ahojte hladam inspiraciu na zariadenie cca,15metrovej izby pre 2 dievcata. 5rocnu a 2rocnu. odporucate poschodovu postel? mate tip na krasnu tapetuci super ulozne priestory alebo nabytok s bunkrom ci smykavkou? budem vdacna za inspo
@juliet86 15 m2 je krasny priestor, isto by som dala zvlast postele, uz klasicke 90x200. Moje postrehy:
- Vyhla by som sa "rozkosnemu" nabytku v ruzovom a pod. prevedeni, lebo ani sa nenazdas a uz to bude "trapne". Volila by som bud biely alebo prirodny (skor asi blede drevo). Farieb je v detskej az-az, knihy, hracky...
- Ak mas fakt pocit, ze treba nieco vyslovene detske, tak podla mna koberec / kobercek, obliecky na periny, to potom lahko vymenis 😉
- Ak mas tu moznost (zavisi od toho, kde su dvere a okno), dala by som kazdu postel na jednu stranu izby, kde by mala kazda svoj kutik, cize postel a takisto skrinu (teda ja konkretne uprednostnujem komodu, aby veci boli prehladne ulozene, nie kopky, kde dieta vyberie spodne tricko a zruti celu kopu... Ale to uz ako myslis Ty) plus nad postel kazdej policku na par knih (milujem na tento ucel policky mosslanda z ikey, mam ich doma snad 10 😂).
- stoly by som im dala zatial vedla seba / oproti sebe ku oknu, starsej by som uz kupila taky, co posluzi uz aj na pisanie domacich uloh (napr. micke).
- nesla by som do celej velkej zostavy typu postel spolu so stolom a skrinou (vsetko ako jeden ks nabytku), ale kazde zvlast, tym padom Ti zostane moznost presuvat nabytok a menit podobu izby (to taky moj tik, my sme kazdeho polroka presuvali nabytok 🤣🤦 ...je to silnejsie ako ja 🤷).
- co sa tyka ulozneho priestoru na hracky, volila by som co najviac krabicovy system (typu kallax), lahko sa upracu hracky (plysaky do jednej skatule, riadiky do druhej atd.) a aj prach rychlejsie utries. Radsej by som dva mensie ulozne nabytky ako jeden dala, zatial vedla seba, kedze sa asi vacsinou hraju spolu; no do buducnosti si ich budu vediet rozdelit kazda jeden a pripadne presunut.
- tapety / nalepky na stenu su pekna vec, ako a ci idu dole zo stien dolu, netusim, kto vie, nech poradi 🤔 ...asi by som sa ale vyhla vyslovene detskym vzorom typu mickeymouse, skor by som volila nieco vhodne i pre vacsie deti, napr. lesne / africke zvieratka / kvety atd. Alebo by som mozno dala na stenu par vacsich ramov na foto (13x18? Alebo aj vacsie mozno) a do nich ich spolocne fotky, budu tak mat stale nenapadne na ociach, co pekne spolu zazili (to nemusia byt len velkolepe vylety, pokojne aj ako sa spolu hraju alebo ako spolu pomahali pri peceni...)
- vytvorila by som im priestor na vystavenie vlastnych diel (obrazky a pod.), napr. tu mosslanda policku alebo aj dve-tri nad sebou a na ne otvaracie ramy na obrazky. Pripadne si na ne mozu davat dekoracie (vianocne atd.).
- a kedze su to dievcatka, ak by bol priestor, dala by som im do izby na stenu zrkadlo a pripadne nejaky priestor (haciky? Policku? Alebo len vyhradit skatulu v ramci ulozneho priestoru na hracky), kde by si (zatial asi len starsia) mohli zavesit / polozit nejake nahrdelniky, klobuciky...
Zrkadlo by som volila take, aby sa v nom videli cele aj ked uz budu vacsie.
@juliet86
My mame tieto postele:
https://www.nabytok-aldo.sk/detska-postel-snoop... (dvierka by som tam asi zatial nedala, aby si o tie uchopy nebuchli hlavy), paci sa mi ale ten priestor, napr. na plysaky a neskor na ine veci, hoc aj ucebnice.
https://www.xxxlutz.sk/p/xora-vysuvna-postel-90... - tato je super i na prespanie pre kamaratku alebo Ty pri nich, ked su chore napr. Obe lozne plochy su v jednej rovine, cize sa tam vyspia i dvaja dospeli v pohode. Rozhodne ale nekupuj ten rozkladaci matrac k nim, ten je uplne nafigu, makky a citis cezen i rosty 🤦 Kup normalny radsej a ako obcasny napr. hostovsky nafukovaci. My mame dva pamatove na sebe, ale to je dost vysoko potom, co by som u 5-r. dietata asi neodporucala.
Na tejto posteli sa mi tiez pacia policky, no tie su uz otvorene.
Ta vrchna postel je o nieco nizsia. Na oboch sa dobre vyspi i dospely, zavisi samozrejme od kvality matraca, ale velkost a vyska je u oboch ok i pre dospelaka.
https://www.google.com/search?sca_esv=3b91e47ab...
https://www.facebook.com/ynterier je tam veľa nápadov. Alebo ešte stránka modrastrecha- detské izby. Nápadov je vela na nete
dakujem pekne popozeram
@juliet86 šmykľavka by som ja do izby nikdy nedala ani posch.posteľ postele do L by som dala napr.takto ťažko,nevieme ako máš okno,dvere