
@really8 Uprimne, aspon sa necitim taka neschopna matka, ked tu citam tieto veci 😅🫣...
@really8 tak prepac ze mam prve dieta a nikdy nebolo chore tak ja proste netusim ako a co robit s detskymi soplami tak sa pridem poradit tu na konovi ale to by nebolo asi ono keby sa tu nenajde takato malichernica co nechce ani poradit len rypat.
Kocky ostatnym velmi pekne dakujem za rady aj navod ako si ju pridrzat idem na to s tou odsavackou. Este sa chcem spytat ze ako casto to treba robit priblizne 2-3x denne? Lebo to nepocujem ci ma upchaty alebo nie len vidim ze jej tecu sopliky
Neprepacim. Ma 1,5 roka. Moj dostal prve sople ked mal dva tyzdne. To si skus. Bojovat s krehkym babom, dvaja sme ho drzali, strasny srdcervuci krik, este sme sa aj bali ze mu ublizime. Ale bolo to treba tak sme to vsetci museli nejak vydrzat. A tieto tituly na mna si odpusti lebo ak sa chces takto bavit tiez mam pre teba nejake.
Ahoj…pred odsanim daj vela morskej …netreba šetriť …potom /aj ked násilím ,odsat.kludne aj 10x denne ked treba. Po odsati detsky Nasivin (neviem od akeho veku je)
Izby ,hlavne kde spi nech je dostatočne vlhko (prádlo,vlhký uterák pomoze) …hlavu podlož k spánku ak sa da(u nas sa nedalo kedze dieta cestovalo počas spánku🤭) to uplne staci.ziadne voľnopredajne zbrndy nemusíš davat,jednak to prd pomoze ,a telo si same poradí.
s prvým dieťaťom je to tak. ale si mama a si zodpovedná za to aby sa mu napríklad tie sople nezvalili do uší a nechytilo zápal stredného ucha apod. to nechceš. takže odsávačka je no.1 chvíľku kriku vydržíš a zas robíš to s tým vedomím že mu chceš dobre. nezažila som zatiaľ deti ktoré by pri tom nerevali 😀
@oceanahory ja si neviem predstavit co budu rovit ked dojdu do puberty alebo budu riesit vaznejsi zdravotny problem. Ze ona mi nedovoli…esteze sedim…nabuduce nedovoli utriet okadenu rit tak bude behat s takou…lebo nedovoli…🙈
Nie je počet,koľkokrát. Ja mojej aj 20 krát som odsávala, dokonca aj v noci. A hlavne si uvedom, že sa nemôžeš riadiť v niektorých veciach dieťaťom, čo chce alebo nechce. Keď odmietne ATB? Zubára? Výter? Odber? Proste niekedy nemáme na výber a musís ako matka urobiť aj veci,ktoré Ti nie sú príjemné. Ale ide o zdravie dieťaťa. Odsávaj vždy, keď ma mala plný nos. Vysávačom je to bezbolestné a najrýchlejšie. jediné mínus je asi ten hluk. Ja nechám vysávač za dverami a dnu mám len hadicu, trochu to tlmí hluk.
@really8 ale bohynu, pytala si radu, je v strese, radu dostala a ide riesit. nebudeme sa tu predbiehat, koho dieta malo horsie sople .... tiez som ostala hotova, ked som musela malemu kvapkat do oci a pred tym ho uplne zbavit pohybu, zabalit do plachty, zalahnut a neviem co ... na to su takto nasilu zvyknuti zdravotnici, nie mamy prvorodicky.
@ukulela ale to nie je o predbiehani sa. Ale ved ked to treba tak to treba. Toto je ta doba ze boze len aby dieta nezaplackalo a 1,5 rocne deti cvicia s matkami. Ziadna mama nema rada ked jej dieta place, ale odsat sopel treba, aj ockovat, ak otvorit usta u zubara atd atd.
Btw nemusi byt bez citu alebo zdravotnik ale nejak si poradit musi. Snad je lepsi 5 minutovy plac ako cely den nervozne dieta s plnym nosom ktore nevie spat jest nic.
Moja sa v 1,5 roku tak bala vysávača , že sa naucila radšej plnohodnotne smrkat . Odsavala som asi len raz . Skúste trénovať fúkanie nostekom hravou formou .
