Máme rozdeliť deťom izbu?

dominikamacakova
17. dec 2022

Ahojte, idem si po radu od skúsenejších. Mám 3 a 1,5 ročnú dcéru a teraz na Vianoce dostanú postele. Rozmýšľam či je dobré im rozdeliť izby, iba provizórne s veľkým kallaxom z ikey a urobiť každej svoje miesto s posteľou a stolíkom, alebo ich dať radšej vedľa seba a rozdeliť izby až neskôr. Neviem sa absolútne rozhodnúť, čo zvážiť pre a proti.... pomoc 🤔🤔 Majú veľkú izbu takže miesta je veľa aj na dve izby aj na spoločné hranie.

nelca84
17. dec 2022

@dominikamacakova este su malicke, ja by som nerozdelovala

pribinak
17. dec 2022

@dominikamacakova neskor, však sú maličkí, nech so na seba zvykajú, deliť sa o hračky, spoločný priestor

1mina
17. dec 2022

Ja mam v jednej izbe 4rocnu a skoro 2rocneho. Este su malicky urcite by som neriesila rozdelovanie, to az neskor vekom

nikusiak9
17. dec 2022

Nie

dusankomoj
17. dec 2022

Treba vyskúšať. Kallax je super nápad( iba také optické rozdelenie) a ak sa to neosvedčí,môžeš sa vrátiť k pôvodnému. Ja by som skúsila.

luccija
17. dec 2022
12katka21
17. dec 2022

@dominikamacakova mam tak isto poriesenu chlapcensku izbu. Dcera ma vlastnu. Chalani maju 7 a 3 roky. Maju spojene postele a spia tam vsetci traja. Mam v plane nechat to tak kym si nezacnu zrat nervy 🙂

dominikamacakova
autor
17. dec 2022

@12katka21 my sme mali s bratom spoločnú izbu a v puberte sme si ju sami rozdelili skriňami 😀

babovka2321
17. dec 2022

Ja by som delila izbu detom, az ked to budu same vyzadovat 🙂 ja som bola rada, ze mam izbu so surodencami, dokonca aj ked sme uz mali po 18tke, len este byvali stale doma. A dodnes neviem spat sama v izbe :D

mimikarol
17. dec 2022

Ja by som rozdelila v budúcnosti určite, ale teraz ešte nie, ešte su maličký

lauriik
17. dec 2022

Ja mam dve dcery tiez (5 a 2,5) a maju pekne spolocnu izbu a pokial oni sami nebudu chcet sa rozdelit tak budu spolu. Ale s tym pocitam najskor okolo 12 rokov starsej. Ja milujem ako sa po veceroch zhovaraju, maju svoj spolocny priestor ❤️ Keby mam chlapec, dievca tak ich dam asi od zaciatku zvlast.

sovica
17. dec 2022

@dominikamacakova Máš medzi deťmi veľmi malý vekový rozdiel a obe sú ešte maličké. Rozdeliť kallaxom nie je až taký zlý nápad, ale načo? Takým malým deťom viac prospeje, že sa môžu spolu hrať, večer sa z postieľok na seba pozerať, rozprávať, tá interakcia je v tomto veku dôležitá. Nepotrebujú ešte svoje súkromie. To by som riešila najskôr s nástupom do školy, ak to staršie bude prejavovať záujem, bude chcieť mať väčší kľud na učenie...

jaroe
17. dec 2022

@dominikamacakova ešte by som nedelia, sú malí.

mikadooo
17. dec 2022

@dominikamacakova mám dve baby, tá staršia sníva o "svojom" priestore od cca 8 rokov (teraz má 11). Dovtedy to neriešila. Podľa mňa to nechaj na ne. Keď vyrastú, samé to začnú riešiť a potom ich môžeš zapojiť do reorganizácie 😉.

mamatroch
17. dec 2022

@dominikamacakova my mame v jednej izbe dievcata 12 a 10 a chlapceka 4 🤭 ...cca. 2 roky dozadu mali este poschodovku, potom zatuzili kazdy po vlastnom priestore, tak sme im izbu rozdelili tiez nabytkom - maly ma zvlast priestor a dievcata spolu, ale kazda na jednej strane ma svoj kutik - pisaci stol, nejake policky, komodu. V strede maju spolocny priestor dievcata, este sa zvyknu aj spolu hrat lego friends a pod.
Maly zase ked si rozlozi zeleznicu alebo duplo tak tiez aspon vie, kde je jeho priestor.
Vo veku Tvojich deti by som ich este nechala spolu, max tak kazde dieta na jednej strane izby s vlastnymi polickami, stolikom, postelou... Ale este by som to nerozdelovala nabytkom.
V tom veku je pre nich vacsi benefit ucit sa spolu vychadzat a respektovat navzajom.

kacena4
17. dec 2022

preco ich separovat? vsak sa mozu hrat na spolocnom koberci v strede izby budu mat viac priestoru na spoločné hranie

loliki
17. dec 2022

@dominikamacakova Jasné, že stačí v puberte, keď budú mať 11-12 rokov, uvidíš akí budú vtedy.

mamatroch
18. dec 2022

@dominikamacakova a este mi napadlo, my sme jeden cas mali rozdelenu kallaxom izbu (to sme mali este len dievcata) na spaciu cast a dennu cast (ja som v tomto extrem, som schopna planovat presuvanie nabytku a zmeny v izbe aj kazdeho pol roka... To je dovod, preco milujem ikea nabytok... Moj manzel ma so mnou v tomto svatu trpezlivost 🤭 ...ta jedna izba bola zariadena tym istym nabytkom, len zakazdym inak usporiadanym, snad uz na 10 roznych sposobov), len ten kallax urobil aj dost tien (neviem, ktory mas Ty, my ten 4x4 diely). Kedze v tieni bola spacia cast, bolo to ok, len ak by tam mala byt denna cast pre jedno dieta, zvaz i toto. Ale my sme v panelaku, cize v izbe je len jedno okno. Ak aj vy, tak by som neskor, ked na to dozreju, izbu kallaxom rozdelila tak, aby mali obe stale dost prirodzeneho svetla.