Detská izba pre súrodencov

6. júl 2024

Ahojte, mame 4i byt a zatial jedno dieta, batola . Planujeme 2-3 rocny rozdiel medzi detmi (ked sa podari), nabytok nam zhotovuje stolar a ja premyslam, ako ho dat teraz urobit. Ci davat aj postel alebo este nie. Ci dat pisaci stol jeden alebo taky dlhsi pod cele okno, aby tam vedeli sadnut dvaja. Druhu izbu chcem nateraz ako pracovnu/hostovsku. A ked uz aj to druhe dietatko bude vacsie, tak ci ich spajat do jednej izby, alebo kazdemu dat vlastny priestor. Neviem. Skuste poradit.

simona92101
6. júl 2024

Urcite kazdemu vlastnu izbu ak je taka moznost.maj na pamati,ze ak bude takyto vekovy rozdiel,starsie dieta bude vstavat rano do skolky-skoly,potrebuje sa vyspat a mat vlastny priestor na ucenie,a male babatko v spolocnej izbe ho bude rusit

banalu
6. júl 2024

Ja som malej nakupila nabytok z ikeii, ked pojde do skoly, tak dostane zas co bude potrebovat. Niesom zastanca tychto vstavanych nabytkov na cely zivot, ako uz teraz viem co bude potrebovat o 10 rokov? (Ano viem, ze pisaci stol bude potrebovat, sle co ked bude kreativna a bude chciet obrovsky stol? Alebo naopak, sportovo zamerana, a zisla by sa jej radsej rebrina a mensi stol?) Izbu ma prisposobenu veku a hram.
Druhu izbu vyuzivame ako pracovnu, ale druhe dieta uz neplanujeme, tak to ako pracovna ostane.
Ja som s bratom mala jednu izbu, mama nas rozdelila, ked siel do skoly. Ja by som detom dopriala kazdemu svoju izbu, ak to moznosti dovoluju.

pralinka86
6. júl 2024

Niečo docasne len. Nevies ako bude o rok, dva, styri..
Pozri ikeu mozno na zakladny nabytok, vieš to premiestnit, poskladať ako budes potrebovat. Za malo penazi hodne muziky. Nech ma dieta u svoju hernu, miesto, kde moze byt, mat ulozene hracky, knihy.. posteľ by som neriesila zatial. Nevies kedy tak bude spavat a ci sam alebo nie, ci vacsiu posteľ, ci postieľku, ci domcekovu.. to vsetko ukaze cas
Pozri nejake inspiracie na nete, mozno tapetu alebo nalepky a postupne sa ti obraz dotvorí...

123kika1234
6. júl 2024

@simona92101 tak bábätko so začiatku býva s rodičmi.. ja som bola s bratom do 13 v jednej izbe a je medzi nami 6 ročný rozdiel. U teenagerov je to iné, ale niektorí ani nemajú možnosť dať hneď 2 izby

pusinka_1
6. júl 2024

Vlastnú izbu určite, predstav si že budú mať obaja 16 rokov. Nejaké súkromie potrebujú

123kika1234
6. júl 2024

@pusinka_1 ja som pochopila, že iba na začiatok by mali jednu izbu. A potom by sa z pracovne spravila druhá

pusinka_1
6. júl 2024

@123kika1234 oki ale načo je to dobré? NATO aby mohli nábytok presúvať?

123kika1234
6. júl 2024

@pusinka_1 načo? Dočasne budú mať pracovňu.. a pochybujem že chcú mať 10-15 rokov ten istý nábytok a na rovnakom mieste.

simona92101
6. júl 2024

@123kika1234 ja mam predskolacku,20m dceru a 7m syna.syn je so mnou v spalni,mladsia dcera s muzom v detskej izbe a predskolacka vo svojej.kazdy z nich ma iny rezim,ci uz spankovy,najstarsia ma v izbe pocitac,lego,ma rada svoj klud.neviem si predstavit,ze by mali spolocnu izbu.syn sa v noci aj 3x budi,idu mu zuby.rano skoro vstava,prostredna lubi vyspavat rano..atd.ako pisem,pokial je ta moznost oddelenych izieb,preco nie?riesit dopredu nabytok nie je nutnost..

beata_k
6. júl 2024

Zatial by som upustila od nabytku pre dieta. Tak male dieta ti na to akurat vylezie a musis stale davat pozor. Jedna komoda mu bohate staci + police na hracky. Potom uvidis co skutocne potrebujes a ako to chces mat rozmiestne v izbe.

nikuuuuusik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jumama
6. júl 2024

Ja by som nechala deti spolu v jednej izbe 🙂 Ja si mysllim, ze si lepsi vztah medzi sebou vybuduju, ak budu v spolocnej izbicke, spolu sa hravat. Kamoska mala dve baby a aj ked mali pre ne dve izby, z jednej im sprvaili hernu a z druhej spalnu. A ked bude zacinat puberta, mozu mat kazda svoju izbu, vtedy sa uz tolko spolu nehraju. Ale kym su malcike podla mna je lepsie ak su spolu a ak sa aj spolu hraju... Aj dalsia kamoska mali dvoch chlapcov a rovnako, v jednej izbe mali hernu, v druhej spalnu. My sme mali iba trojizbak a boli sme so segrou v jednej izbe a pacilo sa mi to. Aj ked v puberte boli aj hadky, aj som uz potom bola na intraku a boli sme si vzacne. Mame pekny vztah doteraz. Moj muz mali kazdy svoju izbicku a su taky, ze sa maju radi, ale su aj svojim sposobom chladny. Muz mi rozpraval, ze sa casto ako maly v noci izbe bal. Ja som sa tiez bala tmy, mali sme blizko postele, povedala som starsej sestre, ze nech sa drzime za ruky.... toto kazdy sam v izbicke nezazije, neber im tu moznost.

lucilaines
6. júl 2024

Mam tiez 4izb byt a dvoch chlapcov s rozdielom dva a pol roka. Rozlozenie izieb sme menili uz hadam trikrat. Najprv postielka, potom vacsia postiel, prebalovaci pult, potom priestor na hranie, potom znova prebalovaci pult, potom druha komoda na oblecenie, potom zase viac hraciek, velke autodrahy, vlacikove drahy, dve postele atd. Potreby deti sa menia neustale, takze nakup par univerzalnych kuskov, ktore mozes vyuzit a presuvat. Moje deti maju momentalne 5 a 3 a spia spolu v jednej izbe. Po prve je to praktickejsie, kedze pri oboch este treba byt ked zaspavaju, citam im rozpravku a podobne. A po druhe chcu. V jednej izbe maju postele a skrine s oblecenim, v druhej maju vsetky hracky a hraju sa tam. Ked pojde starsi do skoly, zase to budeme menit, budeme kupovat stol, mensiemu uz velku postel, zredukujeme hracky a pravedpodobne im izby rozdelime. Ked pojde potom do skoly mladsi, opat budeme musiet menit jeho izbu. Takze ak aj nabytok od stolara, radsej par mensich variabilnych kuskov, ku ktorym potom mozes dokupovat.