Potrebuje novorodenec skriňu?

19. júl 2024

Ahojte ideme zariaďovať pomaly detskú izbičku a chcem sa spýtať či potrebuje bábätko skriňu alebo úplne stačí na nejaký prvý rok aj komoda ? Komodu budeme mat ikea hemnes, s prebaľovacim pultom , manžel by chcel kúpiť veľkú skriňu šatníkovu do detskej ale môj názor je že by úplne stačila tá komoda , prosím poraďte alebo dajte vaše skúsenosti a názor kedy ste využívali už aj skriňu a či ju teda kupovať alebo stačí neskôr povedzme po roku. Ďakujem 🙂

tinalia
19. júl 2024

Za mňa poviem, že nám komoda nestačila, pretože sa do nej vosli veci velkosti 56-62 a ostatne museli ist do šatníkovej skrine. Vela veci sme dostali darom, takze zalezi od toho, kolko vecí mate pre babatko uz teraz. Len v jednej policke mame latkove plienky, zaberaju dost miesta.

autor
19. júl 2024

@tinalia áno to máte pravdu , asi bude potrebná hneď aj tá skriňa

diewcatqoo
19. júl 2024

My sme kupili prebalovaciu komodu s 3 zasuvkami pre syna pred vyse 7 rokmi. Vystacila mu na oblecenie celych 7 rokov a keby sa nam nebolo narodilo druhe babo, tak by tu komodu na oblecenie vyuzival aj nadalej. Ale teraz uz pouzivame komodu pre mladsie dieta a jeho veci putovali do skrine.
My sme ale minimalisti, nemala som haldy oblecenia pre syna a nemam haldy oblecenia ani pre dceru.

linda117
19. júl 2024

Je to veľmi individuálne, podľa toho koľko budete mať vecí. Nám na prvé roky stačila komoda

tinalia
19. júl 2024

Ked z veci vyrastie, odporucam hned davat na jedno miesto, aby si nemusela neskor zabijat cas triedenim veci, po čase zabudneš, čo uz bolo malé 😊 Ja ich davam do ulozneho boxu a tie najviac pouzivane veci mame v komode, aby som nemusela odbiehat od dietata (mame komodu s prebalovakom)

30katrusa40
19. júl 2024

Je lepšie hneď aj skriňu kúpiť. Len bundy prípadne overaly na zimu je lepšie zavesiť. Aspoň mne tak bolo lepšie zavesiť než skladať. Budeš mať aj viac miesta na nachystané veci dopredu. Ja som pri synovi mala nachystané 56-68 narodil veľkú tak že 56 väčšinou preč lebo boli malé. A k 68 sa tiež rýchlo prepracoval.

vikii6
19. júl 2024

Dcéra má rok, šatníkovú skriňu máme od jej narodenia, mám tam uložené aj plienky (objednávam vo väčšom množstve), látkové plienky, zvlášť v šuflíku čiapky, ponožky, rôzne veci, ktoré dcéra dostala a ešte ich nevyužívame… v komode máme len “maličkosti” ako krémy, gumičky do vlasov, nožničky na nechty…
Hlavne v zime zaberajú veľa miesta kombinézy, tie by som určite nevedela vopchať do komody.

lonely66
19. júl 2024

novorodenec potrebuje matku

zavana
19. júl 2024

My sme to riesili hned skrinou. Ono tych veci na zaciatku nepotrebuje ani tak vela, ale postupne sa to nabalovalo, veci pribudali, stale sme nieco dostavali, takze bez tej skrine by sme sa ozaj nevynadli 😀 Chceli sme to proste riesit v predstihu, mysleli sme do buducna, takze ano, potrebuje 😀

martul
19. júl 2024

@lonely66 vážne?! Chvalabohu, že si jej to napísala. Takže všetky veci, čo kúpi pre bábätko si uloží...kde?

3petka
19. júl 2024

Ja mám len komodu ale s takými vysokými suplikmi. Nestačí. Treba riadnu skriňu. Ak aj budeš vyraďovať vecicky tak niekde ich musíš uložiť.

sissy27
19. júl 2024

@lonely66 a matka nech nosí na chrbte turistický batoh, v ktorom bude skladovať a nosiť veci pre to dieťa, nie?? keď teda úložný priestor netreba...

lonely66
19. júl 2024

@sissy27
@martul reagovala som na nadpis 😀
a čo sa týka tých pár vecičiek, čo novorodenec potrebuje, postačí komoda. dokonca aj prvých pár rokov života dieťaťa postačí komoda... ja som tiež minimalista.

