Izba pred dvoch chlapcov

7. jan 2025

Mame mensi domcek. Je v nom kuchyna obyvacka spolu, dve mensie izby (jedna je detska a druha pracovna) a kusok vacsia spalne. Chlapci maju 6 a 4. Hraju sa vacsinou v obyvacke a mensi spi este v spalni. Obaja z muzom robime z domu. Mam teraz dilemu. Ta detska je len taka provizorna a je v nej strasne malo miesta. Rozmyslam ze chlapcom dat spalnu, my si dame spalnu do mensej izby a pracovna ostane. Alebo dat detom po jednej izbe ale potom mejak musime napchat do spalne aj pracovnu. Muz ma casto konferencne hovory este aj po polnoci. My s manzelom nemame surodencov. Ako je podla vas lepsie? Nechat detom radsej jednu vacsiu spolocnu izbu alebo dve mensie a poriesit pracovnu inak? Budem rada za kazdy jeden napad. Manzel v tomto nie je velmi napomocny, jemu je vsetko jedno. Dakujem

pininka1
7. jan 2025

Určite by som dala deti do väčšej izby a spálňu do malej, ved tam v podstate chodíš len spat. Naši chlapci boli dlho v jednej izbe, lebo mame ešte dcérku a ta bola sama, ale keď boli starší vyriešili sme to inak, keďže ale mame o izbu viac, dalo sa, chlapci sú samostatné. Ale keby sme bývali v byte, inú možnosť by nemali, tak ci tak by boli spolu.

melanta
7. jan 2025

Uf, ťažká dilema. Ja som veľký zástanca toho, že deti kvôli škole potrebujú svoju izbu, tiež toho, že deti sa majú hrať v detskej a nie v obývačke. Navyše, ak robíte obaja z domu, nemôžete nemať pracovňu, človek proste potrebuje ak súkromie. Asi by som pracovňu nechala a chlapcom dala väčšiu izbu. A popozerala by som na webe idey na študentskú izbu pred dvoch, aby som vedela, ako to budem riešiť za pár rokov, aby mal každý školák svoj priestor.

ivanakal
7. jan 2025

Spalna do mensej izby je dobry napad a chalanom tu vacsiu. Uz by mohli spavat sami a spolu v izbe. Ja mam 2 bratov, a ja som mala izbu sama a bratia mali spolocnu, inak sa to u nas nedalo. A aj tak sme sa vzdy ucili v kuchyni za stolom. 😀 Pogúgli nejake napady na studentske izby, rozdelenim priestoru sa to da velmi pekne poriesit.

lusilla
7. jan 2025

Riesila by som to prestne ako si hovorila, spalnu do mensej izby, pracovna by ostala a chlapci do vacsej izby spolu, minimalne 5 rokov sa budu hrat (myslim take detske hranie s hrackami, hrami) cize to ze su spolu bude na osoh. Po tomto case by som prehodnotila situaciu a mozno spravila detom dve studentske izby, spalnu by som presunula do vacsej izby a spravila tam aj miesto na pracu, plus ak by aj v tom case este stale maval manzel konfcally aj vecer, pridala by som male prirucne miesto v obyvacke kam by sa vedel vecer presunut aby nerusil. Pat rokov je dost dlha doba za ktoru sa moze zmenit jeho zamestnavatel alebo aj sposob prace.

tramtada31
7. jan 2025

Spalnu do menšej izby, pracovňu nechat. A keď budú mat okolo 11 a 13, aj tak už budeš riesit chlapčensku-teenegersku izbu, tak potom by som ich rozdelila, nech majú svoj komfort. Otázka je, ako je tá pracovňa velka.

autor
7. jan 2025

@tramtada31 pracovna a provizorna detska su rovnako velke 3x3m maju