Zdravím,
uvažujem nad prerábkou bytu, samozrejme, keď toto ťažšie obdobie pominie. Teda, k veci. Jedná sa o dvojizbový byt v pôvodnom, ale zachovalom stave (určite chcem vyhodiť to škaredé umakartové jadro) a prerobiť celý byt od základov(elektrinu, podlahy, okná, sanitu, stupačky atď).
Mám dve otázky:
1.Ak ste niekto prerábali nedávno, aký badžet by bol cca potrebný? Som žena, bez šikovného manžela, takže svojpomocne si to neviem predstaviť. Max vymaľovanie 🙏
2.Viete mi odporúčiť nejakú spoľahlivú firmu v Prešove alebo okolí?
ďakujem vám za informácie a podnety a veľa zdravička!
Neviem, aku máš plochu, do akého štandardu chceš ist, ale treba počítať tak 15-20tisic. Okolo 2-3tisic sú okna, okolo 1300elektrika, položenie dlazby okolo 15eur meter, položenie plávajúcej okolo 5eur meter, zoskrabanie starej farby 0,5eur/meter, stierkovanie 2x 5eur meter, maľovanie okolo 1,2 meter(všetko bez materiálu) a šikovní majstri sa zháňajú veľmi tazko, určite hladaj po známosti a cez referencie. Lebo napr my sme dali vystierkovat chodbu za 300eur a spravili nám to zle a museli sme platiť znovu. Naj je, zavolať si firmu, ktorá ti spravi cenovú ponuku, alebo niektoré firmy majú aj online cenníky, že si na ich stranke zadáš m2 a vypočíta ti to sumu.
Odporúčam aj aplikáciu Wilio, my sme si tam teraz našli majstra na maľovanie.. je tam celá škála služieb a v tomto období len fajn že netreba nikam ísť a podporíte aj malých podnikateľov.
@katka13katka minulý rok. 2+1, 50m2, kompletná rekonštrukcia: pôvodný byt ošklbaný na tehlu. 25000 EUR, veľa vecí som mala bez DPH a s veľkoobchodnou cenou. Všade na steny a strop išiel sadrokartón, medzi ten a steny 5 cm izolácia od susedov, 10 cm na vonkajšie steny (skoro vôbec nekúriš a máme teplo). Pôvodné gamatky išli preč, v kúpeľni je nový turbokotol, všade radiátory a rúry vedené pod sadráčom. Veľká kúpeľňa spojená s WC, pridané aj elektrické podlahové kúrenie. Nové rozvody vody, odpadov, zamurované 2 zbytočné dvere, nová elektroinštalácia, všade svetlá aj zásuvky (asi 70 elektrikárskych krabíc), v strope bodovky aj klasický luster, na chodbe bodovky aj senzory. V chodbe (stred bytu) zabudovaná klimatizácia pre celý byt (nechcela som krabicu na stene). Podlahy vyrovnané do jednej výšky, na nich vinyl. Plastové okná- všetko trojsklo vrátane kúpeľne. 2x dvere s obložkami, 2x zasúvacie dvere. Bezpečnostné dvere, do pivníc vedená eletrika kvôli mrazáku. Vstavaná skriňa (4,60m) cez celú spálňu, vstavaný nábytok do chodby aj kúpelne. Linku som si prenášala z predchádzajúceho bytu, to by bolo ďalších 3500 EUR stolárovi.
Dá sa to aj podstatne lacnejšie, ak uberieš z požiadaviek. Minulý rok boli ceny určite vyššie ako budú teraz, lebo ľudia budú šetriť a remeselníci nebudú mať toľko práce. Isto sú v Prešove nižsie ceny ako v Trenčíne.
Dakujem pekne ♥
Ak sa mozem prilepit. Mame problem. Cca od decembra mame zmluvu s firmou na prerabku. Zalohy dane, material a veci objednane. Lenze zacat mame o mesiac a nevieme ci posunut alebo nie. Dost nam tomsuri z technickych pricin. Posuvali by ste (ale tak max na leto) alebo sli do toho?
@nikaluk máš to kompletnú rekonštrukciu prázdneho bytu? Ak áno, išla by som do rekonštrukcie teraz. V lete sa predpokladá, že bude nakazených niekoľkonásobne viac, nikto nevie, dokedy sa to vráti do pôvodného stavu. Nemáš istotu, či tá firma prežije túto krízu, či bude mať potom remeselníkov a či by Ti mali z čoho vrátiť peniaze, ak sa rekonštrukcia neuskutoční. Hrdinské reči, že veď sa s nimi môžeš súdiť, sú ti prd platné. Akurát, ak sa vyskytne problém, budú teraz dlhšie čakať na niektorý materiál. Minulý rok som napríklad dosť dlho čakala na ozdobné multirámiky a pop-upové zásuvky Legrand, sťahovali ich z iných prevádzok. Teraz by to bolo ešte horšie.
@lentilkaxxx nie. My tu byvame, len postupne nam “odchadzaju” spotrebice. Umyvacka uz davnejsie, to sa da. Len momentalne sme uz asi mesiac bez rury, pracka uz ide asi pol roka na dobre slovo a chceme dat z predu plnenu, ktora by nam momentalne nikde nevosla a tak. Ako my sa mame kde vystahovat cize to problem nebude skor mam “vycitky” vo vztahu k susedom. Homeoffice, ucenie, ...
@nikaluk keď bude táto situácia aj pol roka, vydržia to aj Tvoje spotrebiče a Tvoja trpezlivosť? Na umývačku sa vykašlať, ale rúra a práčka sú potrebné.... Ak máš vstavanú rúru, tú môžeš vymeniť, rozmery majú na rozdiel od vstavaných mikrovlniek rovnaké. Vieš si dávať prať dočasne niekde inde? Napr. kamoška na inom poschodí, rodičia v blízkosti...
Možno sú v podobnej situácii aj iní susedia a nebudeš jediná, ktorá prerába. Ak sa niekomu zosype elektroinštalácia alebo kúrenie, rekonštrukcia nepočká
@katka13katka 3 izb.byt s rozmerom 58m2, prerábka november-december. Komplet všetko. Nové stierky, okná, bezpečnostné dvere, elektrina, rozvody vody a odpadu, plavajúca, radiátory. Umakart išiel preč čiže murovanie steny, obklady, kuchynská linka so spotrebičmi, zárubne a interierové dvere, vstavané skrine, zariadenie bytu 20.000 eur. Stálo to za to 🙂 všetko majstri robili, akurát sme my malovali a to 3 x bolo treba. Sadrokartón nemam nikde, nepáči sami.
@lucijalucy ahoj, prosim Ťa, prišli Vám vymalovať teraz počas týchto obmedzení? Nám majstri zrušili všetko, musíme pripraviť detskú a nemá nám kto položiť koberec aspoň. Tým pádom nevieme izbu dozariaďovať, v júni mám termín pôrodu a kvôli tomu stojíme.. ďakujem
@katkaba1 prišiel pán na obhliadku vo štvrtok, dohodli sme čo ako a v utorok nabehne aj s kolegami a porobia. Natrafili sme na šikovných majstrov, na tej appke sú aj fotky prác a recenzie takže super. My taktiež viacmenej kvôli detskej izbe 🤗
@lucijalucy joj, super, potešila si ma, ďakujem krásne😊 poobzerám sa na tej stránke, zachránili by nás🥰🙏
@lentilkaxxx Ved to 🙂 Keby niekto vedel kolko to bude trvat. Bude v lete vsetko v pohode, alebo sa do bezneho zivota vratime az o pol roka? Ako ano spotrebice sa daju kupit aj teraz, len problem je, ze hlavne v kuchyni mame tak nestastne elektriku robenu ze nechapem ako to mohli tak "prerobit" byvali majitelia. Na stare kable napojili nove, ale uz sme s tym mali raz problem. Moja trpezlivost je v poho skor "stres" ci nevytopime susedov :D Neviem, snad to majstri vyriesia :D uvidime :D
@gabi000 Ano pocitam,ze cca 20 000. Dakujem za info 🙂
@katka13katka odporucim ti stránku modra strecha, máš tam tie isté prihlasovacie údaje ako na modrý koník. Nájdeš tam odpovede k tvojim otázkam, kopec diskusií ohľadom prerabania, firiem podľa regionov. Aj kopec albumov na inšpirácie. Dúfam, že nevadí.