dankabetka
19. júl 2024

ahoj, ja teda budem asi za divnu zas... ale napisem ako sme to mali u nas : nasi novorodeneci ( obaja postupne) mal vsetky veci do cca 5 mesiacov ulozene v postielke, na spodnej strane ( akoby pri nohach) v kominikoch... ( mam marcove a aprilove deti - a teda sme sli do leta a tie oblecka boli malicke... ) tak ja som to hned skladala a ukladala tam, priznam sa mne to prislo velmi prakticke a rychle, neskor mali komodu a potom uz skrine samozrejme... my sme ulozny priestor mali, ale toto mi prislo fajn... 😉

svokrinjazykmonika
19. júl 2024

Mne je málo komoda aj so skriňou 😅

vyrovnanaosoba
19. júl 2024

Nám tiež nestačila komoda.

gejb
19. júl 2024

Mam 4 mesacne dieťa a jej veci mam v ikea komode v 3 sufloch. Mam tam ale len aktuálne veci plus o číslo väčšie.
čo je malé ide hneď preč...už mám jedno vrece

h2
19. júl 2024

Môj syn bude mať čoskoro 13 rokov a všetko oblečenie má v komodách, aj zimné vetrovky. Tiež máme Hemnes, sú super. My s mužom máme tiež väčšinu oblečenia v komodách, síce máme aj skrine, samozrejme, ale skôr mi vyhovuje komoda.

duppka13
19. júl 2024

Prvy rok mi stacila komoda sufliky

jazula
19. júl 2024

Naša 3r má 99% vecí, čo aktuálne nosí, v 3 šuflíkoch v komode. Akurát bundy má v skrini na chodbe.
ALE dostala som pre ňu kopec vecí, do ktorých ešte musí dorásť, plus mimosezónne veci treba niekam dať…a to všetko je u mňa v skrini. Ak by bol priestor, kúpila by som rovno aj skriňu. Ja budem musieť počkať na sťahovanie, hneď ako bude detská izba, bude aj skriňa.

nelca0510
19. júl 2024

@lonely66 no toto je rada :D bože,zle si dá vyspala?:D
Autorka,za mňa áno skriňu

really8
19. júl 2024

Dalsia premotivovana🙈 ale skoro vsetky sme take boli. V prvom rade ti netreba komodu s prebalovacim pultom. Kup si obycajnu komodu.

angeli121212
19. júl 2024

Ak máš na to priestory kľudne kúpte aj skriňu aj komodu, oblečenie ako také ti do komody síce vojde ale kopa iných vecí bude a bude super ich môcť dať do skrine.. aj napr ak budeš kupovať veci veľkostne do predu v akciách a tak proste ja mám len komodu lebo sme priestorovo boli kus na užšie malý má rok a pol a už tam tie veci pchám a veľa mam aj po krabiciach

angeli121212
19. júl 2024

@really8 veď to si vieš kúpiť komodu s prebaľovacím pultom, kde ten pult jednoducho zložíš a máš obyč. Komodu... Za mňa nech si kľudne autorka takúto kúpi..

tinalia
19. júl 2024

@really8 to je hadam na nej, ci bude potrebovat aj s prebalovacim pultom 😅 su maminy, ktore to nepouzivaju vobec a su take ako ja, ktora pouziva prebalovavi pult stale 🤷‍♀️

really8
19. júl 2024

@tinalia staraj sa o seba ok? Ja som nepovedala ze nepotrebuje prebalovaci pult. Tak sa nauc citat nez sa zacnes zosmiesnovat.

tinalia
19. júl 2024

@really8 nikto sa tu nezosmiešňuje a ty si vzťahovačna. Pozri sa na svoje komentáre ako tu reaguješ. Si vstala ľavou nohou z postele 🫡

bubuzu
19. júl 2024

My máme 9 mesačnú a všetky jej veci ma v jednom širšom šuflíku v našej skrini. Ale je leto. Na zimu by sa jej všetko vošlo do dvoch plus teda jeden na látkové plienky. Čiže nám by komoda úplne stačila. Syn má 5 rokov a jeho všetky veci sú v dvoch suflikoch. Aj z toho kopec nenosí, lebo ma proste obľúbené veci a tie tocime.Čiže záleží len od teba a od toho, koľkí veci pre deti budeš mať.

jaskolka
19. júl 2024

Ja mám pre obe deti od narodenia vlastné skrine. Len postuone vymieňam a dopĺňam veci. Do komody by mi asi ani nenapadlo dávať oblečenie, ja mam v komodach uteráky, plachty, obliečky, obrusy a podobne. Neviem, pre mňa je na oblečenie skriňa,som tam zvyknutá od malička ešte z domu

noami12
19. júl 2024

Určite skriňa ja som aj do tej skrine mala problém natrepať všetky veci, potom sme museli už takú väčšiu šatníkov kúpiť, aj teraz keď som druhé čakala tak sme rovno šatníkovú kúpili 🙂