Mantinel do postieľky z puffy vlny

21. nov 2020

Maminky, cakam svoje prvé babo, začala som sa zabávať s puffy vlnou a tak ma napadlo, keby si spravím mantinel do postieľky z tejto vlny krížikovou metódou? bolo by to účinné alebo to dieťatko časom výťaha, neviem, skúste mi poradiť 🙂

e1i
21. nov 2020

Tato vlna vôbec nie je vhodná pre novorodencov. Tie chĺpky púšťajú a je to umelina. Nerobila by som to z nej

dskjhfdlkdjhl
21. nov 2020

Mantinel bude najlepsie usit z poriadnej bavlnenej latky. Tato vlna sice vyzera efektne (aj ked mne osobne sa nepaci), ale na mantinel je uplne nevhodna.

kubkovamama
21. nov 2020

Pre malinké babenko asi nie,je to čistá umelina a ako mantinel to účel aj tak nesplní,keď sa začne drobec mechriť.Ja som si urobila iba deku aj to až na jar do kočíka,inak strašne zle sa mi to plietlo.🤦Je to taký hit posledných pár mesiacov a poviem ti,že ja som z toho sklamaná,už mám nachystanu obyc priadzu 😃Mantinel obyčajný latkovy bavlnený si uši,môžeš to prať do aleluja po grckancoch😉

dskjhfdlkdjhl
21. nov 2020

@kubkovamama to vazne je hit poslednych par mesiacov? ja som z toho plietla tak davno, mam pocit, ze je to aj 10 rokov dozadu. Vtedy sa mi to pacilo, dost tazko som to zhanala, teraz by som to uz nechcela.

kubkovamama
21. nov 2020

@dskjhfdlkdjhl no ja som tie puffy deky a doplnky vo veľkom zaregistrovala až teraz,že aké je to moderné,všade to na mňa vyskakuje 😃Tak asi som riadne pozadu

dskjhfdlkdjhl
21. nov 2020

@kubkovamama no, ja teda mam dospelu dceru a viem, ze ked mala tak 8-10 rokov, tak chcela z toho sal, teraz to vidno vsade, vtedy som to fakt musela zhanat, ale ja (kedze teraz mimi modu nesledujem) som si myslela, ze toto je uz out-tak mozno sme mimo obe😀

cookie29
21. nov 2020

Všeobecne mantinely do postieľky nie sú dobry nápad. Zabraňujú obehu vzduchu a je tam riziko pre bábätko...

hailey1
21. nov 2020

Bozeee, ked vidim, ze je to umelina, tak odpadnut sa mi chce z toho 😂 co v dnesnej dobe nie je umelina? Zaujimalo by ma, odkial tieto biomamicky kupuju detom oblecenie... ja mam 6 tyzdnoveho syna, kamoska mi pre neho z tej vlny vyrobila deku a kazdy vecer v nej zaspava. Absolutne neplzne, je prijemna na dotyk...
Mantynel v postielke nema, je mu zatial zbytocny, tak ako sa pise vyssie, tiez som nazoru, ze by bol zbytocne v postielke “zabedneny”.

dskjhfdlkdjhl
21. nov 2020

@hailey1 nemyslim si, ze tu ide o nejake bio, ci nebio matky. Mantinel z vlny je neprakticky a po par praniach uz nebude ani tak dobre vyzerat, mantinel, ktory je usity z kvalitnej bavlny, bude aj funkcny, aj dlhsie vydrzi. A zalezi aj od toho, ako sa usije, dieta tam vobec nemusi byt zabednene.

e1i
21. nov 2020

@hailey1 ja napr nie som biomatka, len myslím ze mantinel z toho isto nie. Aj moja mala ma dve deky z toho od kamošky, má 14 mesiacov. Je to polyester takže umelé. Nie je tam žiadny podiel bavlny, keď som hackovala hračky z doplhinky tak nevydržali tak dlho ako z bavlny

nerya
21. nov 2020

Bábätku mantinel do postieľky vôbec nepatrí. Žiadny.

cookie29
22. nov 2020

Ešte k tej otázke mantinelu. Ja viem že to môže byt pekne a podobne. Žijem vo Fr a tu je to vyslovene zakázané. Akože samozrejme rodičia si robia čo chcú. Ale napríklad v jasliach či u opatrovateliek, v profesionálnej sfére, je to zakázané pretože je riziko udusenia dieťaťa.