Maminky, cakam svoje prvé babo, začala som sa zabávať s puffy vlnou a tak ma napadlo, keby si spravím mantinel do postieľky z tejto vlny krížikovou metódou? bolo by to účinné alebo to dieťatko časom výťaha, neviem, skúste mi poradiť 🙂
Mantinel bude najlepsie usit z poriadnej bavlnenej latky. Tato vlna sice vyzera efektne (aj ked mne osobne sa nepaci), ale na mantinel je uplne nevhodna.
Pre malinké babenko asi nie,je to čistá umelina a ako mantinel to účel aj tak nesplní,keď sa začne drobec mechriť.Ja som si urobila iba deku aj to až na jar do kočíka,inak strašne zle sa mi to plietlo.🤦Je to taký hit posledných pár mesiacov a poviem ti,že ja som z toho sklamaná,už mám nachystanu obyc priadzu 😃Mantinel obyčajný latkovy bavlnený si uši,môžeš to prať do aleluja po grckancoch😉
@kubkovamama to vazne je hit poslednych par mesiacov? ja som z toho plietla tak davno, mam pocit, ze je to aj 10 rokov dozadu. Vtedy sa mi to pacilo, dost tazko som to zhanala, teraz by som to uz nechcela.
@dskjhfdlkdjhl no ja som tie puffy deky a doplnky vo veľkom zaregistrovala až teraz,že aké je to moderné,všade to na mňa vyskakuje 😃Tak asi som riadne pozadu
@kubkovamama no, ja teda mam dospelu dceru a viem, ze ked mala tak 8-10 rokov, tak chcela z toho sal, teraz to vidno vsade, vtedy som to fakt musela zhanat, ale ja (kedze teraz mimi modu nesledujem) som si myslela, ze toto je uz out-tak mozno sme mimo obe😀
Všeobecne mantinely do postieľky nie sú dobry nápad. Zabraňujú obehu vzduchu a je tam riziko pre bábätko...
Bozeee, ked vidim, ze je to umelina, tak odpadnut sa mi chce z toho 😂 co v dnesnej dobe nie je umelina? Zaujimalo by ma, odkial tieto biomamicky kupuju detom oblecenie... ja mam 6 tyzdnoveho syna, kamoska mi pre neho z tej vlny vyrobila deku a kazdy vecer v nej zaspava. Absolutne neplzne, je prijemna na dotyk...
Mantynel v postielke nema, je mu zatial zbytocny, tak ako sa pise vyssie, tiez som nazoru, ze by bol zbytocne v postielke “zabedneny”.
@hailey1 nemyslim si, ze tu ide o nejake bio, ci nebio matky. Mantinel z vlny je neprakticky a po par praniach uz nebude ani tak dobre vyzerat, mantinel, ktory je usity z kvalitnej bavlny, bude aj funkcny, aj dlhsie vydrzi. A zalezi aj od toho, ako sa usije, dieta tam vobec nemusi byt zabednene.
Bábätku mantinel do postieľky vôbec nepatrí. Žiadny.
Ešte k tej otázke mantinelu. Ja viem že to môže byt pekne a podobne. Žijem vo Fr a tu je to vyslovene zakázané. Akože samozrejme rodičia si robia čo chcú. Ale napríklad v jasliach či u opatrovateliek, v profesionálnej sfére, je to zakázané pretože je riziko udusenia dieťaťa.
Tato vlna vôbec nie je vhodná pre novorodencov. Tie chĺpky púšťajú a je to umelina. Nerobila by som to z nej