ahojte, mmam doma sklokeramicku dosku nikdy som nebola nadsena ako sa na nej vari ..... ni teraz by som potrebovala poradit ako ju vycistit ...... mate nejaku ucinny prostriedok pripadne domaci recept ? Dakujem 🙂
Ja teda po 2 rokoch by som ju najradšej je.la do koša. Neviem prečo som ja hlupaňa nevzala indukciu. Máme sklokeramiku totálne zničenú, všetko čo sa pripáli zanecháva fľaky a na nič iné nerobím len čistím a aj tak nevyzerá úplne tip top.
Na pripáleniny dobre pomohol Grilpur
My cif tekuty pradok s hubkou a vyzera supet
Cif je najlepsi. A na odmastenie sprej taký oranžový na kuchyne z Lidl.
@mamky2277 po kazdom vareni, ked doska vychladne ale nie uplne, trochu nech je tepla, ale trochu. Vezmem zubnu pastu, hubku zlahka namocim a miesto kde bol hrniec pekne precistim hubkou, nedrhnem ale cistim, potom prejdem po celej doske, premyjem celu plochu a papierovym obruskom krasne vycistim do lesku. Mam ju 2 roky a je ako nova.
@mamky2277 čo nejde ničím iným ide grilpurom. Ja ho používam keď mi vykypí alebo prská masť a zostane to pripečené na doske. Poradil mi to niekto iný, že je super a fakt pomohol. Ale fľaky sa robia naozaj stále. Som zúfalá z toho 🙄 Určite sa mi Grilpur zdá lepší ako Cif prášok, ten má tie jemné abrazívne častice a to podľa mňa ešte skôr poškodí povrch...
Mám sivé indukciu, ale mne pomáha sanytol na kuchynu + hubky + jar 😊
V dm majú škrabku na sklo a varné sklokeramické dosky. Perfektná vec.
Žiadne rady ti nepomôžu tak ako moja overená 😁😁 HG intenzívny čistič!! Mamina ma sklokeramiku v strasnom stave same fľaky od hrncov, dokonca niektoré časti vypadli už ako výpalené a tento zázrak tomu veľmi pomohol, samozrejme že detailne pod svetlom nie je ako nová ale výsledok určite stojí zato, už viac žien tu tento čistič chválilo.. Ja som ho kúpila z netu za 8eur.
Mne najviac pomáha zelená pasta 🙂 z dedry.... Aj spálené vyčistí 🙂
ziadna ocelova vlna nepomoze akurat poskiabe dosku .... ved je to sklo .....
dakujem vam zienky za rady nieco musim vyskusat ....
Skrabku na keramicku dosku. Po vareni - ak treba prejdem po povrchu a je to ako nove. Varim na nej14 rokov a v pohode ako nova
normalne kupujem taky tekuty prasok v dm. je lacny ale ucinny a samozrejme ak je treba, tak mam doma aj skrabku na skokeramiku. ono niekedy fakt staci, tu spinu tam nenechavat nejak moc dlho
@mamky2277 cif + hubka 🙂