Rozmýšľame nad kúpou bytu - 62m2, 3 izbový byt.. Ja mám ale pochybnosti či je to dostatočne veľký byt pre rodinu (plánujeme 2 deti). Zaujíma ma v akom bývate vy a ako sa vám býva 😉
my byvame v dvojizbaku traja a planujeme este jedno babo a miesta dost 😊
zit sa da vselijako, poznam jednych co maju 7 deti a byvaju v dvojizbovom dome, co ti poviem? 😀 my sme traja v dvojizbaku, ziadny luxus, ale zit sa da. teraz sme zo spalne robili detsku a sme v obyvacke, ale aj za to som vdacna, niekto zije pri rodicoch aj s detmi. 😊
Bývame v 2i - dvaja dospelí a 2 deti, rozlohu má 56m2, podľa mňa na 3i je celkom malý
Boli sme štyria v 73m2 byte a bolo nám tesno. Tak sme zvážili dom. Mame 120 m2, cakáme tretie a rozmýšľam ci sa zmestíme. No vieme prerobiť podkrovie
@obcanka123 tiez sme kupili byt s takouto rozlohou, s tym, ze je prerobeny na 4 izbovy, takze mame 3 samostatne spalne a kuchynu s obyvackou. Deti este nemame, ale vravim si, ze kym, budu male, postaci, a potom ak nam bude tesno, tak sa prestahujeme 🙂
@obcanka123 asi ti tu budú písať, ako im je dobre aj s dvomi deťmi v dvojizbákoch...také niečo fakt len v prípade, že už nie je iné východisko 🤦♀️ z pohľadu detí veľmi zlé, viem o čom hovorím 🙁 a k tvojej otázke - je to veľmi malá rozloha na 3izbák, izba pre 2 deti bude strašne stiesnená, hlavne ak budú aj rozne pohlavia, ale ak nemáte lepšiu možnosť, nic iné im neostane len vydržať kým vyrastú.
Poznam rodinu, ktora ma dve deti a ziju v presne tak velkom byte a vobec to nevyzera, ze by bol byt maly. Ked ale pojdu deti do puberty, pravdepodobne nebudu nadsene z toho, ze zdielaju spolocnu mini izbu.
Zalezi aj od dispozicneho riesenia a ako sa viete uskromnit s potrebou osobneho priestoru. Vies ako sa vravi, dobrych ludi sa vsade vela zmesti. Nejakej 4clennej rodine je 120m2 malo, niektori byvaju v jednoizbaku a nestazuju sa.
Pre mna osobne je takyto byt pre 4 clennu rodinu maly.
2i okolo60 m2. Velka kuchyna na jednej strane kuchyna na druhej stene maju decka svoje ihrisko policky a tak. Je to super.am och pod okom cely den. Neskor bide s obyvky detska a s kutika obyvka.
Dolezity je balkon! Ci susicka.
Kombinacia vikend na zahradke alebo pri babke na dvore.
Zachvilu budeme traja ..... zijeme v 3izbaku a mozem tu tancovat skoro 90m2 cize to su velke izby ..... zila som s rodicmi v 2izbaku a aj tam mi bolo dobre ide o to spravne vediet viuzit priestor ale nezaplnit kazdy centimeter 🤣🤣 kto umi ten umi
Mame 96 dom, s pivnicou 134. 5 izbovy dom. Mame jedno dieta a prieatoru habadej
Hľadajte 3i od 70m2.inak su izby take pre skreckov dobre len ak mate zahradku alebo kam vypdnut sem tam.
73stvorcov zatial jedno dieta a aj tak mi to pride málo keď bude raz aj druhé..
Bývame v novostavbe, byt cca 120 m2, 2 deti. Ale chýba nám min. 1 izba lebo chcem pracovňu. Takže mi stále nedá spávať dom.
Ja som vyrastala sama ako dieta a rodicmi v 3izb 60m2. Nemala som nikdy pocit, ze mi je tesno aj ked pravda, ze kamaratky mali vacsie detske izby. Teraz mam presne taky isty byt ako maju rodicia a viem si predstavit v nom vychovat 2 deti. Dokonca mam kamaratku, ktora v takom istom byte vyrastala s dalsimi dvoma sestrami. Cize da sa bez problemov 🙂 vsetko je o dispozicii a zariadeni 🙂 skor treba vymysliet ulozisko na bicykle, lyze, stany a spacaky a vsetky take sezonne velke veci, co my uz vyriesene mame 🙂
Podľa mňa je to málo...bývali sme v 4 izbovom byte 96m2 traja a keď sme čakali druhého drobca sťahovali sme sa do domu....ten byt by nám stačil aj štyrom, ale chýbala nám záhrada, výbeh pre deti...teraz máme 250m2 🙂 a môžeme sa v dome nahánať 🙈
My sme mali byť 72 m2 + loggia + balkón, deti sme ešte nemali a bolo nám to tesné. Teraz máme 2-poschodovy 7-izbovy dom, plne podpivničený a zatiaľ neobývané podkrovie a dve malé deti. Neviem si predstaviť tesnit sa na 62 m2 🙄 určite sa to dá, keď nie je iná možnosť, ale osobne by som tam žiť a vyrastať nechcela.
