Posteľ pre 1,5-ročného

ykki
20. máj 2024

Zdravíčko žienky, práve sme sa presťahovali a zariadujeme synovi izbu. Má rok a pol a je to dosť aktívny chlapček. Zatiaľ spí v klasickej detskej postieľke z ktorej nevypadne no už máme kúpený veľký 200cm matrac. Máme aj malú dcérku ktorá zatiaľ spí s nami ale ju by som chcela presťahovať do synovej postieľky. Ja osobne by som mu najradšej kúpila tu nízku montessori postieľku so zábranami no je v Tom háčik. Mne tie zábrany prídu nízke a vždy je v nich otvor cez ktorý dieťa môže prejsť čo je v poriadku lebo tak to má byť lenže ak bude v izbe spať sám a v noci rád cestuje po postieľke som si istá že využije možnosť cestovať aj po izbe. Lenže spí vo vačku to znamená že ak s ním zíde z postele tak sa doňho vie zamotať a spadnúť... Napadlo mi aj kúpiť ešte jednu klasickú malú posteľ no príde mi to trochu ako vyhadzovanie peňazí keďže syn rastie, rozumovo na Tom bude tiež čím ďalej tým lepšie a tú malú postieľku nebude potrebovať večne.. a ešte do nej kupovať matrac keď sme už kúpili veľký. Naozaj si už neviem rady ako to celé vyriešiť... Kúpiť nízku montessori posteľ a upraviť mu ju aby z nej nevyliezol a časom ju dať do pôvodného stavu alebo ísť do malej postieľky? Ďakujem za rady. (Kúpiť matrac bolo impulzívne riešenie počas tehotenstva máme ho už pol roka)

dadis
20. máj 2024

Pokojne velku postel, nejaky cas prikladaj k posteli na noc stolicku, na zem mozes dat paplon. Mladsia spala na takej posteli po roku a v pohode. Za mesiac si zvykla..

mimi852021
20. máj 2024

@ykki ahoj ja ti odporúčam postele od firmy fines Žilina sú nižšie. Môj tam spí od roka a pol a nemá spací vak ale vecicu. (Spací vak s nohami)od 3 mesiacov . Už som kúpila aj ďalšiu veľkosť od 3 rokov. Je to drahšie ale používame ju od vtedy. Posielam aj link. Najlepšia investícia pre nás. Nemám stres že sa odkope. Prebaľovanie bez vyzliekanie ideálne riešenie. https://www.vacice.sk/celorocny-merino-spaci-va...

luckajozko21
20. máj 2024

akurat to ideme riesit, este cakame na polstrovanie steny, lebo odtial ide chlad. Mame normalny matrac + nizku 'montessori' postel (na mieru robenu). Neskor postel budeme modifikovat a pojde na nozicky aj s uloznym priestorom.
Vypadavanie z postele planujem riesit takou tou cestovnou zabranou (nieco taketo https://www.alza.sk/maxi/zopa-zabrana-na-postel...). Dava sa pod matrac. Zatial ju obcas pouzivame v manzelskej posteli, ak spi dieta so mnou a manzel odchadza prec.
Aktualne mi dieta este spi v postielke ale uz nema prednu stenu iba nizku zabranu. Takze sme nauceni tak fungovat a nevypadol nikdy. Spaci vak od kedy 4nozkuje pouzivame nozickovy. Tam problem nie je.

ykki
autor
20. máj 2024

Ďakujem krásne za rady