Rozmery v detskej izbe

7. jan 2023

Sme vo faze navrhu projektu domu. Jedna izba vychadza na 5 x 2,75m. Ake rozmery izieb mate vy? Celkovy rozmer bude takto urcite lepsi ako keby ma detska 9m2 ako v panelakoch. Len ten rozmer 2,75m sa mi az tak nepozdava, ale je to viac menej nemenne. A ake rozmery nabytku mate pre vase deti na zakladnej skole? Ako dlhy stol, ako siroku postel, aku dlzku ma skrina?

sense
7. jan 2023

Moja ma izbu 14,8m2, posteľ ma 120x200 a parametre skrine a stola neviem

marca12
7. jan 2023

Chod na modrustrechu tam najdes aj inspiracie na funkcne rozmietnenie nabytku

autor
7. jan 2023

@marca12 tam su vsetci strasne mudri a skor mi poradia prekopat cely projekt. lebo stavia sa len raz za zivot a tak to treba mat vsetko poriadne. ja mam niekedy pocit, ze nechapu ze ludia vychadzaju z nejakeho rozpoctu a nemozu si naozaj dovolit mat vsetko dokonale.

andrea_ff
7. jan 2023

Tak izba pre dieťa je v pohode 12m², čo je ideál 3x4m. U vás je to takmer 3m (2,75m) a tých 5m, ak sa dá, dať tam na koniec tej dlhej steny rolldoor skriňu, ta hneď zaberie 0,6m a teda skráti tu dlhú čas...takže dá sa podľa mňa. Určite lepšie, ako izba 9m², to je dosť málo....

yanni
7. jan 2023

my mame 5 deti a kazde ma izbu cez 15m2. Rovnomerne rozlozene, nie ze dlhu a uzku atd. 4 deti maju zatial normalne 90x200 postele, najstarsi 140x200. Skrine rozne. Stoly tiez. Od rastuceho pisacieho az po studentsky.

dkethe
7. jan 2023

2.75 je naozaj velmi malo. Ja mam izbby v byte v ktorych je sirka 2.3 a 3.0 a poviem ti, tych 70cm je velmi vidno. Ja som tie izby zariadila dost dobre, lebo som musela, ale ak by som stavala, nikdy by som si to dobrovolnenezvolila. Mudrlanti na ms maju pravdu, stavias dom, a nechas si navrhnut toto 😔

maxi2
7. jan 2023

16 stvorakov majú deti. Štvorec. Jeden má skriňu na celú stenu. A druhý má šatník. Postele 90x200. Stolík máme zatiaľ len jeden L. Ťažko radiť bez pôdorysu. Kde budú okná?Ja by som dala skriňu na tú stenu 2,75. Ale keď tam bude okno....

autor
7. jan 2023

@maxi2 okna uvazujeme spredu. tam kde bude rozmer 5 metrov.

autor
7. jan 2023

@dkethe je to izba na poschodi a hned za nou je schodisko. takze jedine ze by sme predsuvali vrchnu cast pred vchod a to by tam museli ist predrazene podpory.

terka224
7. jan 2023

Naša detská je 4x4m. A posteľ má dcérka 140x200. Polička na hračky, detská kuchynka veľká, veľký kozmetický stolík a stále dostatok miesta na hranie na koberci

maxi2
7. jan 2023

Tak potom môže byť skriňa na tej stene 2,75. Píšem ,že za izbou je schodisko. Schodisko nemôžete posunúť o meter? My sme napríklad zmenšili kúpeľňu o meter aby sme mali techniku miestnosť. TM máme pod schodami

autor
7. jan 2023

@maxi2 ked posunieme schodisko o meter, tak dole v obyvacke budem mat o 5m2 menej. hovorim, kvoli 25cm by sme museli prekopat cely projekt.

anjelicek26
7. jan 2023

Pokial das postel dozadu - idealne dokonca vyvysenu pod strop, tak to bude super...ale pri 5m a oknom kde? Na bokoch alebo len na jednej strane? Nech tam nemas tmu v takom slizi... moji maju velke izby, dcera 5*5, mala 4*5, chalani 5*6m, ale su tam dvaja, medzi postelami maju ale postavenu priecku...vsetci maju 140*200cm postele..