260m2
@obcanka123 ahoj, svokrovci byvaju v byte s takouto rozlohou. Je to velmi maly bytik, izby su malicke, je to max pre 3 ludi. Kamoska sa z bytu odstahovala po narodeni 2. dietata, lebo sa uz nevedei zmestit... Jasne, zit sa da kadejak, mam kamosku, co ziju 4 osoby v 2-garzonke, ale o pohodlnom byvani nemoze byt rec...
Každý býva ako si môže dovoliť.Aj keby niekto chcel väčší byt tak po finančnej stránke si to nemôže dovoliť 🤔
My sme mali trojizbovy byt 76m, kamoska ma 64m. Ma 2 deti, a musia prezit v malej izbe dvaja. Teraz sme na dome , ma 4 izby cez 180m. Vyhoda je ze pubertaci maju kazdy svoju izbu, ale velkostou je aj moc, hlavne na upratovanie. Stacilo by cez 90m.
@obcanka123 my máme byt 3-izbovy, 64 m2, miesta mame dosť,sme síce len traja ale aj štyria sa zmestime v pohode! Kamoska má tiež trojizbak a sú šiesti, keď sa chce,všetko sa da 😉 záleží aj od toho ako je ten byt robený 😊 či je všetok priestor riadne využitý
Neviem čo je zle na 2izb pre 2 deti. Sú dôležitejšie veci než to aby malo každé dieťa vlastnú izbu 🙄 niektoré názory sú TOP 👌 potom jasné že z deti vyrastajú sami materialisti
ešte som chcela napísať, že ja som doi 12 rokov žila s rodičmi a bratom v takom byte, 3 izbový do 70m2 s jedným balkónom, mali sme spoločnú detskú izbu ...mám na to obdobie pekné spomienky, vtedy mi to vôbec neprišlo, že by sme sa tam tlačili a to sme v obývačke mali klavír-krídlo 🙂 ale zase bola to 4 poschodová bytovka na konci dediny, bez výťahu, všetci sme sa tam poznali, vonku lavičky...bo bola to iná doba 🙂 v bytovke nás bývalo kopec detí a celé popoludnia večery sme trávili von alebo v pivni, kde bolo kadečo 🙂 jaj chytá má nostalgia za tým obdobím 🙂
"pivnici" 🙂
My byvame v 3i a 61m... zatial sme traja a v pohode.. je sice pravda, ze kuchyna a izba su uzke "slize"... ale nie je problem prehodit izby...
Casom chcem poriesit vacsi, ale to bude realne az ked budem pracovat... lebo tie strasne nadhodnotene ceny bytov 😱
Este deticky ani nemate. Na najblizsich 10 rokov kym deti splodite a povyrastu je to ok rozloha. Dve male deti do 6 rokov uplne v pohode. My mame 65m byt a v pohode sa zmestime. Nastahovali sme sa pred 4 rokmi. Ak nam bude tesno, predame kupime vacsie. Ak chces byt na dalsich 30 rokov, tak potom hladaj vacsi. Pre mna je optimum od 80m a dobre dispo riesenie. Ale zatial nam to bohate staci, lenze my mame malo veci, minimum nabytku, ziadne zbytocnosti. Casto"cistime" byt od nahromadenych veci, takze nam zatial tesno nie je. Ale s pubertakmi by bolo. Lenze nie sme planovaci na tak dlhu dobu, uvidime kde este zakotvime 😉
@slnieckogirl A vyrastala si tak? Ja ano, boli sme styria v 2-izbaku, mala som izbu s bratom...a bolo to teda dost naprd. Ak 2 deti, urcite aspon 3-izbak. A vobec to nie je o materializme....
Sme styria, byt mezonetový, odhadom 140m2
Mame 2 kúpeľne, čo oceňujem hlavne ráno, deti každé svoju izbu, ja ešte pracovňu, veľký šatník. Tlačiť by sme sa nechceli.
My sme dvaja v 56m2 a je nam maly 🤷♀️😅
62m2 na 3izbák a predpoklad 4 ľudia je málo, to budú pidiizby bez úložného priestoru.
My sme 3 v 3izbáku-72m2, je to na doraz a nie som žiadny zberač