Nábytok pre prváka

mia456
7. apr 2022

Idem kupovat stolik a stolicku prvakovi-cakatelovi a stratila som sa v tom. Mala som vybratu ikea, ale zneistili ma v jednej skupinke 😁 Poradte s cim ste spokojne prosim? Akekolvek tipy prip. varovania vitane... koliecka ano/nie, vyska stolika, typ stolicky a pod. 🙏🤷‍♀️🤦‍♀️

janjatu
7. apr 2022

@mia456 Pripojim sa aj ja do diskusie, aj my sme rozmyslali nad Ikeou, preco niekto tvrdi ze nie?

zuzahajdulka
7. apr 2022

@mia456 ako mama prvacky poucena na vlastnej chybe - urcite nie stolicku na kolieskach, lebo deti sa na tom vrtia, odrazaju, vozia, proste ich to odputava od koncentracie. Najdete tu aj viacero diskusii k tomu. Mame Jitro - rostouci zidle plus a sme spokojni. Stol sme dali urobit na zakazku, lebo ziaden nesplnal kriteria.

patka06
7. apr 2022

klasický písací stôl, ak máte dosť priestoru radšej väčší, s dostatkom úložného priestoru - skrinka, zásuvky. Stolička výškovo nastaviteľná, pohodlná - ideálne ak dieťa vyskúša v obchode. My sme mali klasickú kancelársku na kolieskach - na tých drevených bez koliesok by dcéra neobsedela kým napíše úlohy.

nwnw
7. apr 2022

@zuzahajdulka ahoj, prosim ako sa na tej rastucej dieta prisunie blizsie? Ja nemozem byt stale ori nich. Tak rozmyslam ci rastucu kupim, alebo vymenim stol za rastuci a stolicku zatial obycajnu detsku.

zuzahajdulka
7. apr 2022

@nwnw , dieta sa prisunie blizsie tak, ze zlezie a prisunie si stolicku ako chce a potom vylezie. Jitro stolicka nie je tazka, moj dvojrocny ju lahko odtlaci, dokonca aj so sediacou sestrou. Podstatne je, aby dietatu vyskovo sedel, respektive sa dal vyskovo nastavit pomer sed/pracovna doska. Lebo pri pisani uloh musi mat moznost mat zdravy posed, pekne rovno chrbatik, ruky oboma laktami na stole, plecia uvolnene, nie vytlacene hore pri privysokej pracovnej doske. Takze ak sa vam to da dosiahnut aj pri detskej stolicke, tak je to v pohode a rastucu stolicku mozte dokupit neskor.