Odhlučnenie detskej izby

xenaprincess
20. aug 2018

Ahojte,

Akurát sa sťahujeme do nového bytu, ktorý je dvoj poschodový. Je to také zvláštne riešenie, kde obývačku a kuchynu máte nad izbami a teda aj nad detskou izbou. Čo znamená že dole je počut dupot.

Máte nejaké skúsenosti s odhlučnovaním?
Hladala som na internete a tam odporúčali dve verzie. Jedna je odhlučiť izbu z vnútra alebo potom dlážku v hornej miestnosti.

Čo je lepšie ?
Prosím poradte mi.

Ďakujem

Xena

maddie1711
20. aug 2018

Buď sú odhlucnovacie podložky pod plávajúcu podlahu ktoré viem že nemajú nejaký extra žiadaný účinok a druha možnosť je v spodných izbách znížiť strop sadrokartonom a medzi to dať mineralnu vlnu ktorá má celkom fajn vlastnosti + nie obyčajný ale originál Sadrokarton myslím že to je modry rigips ktorý je akusticky ale tam je trochu vyššia cena oproti obyčajnému. Táto možnosť z vlastnej skúsenosti viem že je super lebo to mám takto riešené v dome

pohodickasrandicka
20. aug 2018

@xenaprincess a čo upravit / znižiť strop v detskej ?

cialota
21. aug 2018

aj tak sa to da. len je to take zasahovejsie riesenie, co sa prerabky tyka. podla mna by stacilo ak by v tej vrchnej izbe bol polozeny na podlahe koberec

xenaprincess
autor
21. aug 2018

Jeeej ďakujem. Presne ako píšte @cialota nechcela by som znižovať stropy, resp. si to predstavujem ako zníženie o 10 až 15 cm čo je pri týchto stropoch už celkom dosť. Skôr som rozmýšlala nad to izoláciou pod parkety. Našla som nejaku kročajovú izoláciu ale nemam z tým absolútne žiadne skúsenosti, tak či náhodou. @maddie1711 s ktorou máš ty skúsenosť?

maddie1711
21. aug 2018

Má to kamarát a nie je to boh vie čo. Sádrokartón môžeš dať najmenej 7-8cm to je minimum

cacianka
24. aug 2018

@xenaprincess skus sa poradit na modrej streche

stanno
27. aug 2018

@xenaprincess pod parkety akustickú penu. Parkety/podlaha sa nikde nesmú dotýkať stien ani zárubní, ani tyčiek radiatora a pod.