Bývanei v byytovke vs. na dedine?

matulik212
22. jún 2018

Dobry den chcem sa opytat na nazor ludi ktory byvaju v bytovkach v dedine ake su podla nich vyhody a nevyhody dakujem ❤️

pininka
22. jún 2018

Ja som byvala roky v bloku, ziadnu babku som na dedine nemala. Ked som spoznala svojho muza, on chcel byvat v dome na dedine, tak sme zacali stavat. Mne trvalo velmi dlho nez som si zvykla. Svokor mi vravel aky klud oproti mestu, no omyl. Ako zacnu cirkularky, kosacky, pily a pod od skoreho rana,ficia az do vecera. Psov milujem, ale ked zavijaju najviac vtedy ked ukladas dieta spat, ide ta porazit. Najviac mi vsak vadila ta izolacia, proste v meste som mala vsade blizko, stretala som ludi, mohla si cokolvek nakupit. Tu nemame ani obchod a vacsina ludi sa nepohne zo svojho dvora. Naklady na zivot su o dost vacsie,aj ked mas samozrejme vacsi priestor. A teraz vyhody: pre deti je to uzasne, vypustis na dvor a nemusis sa bat. Kedze su vonku vacsinu dna,maju aj lepsiu imunitu. Popravde, ak by mi niekto povedal ze sa mozem zajtra vratit do bytu, hned zacinam balit.

lindusss2016
22. jún 2018

@matulik212 ahoj, my zatial byvame v stvorbytovke na dedine. No tazko povedat, co je vyhoda a co nie. Oproti mestskym bytom je tu viac priestoru, mame pivnicu, garaz a este spolocne priestory dolu, mame dva balkony. U nas ku kazdemu bytu prislucha aj zahrada hned vedla bytovky, takze mame vlastny dvor, samozrejme vztahy su tu ovela srdecnejsie ako v cinziaku v meste. Nevyhody: nie je tu vytah, my mame staru bytovku, takze nonstop sa tu nieco kazi a na moj vkus su tu vysoke naklady. Ked ta nieco napadne, pytaj sa

deti95060810
22. jún 2018

vyrastala som v rod. dome, a bývam doteraz až na zhruba pár rokov asi 5 r., kedy som bývala vo veľkom paneláku - 54 bytov v meste. Vo veľkom meste....
V paneláku nie je zle ak je špajza na dedine...V zime sa dá, horšie je to v lete....Už by som do bytu nešla, nie je to pre mňa....chýbal mi dvor, posedieť si na dvore, ale najviac by som sa bála vzťahov... búchajúci susedia, že počujú moje deti, ufrflaný dôchodcovia....a ešte v zime som si nemohla zvyknúť na kúrenie....strááášne teplo.
rod. dom na dedine - máme dvor s bazénom..... kosačky, psi, to mi nevadí vôbec, ani obchod na opačnej strane dediny... Nik mi nebúcha po stene že počuje deti, že skáču, že búchajú, .... toto mi úplne vyhovuje.... kúrime si podľa seba - mám radšej chladnejšie čo nakoniec vidím aj na vyúčtovaní plynu....

lilyianka
22. jún 2018

@matulik212 ja som bývala asi 2r v bytovke na dedine a za mňa nikdy viac..samozrejme to viem porovnať s bývaním v činžiaku v meste
V bytovke o mne všetci vedeli viac ako ja sama, keďže tam bývali väčšinou mladé rodiny s deťmi, nikdy sa im nedalo vyhnúť... čiže keď som chcela ísť k autu, tak medzi nimi som sa musela predierat keďže vysedavali na schodoch bytovky a na lavičkách popri chodníku...pre mňa čo mám rada súkromie katastrofa, mne celkovo ti ľudia nasadli.. .taktiež neustále hulakanie na deti, keď si viedli deti zo škôlky tie so železnou tyčou buchotali vo vchode po zábradlí...nirktori jedinci sa tam dokonca tvárili, že parkovacie miesta pred bytovkou patria im ( to určite)..
Bývanie v činžiaku..uplny kľud, pohoda, nikto sa do nikoho nestaral, pozdravili sme sa, prehodili pár slov ...
Ale teda u mňa vyhráva bývanie na dome jednoznačne, ale ak by som si musela vybrať či byt na dedine alebo v meste, tak určite mesto!!!

jantato
22. jún 2018

za mna keby mam povedat: ja som celkovo za mesto....asi zvyk, ale malu vyhodu dediny by som dala dom a dvor...ale byvat na dedine a este aj na bytovke to je za mna cista samovražda.... ale to je len moj pohlad.

matulik212
autor
23. jún 2018

@lindusss2016 a je tam aspon trosku nejake sukromie?

