Zdravíčko žienky, práve sme sa presťahovali a zariadujeme synovi izbu. Má rok a pol a je to dosť aktívny chlapček. Zatiaľ spí v klasickej detskej postieľke z ktorej nevypadne no už máme kúpený veľký 200cm matrac. Máme aj malú dcérku ktorá zatiaľ spí s nami ale ju by som chcela presťahovať do synovej postieľky. Ja osobne by som mu najradšej kúpila tu nízku montessori postieľku so zábranami no je v Tom háčik. Mne tie zábrany prídu nízke a vždy je v nich otvor cez ktorý dieťa môže prejsť čo je v poriadku lebo tak to má byť lenže ak bude v izbe spať sám a v noci rád cestuje po postieľke som si istá že využije možnosť cestovať aj po izbe. Lenže spí vo vačku to znamená že ak s ním zíde z postele tak sa doňho vie zamotať a spadnúť... Napadlo mi aj kúpiť ešte jednu klasickú malú posteľ no príde mi to trochu ako vyhadzovanie peňazí keďže syn rastie, rozumovo na Tom bude tiež čím ďalej tým lepšie a tú malú postieľku nebude potrebovať večne.. a ešte do nej kupovať matrac keď sme už kúpili veľký. Naozaj si už neviem rady ako to celé vyriešiť... Kúpiť nízku montessori posteľ a upraviť mu ju aby z nej nevyliezol a časom ju dať do pôvodného stavu alebo ísť do malej postieľky? Ďakujem za rady. (Kúpiť matrac bolo impulzívne riešenie počas tehotenstva máme ho už pol roka)
@ykki ahoj ja ti odporúčam postele od firmy fines Žilina sú nižšie. Môj tam spí od roka a pol a nemá spací vak ale vecicu. (Spací vak s nohami)od 3 mesiacov . Už som kúpila aj ďalšiu veľkosť od 3 rokov. Je to drahšie ale používame ju od vtedy. Posielam aj link. Najlepšia investícia pre nás. Nemám stres že sa odkope. Prebaľovanie bez vyzliekanie ideálne riešenie. https://www.vacice.sk/celorocny-merino-spaci-va...
akurat to ideme riesit, este cakame na polstrovanie steny, lebo odtial ide chlad. Mame normalny matrac + nizku 'montessori' postel (na mieru robenu). Neskor postel budeme modifikovat a pojde na nozicky aj s uloznym priestorom.
Vypadavanie z postele planujem riesit takou tou cestovnou zabranou (nieco taketo https://www.alza.sk/maxi/zopa-zabrana-na-postel...). Dava sa pod matrac. Zatial ju obcas pouzivame v manzelskej posteli, ak spi dieta so mnou a manzel odchadza prec.
Aktualne mi dieta este spi v postielke ale uz nema prednu stenu iba nizku zabranu. Takze sme nauceni tak fungovat a nevypadol nikdy. Spaci vak od kedy 4nozkuje pouzivame nozickovy. Tam problem nie je.
Ďakujem krásne za rady
Pokojne velku postel, nejaky cas prikladaj k posteli na noc stolicku, na zem mozes dat paplon. Mladsia spala na takej posteli po roku a v pohode. Za mesiac si zvykla..