autor
7. jan 2023

@anjelicek26 okna by boli asi 2 na tej pat metrovej stene. takze si myslim, ze svetla by malo byt dost.

autor
7. jan 2023

a uvazujem aj tak, ze lepsie asi mat viac miesta pri stene na skrine, na stol, na policky a skrine na hracky. domcek pre babiky ma pri stene. Lebo v strede nenechate hracky na noc alebo nastalo. Nedam do stredu izby domcek pre babiky, kreslo na citanie...

anjelicek26
7. jan 2023

Porozmyslaj este nad vnorenymi skrinami do steny, keby stavam nanovo, tak to spravim rozhodne tak... nech to netrci zbytocne do priestoru... to je prakticky priecka a posuvne dvere...

maxi2
7. jan 2023

Syn ktorý má v detskej skriňu na celú stenu tak polka je zaťahovacie skriňa a polka je polickovy regál. Riešila by som to takto na tú stenu 2,75 m. Stolár vravel ,že keď bude veľký a bude syn chcieť tak sa to dá prerobiť aby nebolo vidno poličky a dať tam zaťahovacie dvere. Tym pádom máš miesto na stôl a posteľ. Nepotrebuješ miesto na regál. Posteľ dáš 90x 200 deťom to stačí. A stôl si už prispôsobiš. Prípadne vieš dať spraviť na mieru

marca12
7. jan 2023

Stolik das pod okno,postel vpravo alebo vlavo. Zameraj sa na otvor dveri tak,aby ti vysla skrina a postel. Uz zalezi na vas,ci budete davat standard postel sirky 90cm,ale je dobre pocitat dobuducna so sirkou postelou a na opacnu stenu skrinu,aby vosla na sirku a nebol zamedzeny vstup od dveri.

marca12
7. jan 2023

Dvere budu na ktorej strane?

autor
7. jan 2023

@marca12 dvere na tej 5 metrovej strane. a mozno by mohli vyst tak, ze skrina bude zacinat za nimi a na opacnej strane bude postel. ze by boli dvere priblizne 70cm od tej 2,75m steny.

marca12
7. jan 2023

Tam ti potom vznikne hluchy kut. Otvoris dvere a vrazis rovno do postele. Rozkresli si to na papier,najlepsi je stvorcekovy papier, ak ti nerobi problem vypocitat si to v mierke.

martul
7. jan 2023

Ale majú pravdu, izba 2,75 je veľmi málo.

autor
7. jan 2023

@marca12 naopak. postel bude na druhej strane. otvorim dvere a za nimi bude cast skrine. a pri stene oproti skrine by mohla byt postel. alebo aj v strede izby a mala by dcera priestor z kazdej strany na veci.

autor
7. jan 2023

@martul a izba 3m je dost? tych 25 centimetrov tak velmi pomoze?

martul
7. jan 2023

My máme 3x4 a je to veľmi malý, na jednej strane posteľ ooroti stolík a keď si odsunie stoličku tak už je to plné. Ale kamoška má 3x4 a ako baby písali skriňu má,,vpadnutú" či ako to nazvať a to je v pohode.

vulka
7. jan 2023

To je strašne "slížovitý" tvar izby. Také by som nechcela.

marca12
7. jan 2023

@vulka ked nie je ina moznost,vzdy lepsie ako nic.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
btus
22. jan 2023

naša detská izba je 4,2 x 3m. Nábytok je stuva Ikea. Teraz sa mi zdá, že je to Plasta. Stôl má rozmer 150x80, dve stoličky, posteľ . Dve skrinky Kallax. Ikea - super zariadiš.

gabika128
19. feb 2023

V byte máme teraz izbu 2,8 x 4, pre jedno dieťa stačí a dá sa to tam pekne rozvrhnúť. V dome už máme klasiku 3x4 pre každé dieťa. Stačí šikovný návrh a izba je aj priestranná aj praktická.