Návrh detskej izby

6. júl 2023

Ahojte, prosim pomozte, nemam ziadnu predstavu aku dispoziciu zvolit pri zariadovani detskej izby pre dvojrocne dieta. Rada by som dala do izby vstavanu skrinu, ale neviem na ktoru stenu a potom kam dat postel - dame klasicky rozmer 90x200cm, nie malu postielku.
Vdaka za rady!

domininini
6. júl 2023

Sorry za pismo ale na telefone sa mi to hrozne robi :D

kp7333
6. júl 2023

Vstavanu skrinu by som dala na tu 300cm stenu, postel ku stene napravo od dveri, stol k oknu a nalavo od okna kniznicu/police alebo skrinky.

zara1357
6. júl 2023

Z postele má byt vidno na osobu ktorá vstupuje do izby. Postel nemá byt umiestnena medzi okno a dverami v " prievane" . Ja by som zohľadnila iba toto.
A ak mozem poradit, tie police daj spravit vrámci vstavanej skrine, hracky/knihy tak budu vzdy schovane- upratane.

lululilien
6. júl 2023

Vlavo vstavaná skriňa pri dverach s otvorenými policami, ktoré sú trojuholníkového tvaru/ na konci zaoblené. Na obrázku hore písací stol, nad stolom police. Stol by sa mohol otočiť a dať pod okno, aby mal čo najviac svetla. Vedla písacieho stolu môže byt zrkadlo, vešiak na oblečenie. Na obr. dole posteľ (poschodová) s vysúvacou spodnou posteľou.

aalt
6. júl 2023
autor
6. júl 2023

@lululilien a @aalt (druhy obrazok) vase navrhy sa mi pacia. Skrinu by som dala isto na lavu stenu, paci sa mi navrh trojuholnikovych polic smerom k dveram), len s tou postelou neviem ako, ci ju dat napravo pod okno (ale mam obavu, ci izba tak nebude posobit este uzsia - ak by bol aj stol pod oknom), alebo dat postel dole - len potom pristup do casti skrine bude zrejme tazsi 🤔

basurka
24. júl 2023

Ja by som zvolila od @aalt ten prvý obrázok - stolík pekne pod oknom teda pod denným svetlom,posteľ oproti dverám aby videlo kto prichádza a aj ty môžeš len tak nakuknúť či už spinká a nevyrušovať ak náhodou ešte nie,no a keďže bude skriňa na tej celej kratšej stene vznikne dieťatku v strede izbičky parádny priestor na hranie a miestnosť to nezúži 😊

hanka_se
24. júl 2023

nasa dcera bude mat takto podobne, len ma zrkadlovu izbu oproti vasej, tak som to otocila, dlzka izby 5850 a sirka 3150. Okno mensie, posunute viac k "stoliku". Postel chceme 120cm sirku a bud bude ako som nakreslila, alebo pozdlz vstavanej skrine. Aby jej zostalo viac priestoru na pohyb. Plus rozmyslame zrkadlo na stenu 😉

harrisson
24. júl 2023

Postel by nemala byť proti dverám, ale v najtichsom kute

hanka_se
25. júl 2023

tak nakoniec ma dcerkina izba 5,775 na dlzku. Tu pridávam foto, ako jej to planujeme my spravit 😉

aalt
25. júl 2023

@hanka_se tu postel nakoniec od skrine odsunies viac, lebo sa takto do polovice skrine nedostanes. Ak budes chciet zasuvky, tak ich ani neotvoris. Postel bude "dominanta" izby a priestor medzi nou a skrinou vyjde inac nevyuzity. Ja by sm postel so stolikom vymenil. Ano, postel pri dverach by nemusela byt, ale skrina je jasna, ta nema velmi kde byt inde a ak chces v izbe aj co najviac priestoru, tak postel v rohu pri okne ho spotrebuje najmenej.

hanka_se
25. júl 2023

@aalt postel oproti dveram nedame urcite, to sa prieci mne osobne, ze ak si ju necha odostlanu a otvorene dvere (nezatvarame sa ani teraz v byte nejako extra), tak bordel vidiet zdaleka 😂 Totiz dvere do jej izby su hned oproti chodbicke a v podstate tam vidno od vchodu do obyvacko-kuchyne 😂 Ale tiez sa zahravame s myslienkou, ze chodbicku opticky predelime zastenou a tym padom by isla postel do toho rohu oproti dveram a stolik pod okno, ale zas uz sme kupili rohovy, tak to je asi blbost.
Skrina bude len policova a cast vesiakova. Ano, ta postel pojde dalej od skrine, mozno ju dame aj pozdlz skrine (tak mame teraz v byte v spalni). Ono ta izba mala byt povodne so satnikom a o tu stenu mala byt postel. Len ked sme stavali, nemali material na priecku, tak sme sa rozhodli pre vstavanu skrinu. Toto mala byt povodne spalna, ale nakoniec sme izbu nechali dcere. Nam staci mensia izba. Takze preto taketo riesenie umiestnenia

moonlight1210
25. júl 2023

Na zaciatok teraz mas najjednoduchsie dat tam postel, rastuci stolik, mensiu skrinku na oblecenie a nejaky jednoduchy otvoreny dreveny regal s krabicami na hracky (kvoli rychlemu jednoduchemu upratovaniu).
Nechat vela otvoreneho priestoru, nech sa ma kde hrat a rozkladat si veci.
Mozno aj nejaky koberec s cestickami.

A ako dieta porastie, uz ti bude jasne, co chces kam dat.
Ked to teraz zariadis a po case zistis, ze takto nie, ze vacsie dieta to potrebuje inak (popripade pribudne dalsie - neviem, ci mate aj dalsiu izbu), tak minimalne vstavanou skrinou bude tazke pohnut. Uz budes limitovana v moznostiach.