Môj malý vracal pred 4 dnami a teraz nevracia ale má silné hnačky. Poraďte čo stým ?? Smecta mu nezaberá čo Vám pomohlo. Papa dietne vývar ryžový a tak len suché piškoty..
Velmi dobry je Kulisek. Nam to poradila lekarka ked nam maly tiez vracal niekolko dni a hrozila mu dehydracia. Proti hnacke banan a len dietne. Kulisek mu doplni vsetky latky co stratil. A slane tycinky su tiez vyborne.
Je to taky prasok, v sackovom baleni. Jedno balenie Kuliska obsahuje asi 10 individualnych sackov. Obsah jedneho sacku rozpustis v pohari vody a po slamkach alebo malych duskoch to das dietatu pit. Ma to trosku slanu chut, inak nic vyrazne. Nas to zachranilo od infúzií. Mali sme na mále.
Aj ja odporucam Kuliska na zabranenie dehydratacii, da sa rozmiesat do vody, caju, stavy. Mojho maleho to zachranilo pred infuzkami v nemocnici. Predavaju to v lekarni.
este aj hipp ma taky mrkvovo-ryzovy odvar, co je proti hnacke, ak by to vypil. a mrkva len varena, nie surova, zevraj surova prehana. a este slabsi cierny caj, ja som skusala davat sladky, ale aj tak nechcel pit... ked uz som nevedela, co dat pit, len aby nieco vypil, dala som do flasky s vodou kofolu, asi pol deci, to vypil, aj je to dobre na traviace problemy...
ale hlavne, ci ti chce nieco pit alebo jest, nas mal nedavno hnacky, ale nechcel nic, davali sme nasilu, tvoj je starsi, da si uz povedat, ze musi aspon pit? inak banan som davala aj z flase ako "kokteil", bud s vodou, alebo s ryzovym odvarom, aby aspon nieco vypil/zjedol
nam teho kuliska a ani ten odvar od hipp nechcela,aj striekackou sme davali ,a skoncili sme v nemocnici.Jedine co zjedla bol banan a tycinky.Prisli sme domov a kazali pit vela vody.Ani za svet,tak mi kamoska poradila sirupovu vodu.Kupila som taky bez konzervantov a zachutil,konecne zacala aspon nieco pit,a pije ho dodnes,pretoze sa bojim aby nebola dehydrovana.Nic insie nevipije tak som rada ze aspon toto 😖
Kulišek,smecta,probiotika a papat banany,marina keks,jablčko,chude meso a vývar s neho.mrkvu,ryžu,zemiak vo vode varene.to dávajú aj na infekčnom
inak nam dr poradila aj vysadit mlieko na par dni, ak velmi chce mlieko, tak zarabat do ryzoveho odvaru, teda neviem, ci a ake mlieko ti este pije, nas pije UM
@peneloppe
@gapre dievčatá aj my s dcérkou sme skončili na infúzii v n nemocnici.ja som len zmätená lebo tam dr. Povedali že o 3 dni môže isť do škôlky,keď som odniesla správu z nemocnice našej obvodnej tak nám odobrala stolicu na vyšetrenie a do výsledkov nesmie isť do kolektívu.pred príchodom do nemocnice sme hnačky nemali tak sme boli len v axpektacnej časti teda nie na infekčnom.A nerobili ani vyter.Máte už nejaké výsledky čo to bolo ? Môžete aj do IP
Enterinu berieme aj my. Po infuzkach bola slaba. Zakazala nam zatial kuracie maso. Tak jeme zatial len zeleninku a ovocie. Dnes som uvarila brokolicovo mrkvovu polievku so slizmi tak konecne sa najedla a aj suche rozky dnes zjedla dva.Dcera uz je na tom dobre len kym nebudeme mat vysledky tak nemozeme ist do kolektivu tak som s nou od piatku na OCR. V piatok sme mali ist bratrancovi na svadbu tak som to radsej zrusila ze neprideme, lebo vysledky budu az v pondelok.
@meriii dcera dostala hnacku az v nemocnici na tej axpek.cas.hned sme isli na infekcne, urobili vyter a zistili Nora virus(podobne rota virusom) boli sme tam asi 5 dni,a ked nas prepustali tak malej nariadili dietu a vela vody,von az o nejake 3 dni ale nie niekde do kolektivu,len na prechadzku..Ale pytala som sa ci moze byt aj s bratrancom spolu(mal vtedy 14 mes)povedala ze radsej nie ze virus neprenesie normalne,ale stolicou sa da este nejakych 12 dni,ale preistotu sme sa nestretali zbitocne ,ked tak len vonku a drzat hlavne hygienu a dezinfikovat po prebalovani.Nam hovorili,ze tycinky soletky,ked jej chutia, ale bez soli.Mrkvove stavy z lekarne od hipp,ale nechcela to pit.tak sme prezili aj bez toho.Potom uz bolo dobre.
Nám kázala dok vysadiť klasické umelé mlieko a keď tak dávať bezlaktózové (tak isto mliečne výrobky vysadiť) a potom nieco z lekarne proti dehydratácii a na doplnenie minerálov - názov nepamatám...a ja som teda poctivo nasilu do malej tlačila a zabralo (mám však veľmi toleeantné bejby 🙂 klop klop klop)
Netrpí už mu je dobre a bola som aj u lekára. Prečítaj si nižšie. Téma je už stará dva tt. 😝
a nam este doktorka povedala ze na 3 den ako prideme z nemocnice dat zjest bielu activiu,povedala ze je lahka a ma tie bakterie ktore treba 🙂 a bola kojena tak nam povedali ze mozem kojit,ale len tak po troskach,no neviem kolko to bolo po troskach 🙂,ale ked nevivratila bolo dobre.
dakujem akurat dnes nam telefonovala doktorka tak je to rotavirus maju ho obe a uz ho mam aj ja. Akurat zajtra zacnem s dezinfekciou celeho bytu vratane vsetkych hraciek uf ked si to predstavim tak je mi tazko ☹ Muz mi doniesol sprej na dezinfekciu desprej zda sa mi dost agesivny ale asi to tak musi byt. nasi mi pozicaju parny mop aspon sa tak nenarobim a zbavim sa tej pliagy. Volala som uz aj do prace tak som ich moc nepotesila . A ty si ako dezinfikovala? cim? Ja mam deti 4,5r a 3 r takze hracky a veci su vsade. Takze urobim kompletnu dezinfekciu aby ked k nam niekto po nejakom case pride ked budeme zdravy aby bolo vsetko ok.Mala mala 3 r a este sme neoslavovali,najprv bola velkonocna nedela a tento vikend uz sa nedalo.
ja som dezinfikovala sanytolom,hracky a zem,pretoze mne mala vtedy len lozila,rozmyslala som aj nad savom ale to som sa bala s tym som len kos na plienky.Tak ale clovek da ockovat ,aby sa toho nemusel bat a toto.Je to strasne ,ked to maju take male deticky.
@meriii uz po tych 8 dnoch bolo dobre ,3 dni sme sa trapili doma a 5 dni v nemocnici.Pustali nas odtial uz fit,nevracala nehnackovala,potom uz bolo dobre a kazdym dnom lepsie a lepsie.Aj som rada ze si nas tam nechali,doma ked mi vracala som bola uplne nanic ,bezmocna,este nemala rok.Potom uz ju nijako nesledovali,len k nase lekarke na kontrolu a ta ju pozrela a povedala ,ze uz je zdrava.
Piškóty určite nie. radšej slané tyčinky. Ešte skús uvariť mrkvu a pomixovať. u lekára ste neboli?