Žienky, máte v domoch vertikálne žalúzie? Ste spokojne? Alebo by ste ich už nedali? Príp.aj foto mi môžte pridať. Nechcem vŕtať do okien a rozhodujem sa čo na okná. Ďakujem.
@martinka4211 je mi jasné že prepustaju svetlo, preto chcem sede alebo antracit, teda je to zatiaľ úvaha. Si s nimi spokojná?
@slavka030 dcera ich ma v detskej izbe, ale nespi tam este. Tam mi vyhovuju, ale v spalni a obyvacke sme uz chceli zmenu, hlavne kvoli tomu dennemu svetlu.
Mame iba na zasklennom balkone, osvedcili sa velmi.
a ako ich čistíte?
Vpodstate niako, ak vidim niekde fliacik od hmyzu, kefkou a mydlom ho vysucham, ale cele som ich este nedavala dole. Ine by to bolo v byte, v byte zaluzie pravidelne umyvam, ale to mame klasicke vertikalne.
Klasicke horizontalne, rozmyslam nad niecim inym a uz pisem somarinky
Uvažovala som aj nad zavesmi, ale tie by boli super do obývačky , spálne a izieb a detských. Len proste kuchyňu a obývačku mám prepojenu a predsa do kuchyne na okno nad drezom nedám zaves..
@slavka030 nám bohate stačia horizontalne zaluzie, možem vrelo odporucit pána Javorceka (tel.c 0915422372). Viem, ze robí aj vertikálne zaluzie a vsetky rolety nam vsak zatial stacili klasicke
Neviem či sú vertikálne žalúzie pre každého. Pred výberom je potrebné ujasniť si, o aký typ vertikálnych žalúzií máte záujem. Informácie o údržbe vám naznačia mnohé. Niektoré žalúzie umyjete saponátom, iné sú zase antistatické a odpudzujú prach. Rozmyslite si tiež, či budete miestnosť úplne zatieňovať, alebo potrebuje lamelu s vyššou priepustnosťou svetla. My sme si kúpili látkové, polo priepustné žalúzie a nie som veľmi spokojná. Sú biele čiže sa ľahko zašpinia a nedajú sa ani dobre čistiť, určite nie vyprať. Moja známa má také plastové a tie sú super, umyje ich hubkou a v izbe spravia úplnú tmu. Určite sa treba popýtať na predajni že ktoré.
zaujimalo by ma ako ich čistia. Možno to pekne vyzera, ale nie je to praktické.Teraz su in predokenne žaluzie a tie sa aj velmi dobre čistia.
nechcete skusit radšej vonkajšie žaluzie?