Je poschodová posteľ bezpečná?

natalia2007
18. aug 2024

Mame malicku detsku izbu, preto uvazujem o poschodovej posteli pre 2 deti. Ale vsetci ma odradzaju ze je nebezpecna, dieta pojde v noci rozospate cikat, spadne....co si myslite? Existuje aj moznost"uzamknut" to hore aby bolo akokeby v ohradke?

egonsk
18. aug 2024

@natalia2007 kvalitna drevena poschodova postel je ok. Ja som ako dieta mal a aj mojim synom som kupil. Obaja sa velmi tesili na nu a aj ked byvala s detmi odomna odisla, vydupali si, ze chcu poschodovu postel, tak im ju kupila ... a teraz teda maju aj u mna aj u nej. Chlapci akurat prichadzaju do puberty.

doriiis
18. aug 2024

Pre tak malé deti jak máš ty autorka určite nie.

mimusa18
18. aug 2024

Ak sa bojíš,tak skús poriešiť takú, kde sa dá druhé lôžko vysunúť. Cez deň bude zložená aby bolo miesto a v noci sa to tam nejako vtrepe

egonsk
18. aug 2024

@natalia2007 este ohladne obav so spadnutia - clovek ma asi v podvedomi nejaky reflex, takze je to velmi nepravdepodobne, aby sa tak stalo. Bocna strana, kde je rebrik je rovnako vyvysena ako ostatne strany. Inak na takej posteli vedia spat deti od 7 rokov zhruba, kedy bez problemov vedia lozit po rebriku... Pre mensie deti existuju take nizke poschodovky, no tie zaberu prakticky tolko miesta ako 2 postele.

bagerka
18. aug 2024

@natalia2007 poschodka je od 6 rokov. Ja som tiez spavala hore, bolo to superr. Taky svoj maly zasivak 😃 syncekovi sme prave kupili, dole ma hraci kut, hore svoje kralovstvo. Je prisrobovana k stene

jamidea
18. aug 2024

@natalia2007 takze moj maly spadol z vyvysenej, tj, asi z vysky 130cm plus zabrana. Jednoducho on je vnoci naozaj velmi bujary. V ten den som muzovi naznacila, na kolko cm ma spilit nohy postele. Poznam nemalo deti, ktore z poschodovej spadli. Cize si myslim, ze nie je velmi bezpecna. Ked isiel syn v 2.tr.na 3dnovy vylet, jedine co ma zaujimalo, ci tam nahodou nie su poschodovd p.

maminkadeticiek
18. aug 2024

V ziadnom pripade by som nedala spat na poschodie ani 5 rocne dieta,nieto take male ako tvoje.

fairyy
18. aug 2024

@natalia2007 ja s bratom som mala poschodovu postel, cca v takom veku ako mas ty deti nam ju kupili... hore som bola ja ako starsia cca 5rocna a bola tam v strede zabrana aby som nespadla a z jednej strany sla smykalka a z druhej schodiky, brat spal dole a mama nam usila z latky na to "domcek" s oknami a vreckami na hracky

ps: nikdy som nespadla a spala som tam hore 6 rokov ..kym som bola mensia spali sme spolu v jednej posteli dole😅

babulkomale
18. aug 2024

@natalia2007 za mna velmi nebezpecna, známej syn sa skoro zabil ako dvojrocny. Radsej by som volila vysuvne lozko.
Neznasam poschodove postele a vizualne to vyzera ako v kasarnach.

rozculena
18. aug 2024

@doriiis na poschodovej posteli som spávala,odkedy si pamätám...až dovtedy,kým som sa neodsťahovala od našich do vlastného bytu

rozculena
18. aug 2024

@doriiis aké malé,veď nepíše ich vek

doriiis
18. aug 2024

@rozculena ...stačí pozrieť do profilu🤷🏻‍♀️

rozculena
18. aug 2024

@doriiis jaaaj...ja nepreliezam profily

nikpa
18. aug 2024

@natalia2007 záleží od toho pre aké staré deti. My sme mali, ja som spávala hore ale už som chodila na 2.stupen ZŠ. a bolo to v pohode.

