Ako podať žiadosť o nájomný byt ?

ketrinka2017
2. dec 2019

Nevie niekto sociálne ubytovne také kde sa potom dostáva byť?? Alebo ako sa pôda žiadosť o nájomný byt

pribinak
2. dec 2019

@ketrinka2017 ak si z BA, mas trvaly pobyt v BA, tak pozom si das žiadosť o Socialny byt na Magistráte
Ale musis spĺňať podmienky, napr aj prijem

mogaa
2. dec 2019

@ketrinka2017 tam kde máš trvalý pobyt tak na MU si treba podať žiadosť. Treba ale počítať s tým, že nájomných bytov je obmedzený počet a na 99%sú všetky obsadené, takže jedine čakať kedy sa niektorý z nich uvolní(pôvodný nájomca zomrie alebo nebude platiť)

lula313
2. dec 2019

@ketrinka2017 v ba sa to už pomenilo, že bývanie je obmedzene na niekoľko rokov a nemali by sa dat tieto byty už odkúpiť(aspoň Raca to už takto má), čo je spravodlivejšie, keďže byty za lacno dostali rôzni špekulanti a nie ti, ktorí boli nan odkázaní. Napr Fresov bratranec dostal 2izbak za par stoviek, aj keď je trhová cena bytu 110tisic.

ketrinka2017
autor
2. dec 2019

@mogaa preto sa pýtam lebo ináč nemám šancu zabezpečiť normálne bývanie pre dcérku.... Prenájmy celý život tiež nejsu najlepšie pre maličkú.keby dom bola sama tak to je neco iné....

natalala
2. dec 2019

@ketrinka2017 a co takto ist do roboty a najst si na zaciatok podnajom a potom pripadne zobrat hypo? 🤷🏼‍♀️ Preco by si mala dostat byt? Lebo si si spravila dieta? Deti mame aj ostatni a necakame ze nam niekto da byt...

veronikaszabova
2. dec 2019

@natalala 👍

mogaa
2. dec 2019

@ketrinka2017 ok ja ťa rozumiem, ale nájomných bytov je určitý počet a sú obsadené a následne sú na uvolnené byty poradovníky....takže je jedno že si v zložitej situácii, v takej je väščina ľudí ktorý čakajú na uvolnenie podľa poradovníka....z 99% sa čaká podľa poradovníka, len vo veľmi ojedinelých prípadoch sa dá uvolnený byt niekomu prednostne....Niekde majú napr.aj podmienku že nový nájomca musí mať prácu, aby mal z čoho platiť nájom....Byt nie je tvoj, je mesta ale nájomné platíš podľa zmluvy, ak nezaplatíš, môžu ťa vysťahovať....

ketrinka2017
autor
3. dec 2019

@natalala hypotéky nechcem ani pôžičky... A do roboty by som utekala s radosťou keby moja dcérka nebola taká naviazaná na mňa a aj ja tiez💜💜

ketrinka2017
autor
3. dec 2019

@natalala ale ja sa ta nepýtam ci čakáš na byt alebo iné ženy.

ketrinka2017
autor
3. dec 2019

@mogaa to je normálne ze keď ne zaplatím tak ma vyhodia🤣🤣