Detská skriňa - rozmery

1katyka1
2. máj 2021

Ahojte som prvorodicka a zariadujeme detsku izbu, chceme kupit nejaku detsku skrinu, nasli sme jednu no sirka police je iba 55cm co mi pride dost malo- myslite zeby to mohlo stacit alebo mam vyberat nieco vacsie?

katkamatka7
2. máj 2021

@1katyka1 Polož si otázky: čo tam bude? V akej výške? Bude to pre dieťa v skorom veku priveľmi vysoké na dosiahnutie? Máte priestor v izbe na širšie police v skrinke? Je možné vysokú policovú skrinku prichytiť o stenu, aby sa neprevrátila. Nízka s dvoma policami má lepšiu stabilitu, ale menej sa do nej zmestí. Je možné dozohnať aj ďalší nábytok v rovnakom prevedení?

katkamatka7
2. máj 2021

@1katyka1 Mám jedno ročné dieťa. 55 cm na šírku police je dobré, máme takú, nízku, dvojpolicovú. Hračky si už vyberie samé, síce ešte neuloží samé nazad. Pôvodne to bol stolík pod tv, kupovali sme ho na používanie botníka a na sedenie. Uvidíme, ako inak ho ešte využijeme.

1katyka1
autor
2. máj 2021

@katkamatka7 ahoj myslis ze je tak dolezite aby dieta na oblecenie dosiahlo samo? Je to skrina Smastad z ikea, polka su police a vysuvacie kosiky, a polka vesiakova tyc, spodne skrinky su take ze tam dociahne dieta ale tie vrchne, kde bude oblecenie,nie. Ale budeme mat este aj komodu.
Kupujem to pre babatko zatial a uvidime, ci za 3roky napr nebudeme mat aj druhe a je mozne ze skrinu potom predame a cele to zariadime zas inak. Takze je mozne ze nez bude dieta vo veku,zeby si vyberalo veci,uz to bude zas ine. V Ikea su aj take nizsie skrine pre deti,kde si mozu sami zvesit veci,ale zas jasom vysoka a kym ho budem ja obliekat,by som sa tam musela moc zohynat takze to asi skor nie

katkamatka7
2. máj 2021

@1katyka1 Áno,ako píšeš, ten vek, kedy ho dosiahne Tvoje dieťatko, spoznáš Ty. Bábätko bude zo začiatku potrebovať podať predmet, či hračku, či oblečenie. Keď sa z neho stane malý lezúň, rado povyberá zo skríň kadečo, čo ho zaujme. Podľa toho môžeš vytvoriť tie najvhodnejšie podmienky preň. 😉