Booking verzus stránka hotela

kikka95
10. jan 2022

Myslíte si, že sa viac oplatí rezervovať hotel cez Booking alebo priamo na webstránke daného hotela? Ďakujem.

janai1
10. jan 2022

@kikka95 väčšinou je to cez stránku hotela lacnejšie

dajda_01
10. jan 2022

@kikka95 ak sú aj ceny rovnaké.. Cez stránku hotela ide hotelu 100%, booking si z ceny berie nejaké percentá zo sprostredkovania

janinka007
11. jan 2022

Ja robím tak, keď nájdem niečo cez Booking, tak o cekujem ceny cez stránku ubytovania. Niekedy je to rovnaké, ale raz som ušetrila 200€,ked som kontaktovala priamo ubytovateľa.

loginexistuje
11. jan 2022

pokial mas napr genius lebel 3 na bookingu tak mas automaticky ranajky v cene a mas aj rozne ponuky a dealy treba porovnavat a podla toho objednat

sense
11. jan 2022

Treba porovnať, už som našla aj tak aj tak lacnejsie

loginexistuje
11. jan 2022

napr trm hotely mavaju akcie vztahujuce sa len na objednavky cez ich stranku volne listky na lanovky ci do akvaca ale zasa nemaju tam dostupne tie izby kde je najlepsi pomer cena/vykon tie su dostupne na bookingu zasa

janetinka27
11. jan 2022

@kikka95 vsak kukni booking a kukni ponuku hotela. v lete sme boli cez booking a mali sme v cene vstupenky do aquaparku a do sauny, usetrili sme. ale zasa nasi si objednali ubytko cez booking a ked potom komunikovali s penzionom, tak majitel bol podrazdeny, ze on ma svoj cennik - iny ako cez booking. nasi to potrebovali narychlo, takze uz nebolo z coho vyberat a nakoniec vysvitlo, ze si aj trochu vymyslal, co sa tykalo terasy aj kvality ubytka atd.
takze je to rozne, najlepsie je kuknut recenzie a porovnat ponuku booking vs. hotel

dzejsik
11. jan 2022

@kikka95 booking si berie z ceny okolo 16% (závisí od oblasti, kam idete), tak si treba porovnať ponuky a tak sa rozhodnúť

katulienkax
11. jan 2022

My sme mali ovela lacnejsie priamo hotel, lebo napr booking zle zarataval cenu deti a hotel nam dal lacnejsie dokonca mi stacilo doplatit az pri odchode, kdezto booking chcel dopredu celu sumu. Zavisi od hotela, treba si zavolat

prasiatko30
11. jan 2022

Treba pozriet viacero stranok a aj stranku toho ktoreho hotela - niekedy ti vyjde lacnejsie cez operatora a niekedy priamo cez stranku hotela. Porovnas a vyberies to co sa ti najviac hodi, vsak netreba rezervovat prve co ti vyskoci

minesasubu
11. jan 2022

zaleží od toho či máš na bookingu účet a objednávaš pravidelne
v lete som našla hotel TMR na bookingu ale objednala som priamo cez stránku hotela dávali zadarmo lanovku a motokári
na jesen do Prahy som objednávala cez booking dali mi update izby zadarmo čiže sa to oplatilo ušetrila som 100€ ako verná zakazník kedže mám už genius 3
skús porovnať stránku hotela aj booking zaleží aj od termínu a oblasti

eviku777
11. jan 2022

@kikka95 na bookingu mas moznost bezplatneho storna, na oficialnych strankach nie

janai1
11. jan 2022

@eviku777 to je hlúposť... Každy hotel si nastavuje svoje podmienky

eviku777
12. jan 2022

@janai1 hlupost to nie je. Ja cestujem vela a vzdy si pozeram booking + prislusnu stranku hotela. JA som sa nestretla zatial s tym ze by oficialna stranka ponukala moznost bezplatneho storna! Nepopieram ze take neexistuju mozno ano ale ja som taky nenasla a rozhodne nie som osoba co cestuje 1x do roka na dovolenku, tak si dovolim tvrdit ze mozem hodnotit. Cestujem po svete roky a v roku cca kazdy druhy mesiac, dokonca som nemala pauzu ani. 2020 a 2021, cez covid. Tak nepiste hlupost. Napiste ze Vasa skusenost , a moja je taka ako som popisala. Pekny den

janai1
12. jan 2022

@eviku777 tak ja pracujem v hoteliertsve tak mam určite lepší prehľad ako vy... Všetko čo je na bookingu si nastavil prevádzkovateľ hotela, booking s tým absolútne nič nemá, takže Vaše tvrdenie, že iba na bookingu je možnosť storna je absolútne zavádzajúca a nepravdivá

kikka95
autor
12. jan 2022

Ďakujem Vám všetkým za odpovede, nakoniec sme si rezervovali pobyt priamo cez stránku hotela, lebo to bolo o viac ako 100€ lacnejšie a taktiež to môžeme zrušiť bez poplatku (samozrejme nie tesne pred očakávaným príchodom) a peniaze si sťahujú z účtu až 2 týždne pred príchodom (70%), zvyšok asi po príchode.

ados303u2
13. jan 2022

@kikka95 ahoj. Ja som už trikrát hľadala cez booking
Zatiaľ celkom dobre
Skus aj trivago.