Ahojte. Ako mate riesenie spanie v detskej? Zvazujem, ze ci kupit malemu do izby rozkladaciu postel alebo radsej jednolozko a k tomu do detskej rozkladacie kreslo.
Moja predstava je taka, ze by som chcela, aby tam mal moznost spania este pre 1.osobu pre priprad, ze bude chory a treba byt s nim v izbe, alebo pride raz nejaky kamarat a mozu mat sleepover, alebo ak by mal surodenca tak by mohli prespat aj v jednej izbe raz za cas (mame este jednu izbu volnu pre pripad surodenca).
@lylyjana Takéto riešenie je podľa mňa super. Máš bežnú posteľ a prístielka ti nezavadzia. No v prípade potreby odtiahneš úložný priestor a máš prístielku. 🙂
@tinka_1807 toto je podľa mňa super nápad. Je tam to jedno lôžko k dispozícií, keď treba a zároveň to vôbec nezavadzia.
Tak aj podla velkosti izby.. moja dostala 160cm postel (kludne by stacila aj 120cm) a zvladne to vsetky scenare. Tuto vysuvaciu druhu postel by som brala iba za predpokladu,ze ten matrac budete mat inde a zatial to bude sluzit ako odkladaci priestor, lebo inak mi to pride ako uplne nevyuzita ulozna plocha (pokym tam niekto nespi) .
Pripadne podla veku synatora, neviem kolko ma rokov... ak ma byt pristelka pouzivana o 5r, tak na to by som a vykaslala. Isla by som do normalnej postele aka sa mi paci, ak ju chcete aby ju mal aj ako tinedzer, isla by som do vacsej.
A prikupila potom napr. gauc (my mame dobru skusenost, mame ho u svokry na spanie, cca 100-120cm sirka, len teda musi byt dobry dizajn aby nezabral viac miesta ako treba, ziadne uzke kresielko), kludne rozkladaci. Ten sa v izbe vyuzije pri vacsom dietati, na citanie, ucenie, sedenie, valanie... my teraz riesime skrinu, a ideme gauc kupovat do detskej hned potom 🙂 Nepaci sa mi ked sa deti vo vonkajsich veciach/oblecenia a s hrackami a vsetkym moznym valaju po posteli :D
@lylyjana ahoj, my máme s vysúvacou prístelkou a úložným priestorom... tiež som hľadala, ak by ochorela a už som to aj využila... malá je chorá a ja spím pri nej na prístelke, aby som mala dušičku na pokoji 🤗...ale záleží aj od priestoru aký máte...ja som chcela hneď 90x200 lebo musím pri malej ležať, keď ju uspávam, tak aby som sa tam pohodlne zmestila a koľkokrát tam zaspím 😂
@tinka_1807 no presne tuto postel mame( tu na druhom obrázku) a najradšej by som ju vrátila. Asi ozaj lepšie mat rozťahovacie kreslo.
@lylyjana nie je to zbytocnost.moja dcerka ma, syncek nie.ma inak riesenu izbu( nedali by sa potom otvorit dvere) a ja to veru vyuzivam 🙂 casto spim s nou, kedze manzel chrape, alebo ked je chora, ked je chory on, aby som sa izolovala, alebo led u nas spi kamaratka, sesternica, atd..
@zuzzinkaa na tej priateľke sa vôbec neda spat nakoľko má kolieska a tie sa pohybujú ako sa v noci obracias🙈a keď máš na priateľke matrac je to vyššie ako vrchná postel čiže to nezasunies. Celkovo hrozne nekvalitná. Hneď na druhý deň sa z nej odlupilo a ani úchytky na priateľke sa nedajú poriadne namontovat( jedna rovno odpadla) je minú nej do placu. Ale keď nepoužívam priateľku tak samotna postel celkom Ok no za tu cenu je to moc.
A najprv som mala tu čo je na obrázku ako prvá a ta došla miesto odtieňa dub hrozne tmavá…. Ako mahagon a musela som platiť 40€ za odvezenie spat. A vyzerala dosť ozrutne
@gabsisi ja s ňou nemám zlé skúsenosti...na prístelku som kúpila tenší matrac, takže sa v pohode zasúva... sú to matrace pre deti, takže nie je ten spánok ako má byť, ale pre občasné spanie sa to dá ......ja som ju kupovala aj preto, že keď k nám príde rodina na prespávačku...ja som s ňou spokojná...to je môj názor
- ja by som to už teraz riešila jednolôžkovou a pre prípad rozťahovacie kreslo, ak máš dosť miesta v izbe, nechávali sme poschodovú posteľ, že pre prípad, že niekto príde prespať - nakoniec nevyužité, tak sme ju zrušili aj pre covid , a syn má teraz jedno s úložným priestorom 😉
- dvojlôžková - myslím tá zasúvacia - dcéra má takú a zo spodnej časti - máme úložný priestor, máme aj matrac, odložený, že pre prípad ak niekto príde, ale zatiaľ vyhráva nafukovačka 🙂
A nie, nechcú spať v jednej izbe ani raz za čas, s tým nepočítaj.