anketkarka
18. aug 2024

Podľa toho aké máš deti. Moje z nej aj skáču, lebo som sa tiež bála a kúpila pod ňu rozkladací matrac. Mali sme aj deti na návšteve a spadlo len jedno, aj to len preto, že mu ďalšie ,,dopomohlo" ako sa šalili. Moje z nej nikdy nespadli. Ale tak malé deti ako máš Ty by som tam nedala. Vyžaduje to trocha viac pozornosti na bezpečnosť detí, výchovu k opatrnosti.

diewcatqoo
18. aug 2024

To vazne uvazujes nad poschodovou postelou pre takmer trojrocne dieta? 😳
Inak, videla som u znamych natiahnutu taku siet, ktora sa uchytavala hore na stenu, takze to by mohlo byt riesenim. Ale urcite nie pre tak male dieta.

svetlonos
18. aug 2024

@natalia2007
mame jednu z ikei, na spodu je miesto na hranie a vrch mactak 120 cm od zeme. Odporúčajú spanie hore od 6 rokov minimalne. Matrac ma 4 rocny dole, hore sa niekedy hráva. Ja by som tam male deti nedala. Náš cestuje celú noc, ma zabranu, inak padal a do rána spal na koberci, žiadna sláva.
Pri predstave, že by padol z hora mi je zle.
Sú postele, ktoré viezls vyložiť na seba keď sa deti hrajú.

1mina
18. aug 2024

Inak ja neviem ale moja 6 ročná má.asi nejaký pokazený zmysel pre toto - ja neviem či poznám také dieťa v jej veku čoby toľko padalo z postele. Ona má klasickú nízku, ohradenu ako majú deti zábrany a aj cez to jedno okienko často vypadne ... Akoze davam jej paplón k zemi takže sa nato ani nezobudí. Nedajbože by zaspala na gauči to je hneď na zemi 🤦 ak spíme v hoteli naposledy som jej dala voľný matrac vedľa postele lebo samozrejme vypadava. V akom veku dostanú deti nejaký zmysel že nepadajú v noci, alebo ho tá moja pokazený ? 😂 Kamosiek mladšie deti viem že spia normálne a nepadajú tak často ako naša 🤷

natalia2007
autor
18. aug 2024

@diewcatqoo nie. Deti spavaju s nami v spalni. Mame 2 detske izby, tak len premyslam ako to spravit, ci jednu kde budu spat a druhu hernicku, alebo kazda svoju.

annm81
18. aug 2024

My sme pre trojročného kúpili vyvýšenú posteľ, ale len vo výške 120 cm. Ušetrilo to miesto - pod posteľou má skrine a oddychový kútik. Hore vedú tri schodíky a nikdy nebol žiadny problém. Tak malé dieťa beztak v noci, ak sa zobudí, väčšinou zakričí na rodiča, než aby samo niekam šlo.

natalia2007
autor
19. aug 2024

@annm81 posles mi prosim linl na tu postel?dakujem🙏

annm81
19. aug 2024

Máme značku Paid. Neviem, či konkrétne túto posteľ na Slovensku nájdeš, ale podobné vyrábajú aj iné firmy.

https://www.paidi.de/produkt/ylvie/spielbett-12...

babulkomale
19. aug 2024

@diewcatqoo tu siet maju aj znami, ale to neriesi výlet na wc alebo v namesacnosti, z tých schodov sa moze skaredo strepat.
Ja som zasadne proti poschodovym posteliam.
Je to skarede a nebezpecne.

diewcatqoo
19. aug 2024

@babulkomale ved pisem, ze pre tak male dieta urcite ta siet bezpecna nie je - presne kvoli tomu, ak by chcelo ist v noci na wc a pod. Moj syn napr. v noci casto schadza z postele len tak (sam nevie preco, ked sa ho pytam), tak to si neviem ani predstavit, ze by bol na poschodovej, a to je o dost starsi ako autorkine deti.

babulkomale
19. aug 2024

@diewcatqoo ano mas pravdu 👍