Dobrý deň mamičky. Tie, ktoré ste mali pre dieťa posteľ 160x70, prosím vás, do akého veku ju dieťa reálne využije?
@gabulienka623 moj mal taku do siestich rokov, este by mu aj vydrzala, ale mal sľúbené, ze ked sa prestahujeme a bude mat svoju izbu, tak dostane dospelacku.
@gabulienka623 my sme mali pri prvom tak do 6 rokov, ale pri dcére už sme kúpili hneď veľkú posteľ. Dieťa rýchlo rastie, takže za mňa lepšie hneď dospelácka posteľ.
Máme ju od 2 rokov, dcéra má 8, práve ju predávam, ale len preto, že som našla svoju vysnívanú 🙂 Inak kľudne ešte 2 roky by vydržala. Dcéra má 128 cm a 23 kg
Aj my ideme nasim chlapcom teraz kupovat prve detske postele. Dost sme nad tym spekulovali. Jedni nam vraveli, ze mame kupovat hned velke postele, ze co budem furt kupovat.. Druhi zas, ze su to deti, tak im to prisposobit vzhladom aj velkostou k ich veku, lebo ze tam potom nebudu chciet spat...a vymenit im to casom aj tak budeme musiet. Nakoniec ideme teraz objednavat rozmer (tusim) 140x70 cm a este aj s rozpravkovym motivom. Je to sice mensie, ale chlapci maju teraz 2 roky a pre nas je prvorade "vyhodit" ich zo spalne do detskej,nech si spia tam a my mame cas aj na seba... :D No o tej velkosti postele, neviem, aka vysoka je tvoja dcerka. Ja som nizka, manzel je vyssi, ale muzov v rodine mame kadejako vysokych. Nasi chlapci maju teraz 2 roky a spolocnu detsku. Tazko teraz sudit, ako ich najblizsie roky vyskovo potiahne. Ked budu skolaci, tak im o zhruba tych 5 rokov zariadime vlastne vacsie izbicky a vymenime aj tie postele. Velmi ich lubime, no teraz fakt chceme len, aby tu detsku mali peknu, utulnu, aby tam chceli byt v spolocnosti ich oblubenych rozpravok a nechodili nam do spalne.
Mame dve 160x70, spava v nich 4rocna a druha dcera ma 7,5 roka a verim, ze este nejake 4 roky jej bude. Inac aj ja sa niekedy presuniem do jej postele ked ma 4rocna v noci pride vystiskat a zaspi v manzelskej... Muz sa v nej nevyspi, ja s mojimi 175cm s pokrcenymi nohami relativne v pohode.
@gabulienka623 ja mám dievčatá 10 a 8 ročne. Minulý rok sme im vymieňali doma postele za normálne. A tieto menšie sme presťahovali na chatu, kde na nich stále spia.
Aj dospelý človek, ak je vyšší, má 10-20cm do normálnej postele. Nevidím problém, aby túto detskú posteľ používali kľudne do 140-150cm.
moj ma skoro 7,5r a akurat cez vikend isiel uz do velkej...cize takmer 4,5r bol v posteli 160x80
@gabulienka623 ja ju mam, dcera bude mat v lete styri a este v nej spi, a miesta dost este aspon na rok/dva...