Zatemňovacie závesy do detskej izby

tanyag
20. jún 2023

Mamičky, poraďte prosím nejaké fakt kvalitné zatemňovacie závesy do detskej izby. Vyskúšali sme už viacero, ale nejako vôbec nezatemňujú 🙄 Nezáleži na cene, hlavne nech neprepúšťajú svetlo. Viem, že je ich veľa aj na nete, ale potrebujem rady od tých mamičiek, ktoré ich majú doma a sú spokojné. Ďakujem veľmi pekne.

eny333
20. jún 2023

@tanyag my máme z jimi-textil obyčajné hladké a sme spokojní
https://www.textil-jimi.sk/zaves-black-out-bo30...

danac46
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tanyag
autor
20. jún 2023

@eny333 Ďakujem, pozerala som. Píšu tam, že závesy neobšívajú, to si ich budem musieť dať obšiť niekde inde?

zuzanka.zuzu
20. jún 2023

mobelix, ikea, hornbach, obi, bauhaus, jysk... však choď do obchodu, zamotaj sa do tých závesov čo visia v oddelení a ktorý nepresvieti, tak ten zober 😀 ja som tak urobila 😀 názov výrobku neviem, toto kupujem osobne, vlastne takmer všetko kupujem osobne aby sa mi toho doma veľa nekopilo zo sklamania

tanyag
autor
20. jún 2023

@zuzanka.zuzu
😁😁😁 tak u nás máme len Jysk v meste a poviem ti, že výber nič moc. Malé mesto. A s dieťaťom cestovať do veľkého a pobehať obchody...hmm..určite by to moje 4 ročné dieťa nebavilo 😁preto som chcela radu od niekoho, kto ich má doma, niekde z netu alebo aj z obchodu kupené, ktoré sa dajú objednať domov.

tanyag
autor
20. jún 2023

@zuzanka.zuzu Ale ďakujem za tip 🙂

zuzanka.zuzu
20. jún 2023

tak tip odomňa aktuálne asi spred 2 týždňov - jysk sklamanie (mala som pocit že rušia predajňu ale vraj že nie), ikea mala dobré odporúčania ale žiaľ práve sa drobec rozhodol spinkať takže sme skončili doma a odtiaľ sme išli do mobelixu, kde som kúpila parádnu - viselo viac "zatemňovacích" ale niektoré boli ako sito, otras... asi 2-3 boli kvalitné, jedna z nich ťažká tú som nechcela, druhá mala nejaké minivzory, tak sme zobrali tretiu 😉 pozri si teda mobelix. PS: fakt choď do mesta pozrieť, ja mám 2,5r a ohromne ho bavilo motať sa od závesov 😀

tanyag
autor
20. jún 2023

@zuzanka.zuzu
Ďakujem 😁 ak tu už nikto neprispeje, tak mi nič iné neostáva, len si urobiť "zamotávací deň" 🤭

jenny_m
20. jún 2023

@tanyag odporucam z Mobelixu zatemnovaci zaves Riccardo. Mame ho konkretne v takej fialovo- cyklamenovej farbe a ozaj paradne zatemni. Aj ked vonku prazi slnko spravi solidnu tmu na zaspanie

tanyag
autor
21. jún 2023

@jenny_m Ďakujem. Pozriem 😊

diaszoky
21. jún 2023

@tanyag ja mam z mobelix a su super

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
levkaa
21. jún 2023

Kupovala som tieto z Jysku. https://jysk.sk/okno/zaclony-zavesy/zatemnovaci...
Dobra cena a na to, ze nie su Blackout, ale len Dimout, nam robia perfektnu tmu aj na obed. Niekomu sa tu v diskusii nepozdavali, nam vsak prekryvaju komplet cele okno a su este aj pekne mierne nariasene. Nebolo treba zahynat (je k nim aj taka zazehlovacia paska). Za mna super, plus Jysk mame na skok od domu🙂

helcanw
21. jún 2023

Ja som objednavala ešte pred 2,5r z amazonu, je čierny, neobsivany. Dávam ho synovi do izby kde spi (nosíme ho aj všade zo sebo) ale ja ho zavriem do okna, vtedy je v izbe uplna tma 👍 musím pohľadať link, budem potrebovať aj druhý onedlho 😂

