ahojte maminy, poradte prosím:
náš miško má 1,5 roka a má hnačky, už týždeň. najskôr mal aj krče, tie už ustúpili. lekárka vzala výter, ale výsledky ešte nie sú. dala nám hylac a dávam probiotiká linex. trošku sa to upravilo, t.z. že nekaká 15-krát za deň ale cca 4-5 krát.zajtra ideme zasa k nej, ale chcela som byť pripravená, ked tam zajtra pôjdeme.ale trápi ma to, že v stolici má krv-nie veľa, viacmenej taký ružovkastý povlak. niekedy viac niekedy menej, niekedy nič. na hylacu píše, že pri krvi v stolici sa nemá užívať.tak už nedávam. máte také skúsenosti? čierne uhlie do neho neviem veľmi dostať, viac je ho mimo, ako v ňom. sme na diete, len ryža, suché staré rožky, mrkva, mlieko v ryžovom odvare a pod. ale už je to 5-6 deň, a ešte stále ho preháňa.... už neviem....
Liek starých materí: čučoriedky 🙂 nám vždy zabral kompótik
Držíme palce nech sa drobčekovi čo najskôr uľaví
Slavka, podla najnovsieho najlepsie prispieva k obnove zazivacieho traktu po inkekte uplne normalna strava, takze sa prestante trapit dietami a daj chlapcekovi, co mu chuti. Napriek tymto novym odporuceniam som sa ja este drzala toho, ze som obmedzovala kravske mlieko a mliecne produkty a lepok. Lebo ked je porusena sliznica creva, moze byt prechodne neznasanlivst lepku. Takze by som ja prave tie rozky a mlieko v akejkovek forme v priebehu akutneho ochorenia, vynechala. Ale vy ste snad podla tvojho opisu z najhorsieho uz von. Preto mu uz teraz skutoce daj to, co ti dobre papa a na co ma chut. Skore uzdravenie zelam,
dakujem za odpovede, našťastie salmonela sa nepotvrdila, ale je tam nejaký bacil. vyfasovali sme dnes antibiotiká, tak ideme skúšať, lebo zatiaľ dalej hnačkujeme... :/ čučoriedky každopádne vyskúšame... ešte raz dakujeme 🙂
@slavkavan Moje deti mali obe krv stolici a výsledok znel salmonela. Počkaj si na výsledok steru a dr. vám nastaví cielenú liečbu. Moje deti užívali smectu.