Poschodová posteľ pre malé dvojičky - ÁNO? NIE?

januss1990
29. aug 2020

Ahojte mam malicke dvojičky dievcence este samozrejme maju detske postielky ale rozmyslam ze casom za par rokov by som im kupila dvojposchodovu postel kedze je izba mala a chcem aby mali priestor aj na hranie lenze niektore mamicky nato nadávajú ze ked je dieta choré a tak . Ake mate skusenosti stym prosim vas. Pacila by sa mi takato ze to ma aj ulozny priestor nechcem ziadne tie lateckove co sa oprete o to a cele sa to trase. Alebo mate niektora tuto postel a ste snu spokojná?

ckatka
29. aug 2020

Takúto ideme kúpit pre nášho skolkara ktorý bude o chvíľu veľký brat. Starší pôjde hore a dole bude prípadna návšteva alebo ja s bábätkom a po čase mladší.

Ja ako dieťa som bola na poschodovej posteli hore asi od 4 rokov a nemám pocit ze by s tým bol problém. Periny keď sa chceli prezliecť, zhodila som mame dolu a plachtu som zvliekla sama, mama akurát vybehla hore pomôcť natiahnut plachtu.
A keď som bola chorá tak všetko (čaj, teplomer vreckovky, knižku) som mala na skrini vedľa postele.
Ja som tam rada spavala mala som tam kľud.

Pri dvojickach by som sa ale skôr bála toho, že sa budú hádať, ktorá bude spať hore. A budú tam chcieť byť obe. To už by som im radšej kúpila /dala robiť rovnaké zvýšené postele pod ktorými budú mať každá svoj kútik, stolík alebo kresielko.

20erika07
29. aug 2020

Ahoj, aj ja som chcela pre deti len poschodovu, tiez kvoli veľkosti izby, syn mal 6r ked sa mala narodila, zo zaciatku hura hore spavat atd, ale uz po case nechcel, obtazovalo ho behat hore dole po schodoch, chcel spavat iba dole no a malu som hore nemohla davat taku malu.
Neskor sme sa stahovali a uz sme im postele rozlozili, spokojní obaja a ja tiez. Aspon nemaju v detskej vela priestoru na bordel 😁 aj tak vacsinou v detskej len spia a učia sa, stále su s nami v obyvke, malá si k nám hračky podonáša, a syn akurát teraz cerstvy pubertiak sa uz v izbe s nicim nehra, on potrebuje len postel a pisaci stol 🙂
Inak po rozlozeni poschodovky mali postele do L, popri stenach, zas az tolko miesta nezaberali postele, popripade ked je malo miesta, skrinky na veci som videla zavesne, pekne to ukazalo, ale to by chcelo na mieru a to je asi dost peniazkov zas :-/

januss1990
autor
29. aug 2020

@januss1990 ktym postielkam ze obe vyvysene alebo ze do L bohuzial ani to sa mi neda teraz som im kupila velku skrinu na veci kde budu mat veci hračky a podobne na druhej volnej strane zmestim tak jednu postel lebo potom je hned okno radiator a na 4 stene su skoro v prostriedku dvere cize uuplne cele zle.

20erika07
29. aug 2020

@januss1990 naaa, tak kde su dvere v prostriedku, po stranach by som kupila dve mensie skrine , a dve steny by ostali na dve postele a posledna stena s oknom a radiatorom tam by som supla pisaci stol neskor :-/

20erika07
29. aug 2020

Takto az som dobre pochopila tu izbu 🙂

januss1990
autor
29. aug 2020

@20erika07 ono tie dvere su neni presne v strede na jednej strane je nejak 150 cm a za dverami 1m a pod oknom je radiator a skrinu som kupovala teraz velku 250cm kedze su dve aby mali uz normalnu

20erika07
29. aug 2020

@januss1990 aha ňo a takto sa asi postele nezmestia ze?
A postel co sa vysuva lôžko ?
Alebo mozno hlupy napad, kupit im kvalitnu trojku gauc na kazdodenne spanie a spinkali by spolu, to mate investiciu tak na 10rokov +/-
Neviem inak poradit, viete aj na tej poschodovej hore kedy by ste sa odvazili nechat dieta spinkat, v ktorom veku? Dovtedy neviem ako to mate poriesene.
Nechcem uplne vyhovarat poschodovku, my ako deti sme po nej tuzili velmi napr 🙂

jajka71
29. aug 2020

A keby sa kupila postel s vysuvom? My sme tak mali s bratom, lebo sa to inak nedalo naprojektovat a vysuvnu sme kupili aj k svokre, kym sme tam byvali v 1i 2deti a 2 dospeli lebo v postielke im bolo uz tesno ;) a teraz ju maju v herni vysunutu. Chcela som napisat ze dat urobit namieru postel so skrinami ako maju na stranke ti co nam robili nabytok (skrinka na fb) ale uz citam, ze si kupila skrinu. Ja som uvazovala o poschodovej mam 5r dvojicky ale zname ma odradili ze nie kazde dieta chce spat hore. Boli tu na koniku aj postele s integrovanym uloznym priestorom. Ale ak sa tam maju zmestit 2 postele tak jedine bud gauce na kazdodenne spanie alebo postel s vysuvom ak tam je velka skrina.alebo dat skrinu na inu stenu a miesto nej dat posteles integrovanym uloznym priestorom...

jajka71
29. aug 2020

@jajka71 inzeraty z konika ako mat postel a ulozny v 1

jajka71
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jajka71
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jajka71
29. aug 2020

Ako titulna fotka je nieco co by sa vam hodilo, nejde to ulozit https://m.facebook.com/SkrinkaNabytkoveStolarst...

januss1990
autor
30. aug 2020

@20erika07 nezmestim tu postel pri dvere to by musela byt postel miniaturna . Bohuzial ozaj kediney len poschodovu vysuvna postel ja som ju mala u rodicov a to som nadavala nato to bolo behom chvile tvrde vsetky latky sme citili

januss1990
autor
30. aug 2020

@jajka71 aano nieco takee by sa hodilo

jajka71
30. aug 2020

@januss1990 tak bud si kupit z bazarika alebo si dat na mieru urobit u stolara, my mame 90 percent nabytku od miestneho stolara sluzi a keby nieco mu cinknem ;) ak mas fb pozri si skrinka nabytkove stolarstvo ich titulna fotka je cosi obdobne

20erika07
30. aug 2020

@januss1990 aku dlzku maju tieto steny?

20erika07
30. aug 2020

Este takto az to dlzky stien dovoluju

kacena4
30. aug 2020

@januss1990 ahojko ja mam deti na vyvysenej posteli a druhu v "supliku" je to uzasne riesenie lebo nemusim sa stresovat ze mi dieta spadne z vrchej vysokej posteli ani v noci pocas spanku ani pocas dna ked sa jasia a vyliezaju nan a zaroven sa mozu hrat na posteli a druha postel je schovana a nezavadzia im vyvysena je vyssia a suplik je nizsi a je mezi nimi priestor takze aj periny sa tam daju odklaat a v pohode si tam lahne aj dieta a zasunie sa 🙂 odporucam tuto varianku a ked pride skola len sme dolozili stoliky miesto herneho priestoru

januss1990
autor
2. sep 2020

@20erika07 to voobec lebo skriňa ma 250dlzku a vedla bude cca meter volneho a tam im dam spravit asi policky cize len na jednej strane sa zmesti postel ajnto len bohužiaľ poschodova cize nemam tam nadcim rozmyslat a pod okno postel nedam bybsa zle okno otvaralo a je tam este aj radiator

januss1990
autor
2. sep 2020

@kacena4 mozem foto poprosit?