Montessori posteľ pre 2-ročného

vkatush
13. sep 2024

Ahojte
Pomaly pokukujeme po posteli pre malého, chcem mu kúpiť na 2 roky, keďže do postieľky sa o chvíľu nezmestí a už z nej začal aj vyskakovať. Páčia sa mi tie nízke Montessori so zábranou (on je nočný cestovateľ, musí ju mať).

Máte skúsenosti s tými posteľami, plusy/mínusy a možno aj konkrétny model alebo stránku, keďže ich je veľa ?

(Zrejme bez úložného priestoru, bez toho domčekového typu, jednoduché, asi 160ku).

Vopred ďakujem za odpoveď ❤️

mamamasama
13. sep 2024

Mária Montessori bola stolárka? To je novinka.

pribinak
13. sep 2024

@vkatush prosím tá daj link na tu postel. Ona bola pedagogicka, montessori filozofia je o vedeni dieťaťa a jeho podpore.
Neviem si predstaviť tu postel

Podľa mna sa jej meno už zneužíva na úplne všetko
@mamamasama

pau_linka
13. sep 2024

@vkatush ahoj, neviem ci sa jedna o "montessori" postel ale podla tvojho dalsieho popisu poziadaviek na postel ti odporucam pozriet detske postele na stranke benlemi.sk . My mame odtial pre obe deti a sme velmi spokojni.

@mamamasama ma aj nejaky konkretny ucel ten tvoj "prinosny" komentar, alebo iba zosmiesnit autorku prispevku? Zda sa mi to uplne zbytocne, naco byt ustipacny ked to nie je treba...🙄

minesasubu
13. sep 2024

@mamamasama stačí si dať do google ,základy princípi montessori sa dajú použiť rôzne
netreba hned ,,mudrovať,,
https://www.babynabytek.sk/p/33771-detska-nizka...

vkatush
autor
13. sep 2024

Ďakujem, Montessori pedagogiku mám zvládnutú teóriu minimálne základy (aj osobne ako matka, aj profesionálne ako pedagogička).
Nie, nebola stolárka, ďakujem za uštipačnú poznámku, aj na teba dnes prišli krámy ako na mňa ? Tiež som nejaká podráždená. 🙃

A tento výraz sa používa na detské nízke postele, ktoré majú deti viesť k samostatnosti - k tomu, k čomu viedla Maria deti v ústave (vedia si ich ľahšie ustlať, zísť z nich bez toho, aby hrozil pád, keďže sú čo najbližšie k zemi, viacmenej je to matrac na zemi, čo je výhoda hlavne pri tých menších. A pointa, vedia to urobiť všetko samé, nepotrebujú k tomu dospelého).

andreatytler
13. sep 2024

@pribinak
@mamamasama Zrejme ide o to ze taka nizka postel podporuje dieta k samostatnosti.

jenni_p
13. sep 2024

Ahoj, my sme kupovali postel z bonami, sice domcek, ale maju aj nedomcekove postele. Maju tam aj nejaku zlavu, tiez sme kupovali v obdobnej zlave, treba si pozriet aka je cena na tebou zvolenu velkost.
Prikladam ti printscreen.

pribinak
13. sep 2024

@andreatytler vieš čo? Odpadavam že postel podporuje dieťa v samostatnosti
Hociktoré ročne dieťa hravo vylezie a pekne cúvaním zlezie z postele a nemusí to byt “montessori”
Myslím že pani Mária by dosť cumela ako si jednotlivý podnikatelia zarábajú jej menom

Ale ďakujem za tvoj vklad do témy

pribinak
13. sep 2024

@pribinak jednotliví

derdia
13. sep 2024

@pribinak vieš ako sa hovorí najlepšie sa zarába na detoch😊
A na ich mamickach😊👌

deedol
13. sep 2024

my mame len matrac na zemi, 140 cm x 200 cm, tiez od 2r a tiez z rovnakych dovodov. mame latexovy hruby co najkvalitnejsi, raz za tyzden ho postavim a cely den vetram, mame suchy byt, nie je s nim problem. syn ma 6r a stale mu vyhovuje. a ked spadol (stalo sa asi 2x), tak sa nic nestalo, lebo to bolo z vysky 20 cm. skratka spal dalej.

vkatush
autor
13. sep 2024

@jenni_p ďakujem 😊

@deedol áno je to jedna z vecí, nad ktorými premýšľam už dlhšie, že len nechať matrac, prípadne urobiť len základnú obdĺžnikovú konštrukciu sama (robili sme si tak na chatu, takže je to funkčné, easy a nezaberá to miesto a ľahko to potom aj rozložíš, keď už nechceš používať). Ale ešte som sa nerozhodla, ktorú z tých možností zvolím, preto tento mini prieskum.

@pribinak ja mám vysokú posteľ, nevie na ňu vyliezť, zato z nej už párkrát spadol (hlavne kvôli jeho nekľudnému spánku). Preto táto možnosť.
A Montessori meno sa zneužíva na väčší business ako len posteľ. Tak nemusím to volať Montessori (dala som to pre mamičky, aby vedeli, čo myslím).

Hľadám pre syna nízku posteľ, aby z nej nespadol, ľahko sa na nej pohyboval a dokázal si ju časom sám ustlať, upratať.

oslo1
13. sep 2024

Kup Kura bed z IKEA. Teraz mu das postel na spodok. Ked Bude mat 5-6 rokov, tak to otocis, ak by SA vam podarilo druhe dieta, tak z toho urobis poschodovu postel

jenni_p
13. sep 2024

@vkatush este mi napadlo, ked sa spomina len matrac, aj my mame len matrac u rodicov ale dcera odtial popadala takze my sme kupovali aj postel so zabranou, len ma dodanie az o mesiac.
Ked som si ale robila prieskum aka postel by sa mi pacila, tak xxxlutz ma postel ktora je 2v1. Pridam ti aj k tomu printscreen. My sme chceli vyslovene domcek, len da mi tento konkretny domcek nepacil, inak by som ju brala. Na tu verziu postele co nema domcekovy vrch sa daju dat nozicky, je tam moznost ulozneho priestoru atd, viacero variantov, farieb a pod. Najprv ju mas teda za rovno so zemou a potom moze ist vyssie aj s nejakym suflikom a ten domcekovy vrch tam nemusim ani mat a mozno najdes na stranke aj bez toho domcekoveho vechu nieco 2v1..popozeraj, uvidis ci ta to oslovi, len tie ceny su uz vyssie.

vkatush
autor
13. sep 2024

@jenni_p ďakujem, pozriem 😊

andreatytler
14. sep 2024

@oslo1 👍 Kura bed je uzasna. Idem kupit na rok ked budem robit synovi izbu.

oslo1
14. sep 2024

@andreatytler
Ja som ju teraz kupila. Syn Mal pred tym double bed, ale chcel loft/bank bed.
Kuknut kedy su u VAs akcie, pyjamas day a podobne a budes ju mat Este lacnejsie.
Syn je dost anxious a teda SPI v nej krasne. Zmontujes Sama za 2 hodiny. Ja som mi tam dala aj svetielka a ma tam aj ten shield, co si stiahne ked ide spat.

andreatytler
14. sep 2024

@oslo1 Super, Dakujem za radu ohladom tej akcie. Ja som velky fanisik Ikea. Milujem tieto ich jednoduche napady kedy mas dve veci v jednej a vsetko co musis urobit je prevratit to hore nohami.