Máte skúsenosť s nábytkom Ikea Platsa? Rozhodujem sa či kúpiť deťom tento nábytok alebo dať urobiť podobný u stolára, ďakujem
Ahoj, ja mam platsu v chodbe a som spokojna. Do detskej izby kludne daj tento system, deti coskoro aj tak budu chciet nieco ine, takze za mna urcite fajn “lacna” alternativa.
Inak je to uplne lahucke na poskladanie, ja mam z ikei vela nabytku, pomaly z kazdeho ich modularneho systemu mam nieco doma :D a platsa je ako lego, pomaly tam ani sroby nie su. Dosky su pomerne lahke a posobia celkom pevne, ked je vsetko zlozene a pripevnene. Ale radim ti ist sa pozriet nazivo na jednotlive dekory dvierok, tie biele pre mna osobne posobia velmi lacno.
Jedine, co je z mojho pohladu zle, su listy, na ktore sa vesaju skrinky, ktore chces mat zavesene. Platsa to ma tak, ze kazda skrinka ma svoju listu (co napr Metod ma jednu dlhu listu na ktoru zavesis vsetky skrinky), takze je dost tazke navrtat ich tak, aby boli v rovnakej vyske presne na milimeter.
@vanilkovazmrzka ďakujem. My premýšľame nad dekorom borovice, ale nemám si ho kde pozrieť naživo. Ešte sa chcem opýtať či je všetko na poskladanie v balení, či mi treba niečo extra objednať (pánty, šróby,.. )
@misajelka vsetko je zvlast, ked pouzijes tu appku, kde si to vies namodelovat, vypise ti tam pekne kompletny zoznam komponentov. V zasade je to tak, ze korpus je jedna polozka, dvierka dalsia, panty dalsia, uchytky dalsia (sroby a ine drobne prvky potrebne na zlozenie su v baleni), sroby a hmozdinky, ktore treba na zavesenie na stenu tam potom uz ale nie su, to uz zalezi od teba, do akeho materialu to ides vesat, podla toho si kupis (nie v ikei :D)
A borovicovy dekor dobra volba, presne ten mam aj ja a posobi to velmi pekne ;) akurat teda nie je to drevo, len folia so vzorom, ale vyzera to zatial celkom odolne (mam to len par mesiacov)
@misajelka mám z IKEy plno nábytku, od lacného kšuntu až po drahšie kusy a nikdy sa nič nerozpadlo, všetko už máme roky. Poskladať to zvládne aj decko, nikdy nič nechýbalo na to poskladanie. Párkrát sme kúpili nejakú drobnosť aj inde a trpko oľutovali, hrany nám nesedeli, srobiky chýbali a pod. Na Ikeu nedám dopustiť. A tiež sme synovi do detskej kúpili za lacno posteľ a stôl, keď mal 4 roky. Reku aj tak sa to zniči. A aj posteľ aj stôl má dodnes, už je dospelý. A to on nie je nejaký starostlivý a pozorný, skôr naopak, posteľ už má plno chýb, ale všetko spravil syn nepozornosťou, nie tým, že to bol lacný nábytok.
@misajelka nerozumiem celkom ake skusenosti chces🙂 mame platsu v chodbe sme spokojni ale tak je to ako kazdy iny nabytok z ikea