Ahojte zvazujem kupu celoplosneho koberca do detskej- som prvorodicka a nemam moc skusenosti a zariadujeme prave detsku izbu.
Pocula som ze od 3mesiaca je prakticke davat babo hrat sa na protismykovu podlozku alebo penove puzzle, tam sa moze aj ucit hrat na brusku atd..
Mate niekto skusenost ci tieto podlozky drzia aj na koberci? Alebo ak mate koberec tak podlozku mate napr v inej izbe, obyvacke?
Vdaka🙂
Lepšie je kúpiť penovú podlozku, tu hrubšiu, kvalitnejšiu. Mne syn tie puzzle pravidelne rozoberal. Podložku vezmeš aj von, na trávu/výlet. A aj tak viacej času budeš tráviť v kuchyni/obývačke, presunies jednoducho. A je veľmi dobre dávať dieťatko na zem. Nielen držať v postieľke. Potrebuje dostatok voľného priestoru. Takže kľudne môžeš koberec navrch podložku. Ale stačí keď budeš riešiť až časom a uvidíš aké budú vaše potreby.
ja mam v detskej koberec, ale nie celoplosny, zaroven dostatocne velky kusovy na stred izby kde sa syn hraje. Celoplosny som nechcela z praktickeho dovodu / kusovy zabalis a odnesies do cistiarne vycistit hocikedy, pri plosnom si musis bud niekoho zavolat alebo si kupit tepovac, alebo teda po starom na kolenach. Milujem upratovanie, ale nie az na tolko aby som toto pravidene absolvovala.
Mame aj podlozku, tu som mala v hale na zemi, odporucam taku co je v jednom kuse, nie puzzle, zase kvoli udrzbe.
@1katyka1 my sme detsku izbu riesili az ked bol syn dost velky na to aby bol sam v izbe- spal aj hral sa, mal okolo 2 rokov, dovtedy tam bola plavacka a na nej podlozka na hranie a hracky, nic viac. Vacsinu casu aj tak travil s nami v obyvacke a kuchyni. Si neviem predstavit ako by som stale riesila nehody pri oducani od plienok alebo inak zafulany koberec-plastelina, pastelky, fixy, kineticky piesok,.... Potom sme dali nabytok a kusovy koberec s cestickami pre auta. Teraz mam este 5 mesacneho a funguje tiez obyvacka, kuchyna a podlozka.
@1katyka1 urcite celoplosny koberec, oplati sa zainvestovat a kupit teply a kvalitny a hlavne pratelny, kedze dieta je vkuse na zemi a ked je malicke, sem tam si ublinkne, nieco vyleje, chyti so spinavymi ruckami, pocas odplienkovania kopec nehod.robili sme detsku 2x, prvykrar sme kupili s detskym peknym motivom, druhykrar uz jednofarebny, kedze budu skoro skolaci a linocky a medvediky su uz trosku out :D mali sme aj penove puzzle v kutiku v obyvacke na podlahe, ale strasne nam pod neho zachadzal prach a spina, to cistenie bol des. bolo uplne neprakticke, aj ked teple. teraz ho rozkladame len v lete pod bazenik na balkon.
My mame puzzle ale take fakt velke stvorce, nie tie male obrazkove. Vyhovuju nam lebo sme kupili 3 balenia a mozme si ich skladat do tvaru ako nam treba. Ked sa malicky a semtam sa udrel do steny, dali sme mu aj okolo steny. Neskor sme mali popri gauci ked sa ucil chodit. Teraz uz mame len par kusov v kutiku v obyvacke kde si sklada vkladacky na zemi..inak tie podlozky su super pre babatko lebo odspodu nepustia chlad ako ked das na zem iba deku, ja tam davam mladsieho past koniky
však kam si tie puzzle položíš, tam ich budeš mať... či ako si myslela, že na koberci nedržia? 😀
a rada - puzzle kupuj len celé kusy, nie tie ňuňuňu s vyberateľnými kúskami lebo ti ich môže bábo papať (nie každé, ale niektoré to robia), prípadne kúp penovú podložku v celku