Záťažová perina pre deti

nikiki29
14. jan 2024

Ahojte, používate niektorá záťažovú perinu pre deti? Potrebovala by som kúpiť pre syna (5 ročného), ale neviem sa rozhodnúť aký rozmer… plánovali sme prejsť aj na väčší paplón (dospelácky), ale teda musím riešiť záťažový a som zas na začiatku…
Aký veľký máte vy? Vystačí na viac rokov? Nerada by som ho menila hneď o rok, kvôli váhe alebo rozmeru, keďže je to pomerne nákladné 😏 ďakujem

elenajezova
15. jan 2024

Môžem sa spýtať čisto zo zvedavosti? Čo to znamená záťažová perina?

kikusha2212
15. jan 2024

Zatazova perina sa kupuje podľa váhy, ak si dobre pamätám tak 5-10% z váhy dieťaťa. Budeš ho musieť meniť podľa toho ako dieťa bude priberať.

nikiki29
autor
15. jan 2024

@elenajezova je to v podstate ťažká perina, na malom rozmere má okolo 3 kg a mala by pomôcť deťom s ADHD alebo inými neuro-ochoreniami (aj bez nich) lepšie zaspať a upokojiť sa.

nikiki29
autor
15. jan 2024

@kikusha2212 áno to viem, niektoré zdroje uvádzajú, že môže byť 10-15% tak neviem do akej váhy ísť. Rada by som išla asi na hornú hranicu váhy, nech nám vydrží aspoň aké také obdobie. A tiež neviem či je teda vhodné prejsť na väčší (dospelácky) rozmer alebo zostať pri detskom, aby váha bola tam kde má a nie položená na posteli 🤔

kikusha2212
15. jan 2024

@nikiki29 ja som tiež tak kupovala, hornú hranicu. Váha je rozložená rovnomerne, takze časť periny, ktorá bude na ňom bude zaťažovať tak ako má. My sme začali v 6 rokoch už s dospelackym. V priebehu 4 rokov sme museli raz vymeniť, lebo váha stúpla o 20 kíl. Už ho viac nepotrebuje.

eeffka
15. jan 2024

@elenajezova kedysi tak sluzila duchna, babka ta nou privalila a spala si ako dudok do rana, teraz sa poziva na ukludnenie

nikiki29
autor
15. jan 2024

@kikusha2212 ďakujem, toto mi pomohlo… pozriem sa tiež po dospeláckom 😊

lenkahorny
15. jan 2024

Ahoj, ja som postupovala presne podľa rozmerov a váhy dieťaťa, bála som sa, že väčšia mi ho pričapí 🙂 ale máme ju už asi 3 roky, syn má 11. Nemala so pocit, že to pomáha, on sa do periny celý zavŕta, že sa čudujem že vôbec dýcha a tým pádom mu bola krátka. Ale cca pred mesiacom sme ju vytiahli a má normálnu dospelácku perinu a na tom ešte záťažovú aby mal ten pocit ťažoby na sebe.

minenkak
15. jan 2024

@elenajezova Záťažová prikrývka je pomôcka, ktorá zlepšuje život deťom i dospelým s poruchami sústredenia, autizmu a ďalšími chorobami. Zaťažovanie častí tela pôsobí terapeuticky, navodzuje to pocit bezpečia a objatia. Pomáha k uvoľneniu, upokojeniu aj zlepšeniu koncentrácie.

elenajezova
18. jan 2024

@minenkak ďakujem.

lukbe
18. jan 2024

@nikiki29 ja to mam pre seba, kúpila som o kg ťažšiu, lebo nebola ina v ponuke a teraz ľutujem, zdá sa mi dosť ťažká, takže nešla by som do dospelackej u dieťaťa.

nikiki29
autor
19. jan 2024

@lukbe prosím ťa a akú hmotnosť si brala? Alebo teda koľko % z tvojej váhy?
Ja stále uvažujem, lebo nejako teoreticky mi vychádza že 3kg v detskej perine 100x140 ho zaťažia oveľa viac ako keď sa rozložia 4kg v perine 200x140 a väčšina z nej bude ležať na posteli 🤔

lukbe
19. jan 2024

@nikiki29 tak čítala som, že na váhu 60kg treba 6kg, teda ak som už nezabudla. Ja ani toľko nevážim, bola som na pochybách, ale 6kg nemali, vzala som 7kg, teraz ľutujem, že som mala zobrať 5kg.Vtedy som myslela,ze 5 kg je málo, ked teda vážim viac ako 50, ale menej ako 60🙈.