ahojte baby...chcem sa opytat, ci mate niektora podobnu skusenost ako ja. Mam 1, 5 rocnu dcerku a robi zvlastne pohyby. Lahne si na brusko a cela sa napne. Nozky prekrizi, a ma ich uplne vystrete, napnute, tiez napina brusko. Velmi sa pri tom spoti. Nerobieva to pocas celeho dna. Len niekedy. Neplace pri tom. Stolicu ma pravidelnu.
Ziadne ine priznaky som si nevsimla. Mate s tym niektora skusenost?
@bodka70 Presne ako vravíš.
@alenka7777 Je to úplne normálne a prejde to samo.
Suhlasim s @bodka70 ze ide o detsku masturbaciu. Raz som videla taky pripad v Dr.Housovi ale to ti asi moc nepomoze :/
@alenka7777 súhlasím s @bodka70 , aj mne to príde ako detská masturbácia, skús jej pozornosť nasmerovať k niečomu inému, hlavne nenásilnou formou.
ahoj, no aj moja neterka to robieva, ma už 3 roky, ona vravi, že cvičí. sestra sa pytala doktorky vraj jej na to nič nepovedala. neterka si lahne na bok alebo chrbat, napne nozicky aj rucicky a nohy prekrizi. Tiez to robi len niekedy....
dakujem pekne za odpovede
moje baby to robili obidve presne v tomto veku ...neboj, prejde to... 🙂
a ked ju oslovíš, prestane? môj začal tiež robiť take niečo, že odrazu počas hrania lahne na zem, prekríži lavu nohu cez pravu a cely je napnutý, zuby zaťaté. niekedy ked ho oslovím alebo mu pošteklím nohu, tak prestane, inokedy vobec nereaguje. naša dr nas pre istotu poslala na neurológiu a tam mu našli na EEG ostré vlny a výboje. teda nejaka forma záchvatov. nechcem ťa strašiť, ale radšej by som to spomenula doktorke. tu na koňovi, keď to nevidíme, poradiť adekvátne neporadíme.
@elisadavinci
samozrejme, ze to spomeniem aj doktorke.
@elisadavinci
uz som to doktorke aj spominala, len tiez povedala, ze by to chcela vidiet, aby sa k tomu mohla vyjadrit.
tak som malu natocila a poslala jej video.
este ze zijeme v takej modernej dobe s mobilmi, internetom,...
@alenka7777 potom daj vedieť. držim palce aby to nebolo nič vážne. 😉
@alenka7777 nechcem strasit, neuraz sa, ale moze ist o priznaky epilepsie...najlepsie bude urobit co najskor eeg...natoc malu na video a ukaz lekarke..najlepsie sa vyjadri...
@snazilkake
dakujem
presne to som uz aj urobila
@elisadavinci ahoj. tak sa ozyvam. boli sme na neurologickom vysetreni. ide naozaj len o detsku masturbaciu. ako prisla, by mala aj odist. prajem vela zdravicka.
@alenka7777 to som rada, že ste dobre pochodili. my sme tolko šťastia nemali :(
@alenka7777 , aj som si myslela, že to bude len to, hlavne kvôli tomu, že si písala, že sa pri tom spotí 😉. ale tak istota je istota, aspoň môžeš pokojne spávať 😉
@alenka7777 , ide o detskú masturbáciu, je to v tomto veku pomerne bežné a úplne normálne. 😉 , väčšinou to spontánne prejde. Ak už dcérka trochu viac rozumie, môžeš jej vysvetliť, že takéto veci sa nerobia napr. na verejnosti. Deti to často robia z nudy či zo stresu, hlavne žiadne karhanie či híkanie nad tým. Je dobré poprípade dieťa presmerovať aj na iné aktivity, ponúknuť mu nejakú hračku, ísť von... samozrejme nie nasilu.