@biglovemom
@sims4
@nika23t dakujem baby idem este kupit tu morsku vodu a odsavat odsavat odsavat, tiez necham vysavac za dverami lebo sa ho niekedy boji
@ukulela dakujem za empatiu lebo tieto zenske ,,ja som lepsia ako ostatne" sa tu na koni roja ako komare. Pritom som tam jasne napisala ze to robim prvykrat a nemala som sa s kym vobec poradit ako na to
@really8 Ved prave! Ja ako prvorodicka som od narodenia doma musela cvicit s dietatom. Zakazdym som sa bala, ze ho prizabijem, prve razy som revala s nim, kedze plakal, ako keby som ho drala z koze, ale proste som MUSELA ja aj on a basta...a nie, nejdem sa tu predbiehat, kto je horsi a kto nie, ale mam pocit, ze ked 1,5 rocne dieta "nedovoli" matke odsat sople a dalsiemu dvojrocnemu nevie matka zakazat doma sladkosti, tak ja uz fakt neviem. Ako sa tieto deti potom naucia, ze su veci, ktore su neprijemne a nefunguje vsetko podla ich predstav!
@oceanahory tak vidis aj ty si revala a mala si obavy a predstav si aj ja som nasilu musela cvicit s dietatom ktore mi revalo ako keby ju drali z koze ale jednoducho sopel ma prvykrat tak proste sa pytam ake su moznosti
Vsetky neprijemne veci budu 1x a dieta bude stale 1x namietat, kedze sa jedna o nezmanu vec...verim, ze to napriek tomu zvladnete alebo sa teda tesim na dalsie diskusie. 😁👍
Jejda ale sa do teba pustili ☹ mam 4 deti. Soplov za plny kybel(aj viac).
A nikdy som neodsavala. Od roka sa naucili fukat. Napodovnovali sme jezka a rozbe somarinky. Skus na to aj hravou formou.
Ale tu oddavacku kazdopdne skus. Poznam deti ktore si postupne same odsavali vysavacom.
Prajem hlavne skore uzdravenie a tebe vela sil a trpezlivosti. To sa nam pri kazdej chodobe zide 💪🏻
@maryetta dakujem velmi pekne❤ a jezka napodobnit vie len asi slabo funi lebo nic nevyjde von
Pojde to. Hlavne trenovat-ako vsetko. Skus jej nejaku mali papierovu gulicku a nech sa snazi nostekom "odfuknut". Samozrejme nie teraz pri chorobe-to jej nepojde.
Pripadne inhalovat. To jej brutalne uvolni dutiny a hlieny.
Nemozes tie sople nechat v dutinach
Dieta poloz na chrbat, hlava medzi tvojimi nohami, svojimi nohami jej prilahni ruky drz nimi aj hlavu a odsavaj odsavaj odsavaj!
Hlieny jednoznacne von, pridaj solmucol nech idu lahsie von, fenistil tiez
Najskor daj sterimar baby s medou, pockaj chvilu, odsaj kolko pojde a potom nasivin do nosa
Vo vasej domacnosti pravidla urcuje dieta?
To jej nebudes ani umyvat zuby lebo sa jej to nebude pacit? Takto budete bojovat mesiac, dostane katar dychacich ciest, zapal usi a oci ked sa o svoje dieta poriadne nepostaras
Baby este jedna otazka (asi kus blba no ale co uz). Ako odstranim tie sopliky z odsavacky? Pisu v navode ze vyvarit ale nedokazala som ju nijako otvorit a poodpajat od seba jednotlive casti tym padom neviem ako pred vyvarenim dostat sople vonku z toho
Dobre. Ty si jej mama, ak nedovolí,čo nedovolí žiadne dieťa, tak proste jej pridrz ruky a pár sekúnd kriku snáď vydržíš. Nos musí mať prazdny, odsávačka na vysávač je top, odsávanie musíš opakovať toľkokrát denne,koľkokrát potrebuje. Nie,koľko chce, ale koľko potrebuje. Sprej do nosa, to sa informuj u pediatra. A začni sa správať ako dospelá žena, matka, si zodpovedna za zdravie dieťaťa. Dieťa Ti veľa veci nedovolí.