nicole003
21. jún 2023

Sestra ma z bonprixu a je spokojna

dzulik_
21. jún 2023

@tanyag mám z Ikey, aj v spálni aj v detskej izbe, sú super 🙂 Bollolvon a Majgull

cookie29
21. jún 2023

Pocula som o bonprix, tiez pozeram lebo tie moje nie su nic moc a svetlo je dlho

malebiele
21. jún 2023

@tanyag my mame v detskej izbe tieto z bonprixu https://www.bonprix.sk/zatemnujuci-zaves-jednof...

v spalni mame z mobelixu tento https://www.moebelix.sk/p/premium-living-zatemn...

tiez som to robila ako @zuzanka.zuzu, isla som do mobelixu a zamotavala sa do zavesov, v ktorom som mala tmu, ten som brala 😀 ale inak my mame na oknach aj zaluzie, ked zatiahneme oboje, mame peknu tmu aj na obed 🙂

hiro
21. jún 2023

Zavesy? Aj keby boli kompletne zatemnujuce tak aj tak to bude svietit hore dole vlavo vpravo okolo nich. Vsak sa ten zaves neprilepi na stenu povalu ci zem... Su zatemnovacie rolety ktore spravia fakt tmu.

tanyag
autor
21. jún 2023

Ďakujem každému. Skúsim popozeráť. Ja mám momentálne krásne závesy, kupované v zahraničí ale nič moc. Skúsim pobehať obchody, ine mi neostáva.

tanyag
autor
21. jún 2023

@hiro Viem, že sú. Nad tým som tiež rozmýšľala 🙂 a tie deň a noc rolety? ktoré sú lepšie? nevieš?

malebiele
21. jún 2023

@hiro ano okolo zavesu vzdy trochu svieti ale my sme to vyriesili tym, ze sme skratili tu tyc od steny, na ktorej je zavesova tyc na cca 5cm a v pohode ...navyse kde sa dalo, tak mame tyc vypustenu o viac ako je okno, zaves pri roztiahnuty zakryva len stenu, nie okno, a pri zatiahnuti je tym padom svetlo okolo minimalne

zuzanka.zuzu
21. jún 2023

@tanyag uz si niekedy nazivo videla den-noc rolety? lebo to je skor obdoba zaclony 😀 to ti nezatemni nic 😀 len sa pekme zober do obchodu nez zase poobjednavas co nechces

hiro
21. jún 2023

@tanyag Tie den noc neviem. Tie zatemnujuce obycajne maju vnutornu stranu aku si vyberies (vzor/styl) a vonkajsiu strieborno lesklu, neprejde cez to uplne nic. Z hora mas roletu, z bokov prilepene vodiace listy a dole sa oprie ich gumicka na okno takze spravia fakt tmu. Jedneho casu som tu niekde daval aj fotky ale neviem kde. A funguju aj opacne - z vonku vobec nevidno ze sa dnu svieti.

tanyag
autor
21. jún 2023

@zuzanka.zuzu práveže som to ešte "na živo" nevidela 😂

tanyag
autor
21. jún 2023

@hiro Ďakujem. Tak toto bude oveľa ale oveľa lepšie ako deň a noc. Teda aspoň myslím. Už keď do toho vrazím peniaze, tak niečo fakt dobré 😊

nelca84
21. jún 2023

my mame z bonprixu

eny333
21. jún 2023

@tanyag no áno,treba obšiť.nám to obšila mamka

andula77
21. jún 2023

@hiro mali sme presne tieto rolety len inú farbu... svetlo príliš neprepustili, ale v zime sa pod nimi držala vlhkosť takže sme nakoniec aj tak skončili len pri zavesoch

hiro
21. jún 2023

@andula77 Ano, zabudol som na to, ked je leto tak je to ok - ale cez zimu tak tesnia ze sa na skle kondenzuje voda - treba rano po vytiahnuti poutierat sklo - alebo vecer nezatiahnut uplne a nechat zo 30cm povytiahnute.