Poschodová posteľ - skúsenosti

10. apr 2022

Ahojte kto mate poschodovu doma, napíšte vaše skúsenosti. Chceme si dat urobiť u stolára niečo podobné ako na foto.
Tak ci sa vám osvedčil takýto rebrik alebo schody, či dať urobiť malé poličky na drobnosti knižky , výsuvný suflik atď.
Viem ze každý ma ine preferencie ale ci napr bolo niečo čo ste časom považovali za úplne nepraktické alebo vám naopak chýbalo a už by ste si to dali urobit inak. Možno ma inšpirujete
Ďakujem

paulinadreamy
10. apr 2022

Len taká moja skúsenosť z detstva 🙈 so sestrou sme mali takúto posteľ, ona spala hore. V škole mala v ten týždeň plavecký výcvik. Sestra mala super sen, že skáče do bazéna. Skočila z postele,preskočila skriňu ktorá oddelovala "spálňu" našich lebo sme vtedy prerábali. Zlomila si ruku 🙈😆😆 teraz sa už na tom len smejeme. Nedalo mi nepodelit sa,snáď nevadí ☺️ ale aj toto je skúsenosť 😆

hipuska
10. apr 2022

Pre ako staré.deti to bude?

autor
10. apr 2022
autor
10. apr 2022

6 a 3

liljana
10. apr 2022

Ak su dve deti a mala izba, tak asi nie je ina moznost. Na zaciatku je to pekne, ale je otazka casu, ked prestane bavit toho hore behat dole po kazdu blbost.

martaniana
10. apr 2022

Úplne v pohode spanie, naši majú a sú spokojní,syn hore dcéra dolu. Máme inak poschodovu posteľ ktorá sa dá spraviť aj na samostatné postele čo je super,keď budú starší pôjdu do väčšej izby a využijú už samostatne.

andrejka1974
10. apr 2022

Úplne v pohode moje deti tak spávali od detstva do dospelosti

tamvtme
10. apr 2022

Mali sme ako deti...ked sme boli male, hadali sme sa, lebo obe sme chceli spat hore....ked sme boli vacsie, zas sme sa hadali, lebo ani jedna hore spat nechcela 🤣

peter0123
10. apr 2022

Aj moje deti majú poschodovú posteľ, (už 10r)taký typ ktorý sa dá rozobrať na 2 samostatné postele. Pod posteľou sú 2 veľké šuflíky niečo ako perina. Zvolila som túto možnosť kvôli menšej izbe. Staršia spí hore ešte ju neomrzelo rebrikovanie. Keď sa hrajú zabávajú sú väčšinou dole aby som ich nevidela, lebo z hora im visí deka.

quaxi
10. apr 2022

mame poschodku na mieru, lebo sa nam kvoli dveram nezmestila standardna dlzka, potrebovali sme o 3cm kratsiu. Tak sme si nechali na mieru spravit vsetko - dali sme sirku 80cm, vacsinou byva 90cm ale v malej izbe tych 10cm pomoze. Dali sme spodnu postel vyssie nez je standardne, takze sa pod nu zmestia aj vyssie boxy s hrackami (sufliky by boli praktickejsie, ale mame tam skrinu tak to nejde). Horna postel je tiez vyssie, aby sa na spodnej dalo pohodlne sediet (vyskusaj si to na sebe, budes tam sediet a citat detom rozpravky na dobru noc, nechces si pri tom buchat hlavu o hornu postel). Odporucam si toto dobre pomerat a premysliet, bezne su tie postele velmi nizke, je to neprakticke a nepohodlne. Horne zabradlie na foto je dost nizke na moj vkus, mame vyssie a aj tak obcas detom padne perina, pri mensich detoch by som dala vyssie aj kvoli bezpecnosti. Pozor aj na hrubku matracu, celkovo kvoli priestoru nie je dobre davat prilis hrube matrace, ale ked mas nizke zabradlie tak pri hrubom matraci je take zabradlie uz celkom nanic.
Je dobre dat aj nejaku dosku na spodnu postel ku stene, nech sa neosucha stena od periny, aj sa potom da o to pohodlne opriet.
Rebrik mame taky ako mas na obrazku, deti sme tam dali ked mali 1r a 4r (4rocny spal hore), obaja sa tam hned naucili bezpecne lozit hore-dole (aj rocna dcera, z coho ma v tom case isiel slak trafit 😀 ) ale raz bola u nas kamoska s jej dcerou takmer 4rocnou a ta odtial spadla, nedokazala vyliezt hore. Zalezi asi od obratnosti deti. Schodiky alebo rebrik viac sikmo by som do malej miestnosti nedavala, zavadzia to. Este je dobre mat na vrchnej posteli nieco, coho sa hore chytis na posledny krok z rebrika na postel a najma na pohodlenjsie zliezanie (my nemame plne zabradlie, ale samostatnu dosku, takze sa da o nu prichytit, detom to stacilo).
Postel je dobre poriadne uchytit o stenu, pri malych detoch to az tak netreba, ale ked su uz deti tazsie, tak sa postel velmi hybe pri vyliezani hore.
Odporucam dat najma ku hornej posteli nejaku policku, nech si dieta ma kde ulozit veci co pouziva hore. My mame vedla postele skrinu tak si odkladaju veci na vrch skrine. Zospodu hornej postele mame zavesene latkove kapsare na knihy (pre toho kto spi dole).
Nase deti teraz maju 11 a 14r, viackrat sa menili, raz spal hore jeden, raz druhy. Teraz uz je syn velmi tazky, tak sme ho presvedcili nech zostane stale dole, dcera je hore spokojna, zatial ju to neomrzelo. Miesto v izbe nemame takze im to musi vydrzat az do dospelosti, snad sa nebudu prilis stazovat 😀

mattkapd
10. apr 2022

Ja mam poschodku dokonca som ju kupovala ked som mala len jedno dieta.. Da sa rozlozit na dve samostatne postele.. Spodna je 140 horna 90..reku ked nahodou padne nech padne na posteľ.. To neni o tom ze hore dole z postele ako tu niekto pisal.. Vsak v posteli sa ma spat a nie hrat.. Moja postel ma ale schodíky.. Dole ma priazny pristor kde ma velky box s legom.. Je to ale na tebe ja mam velky dom a obcas k nam pridu spat moje netere ci synovci tak aspon sa maju kde vyspať.. Dcera ma pol roka ale ta bude mat vlastnu izbu

mattkapd
10. apr 2022

Asi presne tuto istu mam