Poschodová posteľ

5. okt 2024

Ahojte maminky prosím poraďte mi z vlastných skúseností ohľadom postele pre deti.
Dcéra ma 1,5 roka a čoskoro k nej pribudne surodenec. Zacali sme s výberom postele a k tomu zacala posledný týždeň vyliezat z postieľky.
Bývame na byte takže budu mat raz 2 deti spoločnú izbu.
Pôvodne som chcela nízku postel tak 80x160. Ale rozmýšľam ci nie je lepšie kúpiť rovno poschodovu. Co ak ďalšie dieťa bude rovnaky vymyselnik a budeme ho musieť tiež tak skoro dat do väčšej postele.
Starsia dcérka by teda sla na horne poschodie postele. Od akeho veku je to bežné?
A este do akeho veku asi vydrží postel s dlzkou 160cm?
Alebo radšej kúpiť tentoraz iba 140 cm postel?

really8
5. okt 2024

Kupili sme 160x80 z bazaru. Zatial. Potom planujem kupit dvojposchodovu ale so schodmi miesto rebrika.

domka222
5. okt 2024

Pre tak malé dieťa, ktoré chce všade vyliezť bude poschodová posteľ veľkým lákadlom. Raz som videla,ako cca 3 ročné stojace dieťa prepadlo z hornej postele cez zábranu. Poviem ti,hrozný pohľad

biba_18
5. okt 2024

ešte je malá na poschodovú posteľ, zatiaľ by som to riešila inak. výborné sú aj postele do L… teraz kúpte tú detskú, potom dokúpte veľkú a ona pojde na veľkú a prcek na menšiu. a poschodovú až keď bude prcek vačší… alebo dokúpite ďalšiu veľkú - aby sa nedoťahovali kto bude spať hore…

zltalienka
5. okt 2024

Keďže asi bojujete s voľnými cm v byte, tak by som vzala posteľ 140x70. Takú sme mali v byte pre syna, spal v nej takmer do 5 rokov....kým sme sa nepresťahovali do domu.

ajsha123
5. okt 2024

Poschodovu postel v takomto veku nie. A poviem za nás, naše deti, že všetky poschodovky sme postupne zrušili a prerobili na normálne postele. Našim (a teda majú to zdedene po mne) vadí, keď mi niekto trasie posteľou, stoličkou. Ležíš na posteli, chceš kľud a niekto lezie hore, ľahne si, otočí sa .. ak je "macko", tak trasie posteľou celou, aj hornou, aj dolnou... To je jeden pohľad. Druhý, že keď má ten horný súrodenec horúčku, potrebuje na wc, nechce sa mu stále zliezat hore, dolu. Záleží na povahe dieťaťa. Ale môže sa stať , že časom tiež budete meniť poschodovu za normálne postele. My sme mali jednu poschodovu taku, ze horná časť bola fyzicky aj mechanicky úplne oddelená od dolnej. Pod hornou bola skriňa a tá držala tú poschodovku hore. Ale. Dcére, co spávala hore, sa začala tocievat hlava. Chodievali sme po lekároch, neurológii, nepomáhalo, museli sme kúpiť novú posteľ.... Toto všetko je môj pohľad.

lelelienka
5. okt 2024

Ak sa len trochu dá a v prevažnej väčšine (bežných) izieb sa naozaj dá, nekupuj poschodovú ale 2 normálne postele. Bude to len chcieť viac premýšľania. A pre tak malé dieťa poschodovú rozhodne nie, obzvlášť keď všade lezie.

autor
5. okt 2024

Ďakujem veľmi pekne ženy za názory 🙂

simsalabim
5. okt 2024

@zltalienka moja v takej spala tak do 10-11? rokov, uz si presne nespominam. Ale vzdy bola drobna.

kikusenka1
5. okt 2024

Výrobcovia poschodových posteli udávajú minimálny vek na spanie v nej 6 rokov a viac

20erika07
5. okt 2024

Poschodovka je o nicom aj neskôr. Ak mate miesto, radsej normalne postele. My hned ako sme sa prestahovali tak sme poschodovku rozdelili, to iste kopec znamych. Šetrí to jedine miesto, inak je to nic moc. A nehovorim o padoch a zlomeninach ,aj s tym som sa uz stretla.