matulik212
autor
23. jún 2018

Dakujem vsetkym za odpovede ste strasne zlate ❤️

lindusss2016
23. jún 2018

@matulik212 vies co, ja take veci neriesim, robime si doma, co chceme a nestarame sa o to, co robia susedia. Uprimne, neviem o susedoch nic, co mi sami nepovedia. Co vedia oni o nas, to netusim 😂 byvala som aj v klasickom panelaku, ale mne ani tam nechybalo sukromie

diablikovci
23. jún 2018

Na dedine je dobre keď máš tam všetko. Ako Napr dedina Smizany. Len škoda že tam zrušili teraz banku

lillystranska
23. jún 2018

@matulik212 ja som byvala kvazi v meste v radovej zastavbe muz na dedine. Teraz sme sa prestahovali na dedinu a nemozem si to vynachvalit. Je tam klud, tichucko vsetko mame poruke susedia su ok sice je to byt ale aj tak sme obaja spokojny takze za mna dedina

matulik212
autor
23. jún 2018

@lindusss2016 no ide oto ze mame moznost kupiz byt na dedine urobeny z dvojky na 3jku a za super cenu za taku cenu v meste (kosice) kupim jedine 1izbovy byt. Priatel je z dediny cize ako sa zije na dedine v podtsate viem jedna sa mi len o to byvanie v panelaku v dedine . Susedia su vraj ako jedna velka rodina do kosic mam blisko tak uvazujeme o jeho kupe , cakame babetko cize si myslim ze by to mohlo byt super na dedine vychovavat babo . Viem ze clovek ked nieco kupuje a hlavne take nieco stale sa boji ze ci neolutuje nekupujeme to predsa na mesiac.

timilv
23. jún 2018

Ja som z dediny ale momentálne bývam v meste. Ak by som sa vrátila na dedinu, tak určite nie do bytovky. Bytovky u nás na dedine boli tragédia, každý o každom všetko vedel, do každého sa staral, nulové súkromie... Asi je to fakt o šťastí, že na akých susedov natrafíte 🙂 za nás už len dom, aj keď aj tam môžete natrafiť na horších susedov, ale dáte si dvojmetrový plot a máte kľud ;)

lindusss2016
23. jún 2018

@matulik212 my sme tu byt zdedili, ale sama by som to nekupila. Nie je to dom. Vztahy so susedmi mame sice super, ale dom je dom. Kludne by som kupila tskyto byt v bytovke v meste. Ale zas ked hovoris, ze je za super cenu, tak to uz sama musis vediet, ci sa vam oplati do toho ist.

matulik212
autor
23. jún 2018

Urcite nechceme navzdy byvat v bytovke po nejakom case chceme domcek ale kazdy nejak zacinal uvidime no musime poriadne zvazit

pininka
23. jún 2018

@matulik212 a kde to je? Ja tiez byvam mimo kosic.

dilino
24. jan 2019

v živote by som už nechcela isť bývať do paneláku bývam v mestkej časti na dedine 1 km od mesta kde máme všetko lekárov,potraviny,lekárňe,poštu,banky takže na dedine je super sice pozna tu každy každeho ale da sa nikto nás neobmedzuje že bucháme alebo nám že niekto búcha lepšie na dedine bývala som aj v panelaku ale už by som nemenila

vulka
24. jan 2019

@matulik212 My máme super bývanie v malej bytovke. Všetci sa poznáme, pomôžeme navzájom, spravili sme priestor na hranie pre deti, máme hriadky s bylinkami a kvetmi, lavičky, bežne sušíme na žinkách prádlo, opaľujeme sa, staviame snehuliakov,...

markoev
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marsmykkok
7. mar 2021

@matulik212 no pre mňa najväčšia výhoda dediny príroda nablízku bez hufov ľudí. To v meste nemáš, môžeš bývať blízko prírody, ale s tým že tam chodí celé mesto a húfy ľudí ako na vaclavaku. Nevýhoda menších bytoviek na dedine určite oproti klasickému veľkému paneláku žiadna anonymita. Teda všetci ťa budú poznať, vedieť všetko o tebe, môže to byť aj plus že pomôžu ale aj mínus že ti to bude vadiť a oberat ťa o energiu, pripadne vzniknú konflikty. A potom ak by si chcela byt predať bytovka na dedine sa bude určite predávať dlhšie ako nejaký klasický byt na nejakom známom mestskom sídlisku. S tým potom treba rátať keď raz pôjdete do domčeka že predaj bude na dlhšie nie ako vo veľkom meste kde sa tuctovy byt za normálnu cenu predá do mesiaca.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz