Organizácia izby pre školáčku

15. júl 2023

Ahojte chcem Vás poprosiť ideme meniť dcérke izbu, od septembra začína chodiť do školy ako prvacka. Viete sa mi pochváliť fotkami izieb vašich prváčikov pre inšpiráciu? Hlavne ma zaujíma ci kupujete stôl alebo v prvom roku nie a budete využívať jedáleň na učenie. Tiež ako sa "zbavujete" hraciek? Vyhadzujete posúvate ďalej v rodine alebo co s tým niekde to skladujte? Dcerka ma toho strašne veľa (hlavne tých malých somariniek ktoré sme nazbierali za 6 rokov a ako tak pozerám neviem kam s tým a ci vôbec to začať riešiť už teraz alebo čakať ci sa ešte vyhraje.

zuzka0605
15. júl 2023

stol urcite ano..aj ked bude pisat v kuchyni, potrebuje si niekde zlozit tazku, ucebnice, zosity atd...

slavkadi
15. júl 2023

Akurát dcere dokončujeme kútik, IKEA stolík, IKEA nástenka, ešte suflíky doskladať a hotovo. Hračky priebezne triedim, a predávam na bazari alebo darujem do škôlky alebo ponúknem na darovanie v skupinke na Fb.

annm81
15. júl 2023

Aj my máme od septembra prváka. Vybrali sme rastúcu stoličku bez koliesok a stôl, ktorý jednak rastie do výšky, jednak sa dá naklopiť pracovná plocha, takže sa mu tam bude pohodlne pracovať nielen do školy (rád a veľa kreslí). V dosahu stola má skrinku, kde si môže uložiť všetky umelecké potreby aj potreby do školy. Asi neplánuješ, aby sa dcéra učila v jedálni celú základnú a strednú školu, tak prečo nekúpiť tieto veci už teraz, keď ich tak či tak plánujete zabezpečiť.

Hračky predávam, pričom časť peňazí vždy hodíme dieťaťu do prasiatka - predsa len predávam jeho veci, tak nech nemá pocit, že mu ich len beriem. Navyše ho to učí šetriť si na to, čo si želá a tiež premýšľať čo skutočne potrebuje. Ale je pravda, že nemávame hračky, ktoré by som nazvala somarinky, takže sa predajú vždy rýchlo. Predávam priebežne to, z čoho naozaj dieťa vyrástlo a určite sa neplánujem nástupom do školy nejako radikálne zbaviť veľkého počtu hračiek - myslím, že sa s tým ešte vyhrá.

autor
15. júl 2023

@zuzka0605 na to miesto ma len s tým stolom a stoličkou som ešte na "vazkach" radia mi v okolí ze stôl a stoličku nevyužijem skrz toho ze lepšie je ak sedím vedľa nej príp oproti nej ze najčastejšie využívali jedálenský stôl 🤗 tak neviem ci nieje lepšie počkať- vybraté mam len sa neviem rozhodnúť.

bucko555
15. júl 2023

Teraz sme skončili prvú triedu a ucili sme sa v izbe za stolíkom, ja som si k nej dala taburetku a bolo ......

btus
28. júl 2023

naša ide do piatej, ale všetko robí v kuchyni. Ona mala hneď veľkú detskú izbu ( myslím nábytkom, nie rozmerom) - zariadenú na x rokov dopredu, aby som to nemusela meniť. všetko okrem postele je ikea. Ale neučí sa v detskej. Chodí tam len spávať a keď má kámošku, tak sú v izbe.