Nevie niekto sociálne ubytovne také kde sa potom dostáva byť?? Alebo ako sa pôda žiadosť o nájomný byt
@ketrinka2017 tam kde máš trvalý pobyt tak na MU si treba podať žiadosť. Treba ale počítať s tým, že nájomných bytov je obmedzený počet a na 99%sú všetky obsadené, takže jedine čakať kedy sa niektorý z nich uvolní(pôvodný nájomca zomrie alebo nebude platiť)
@ketrinka2017 v ba sa to už pomenilo, že bývanie je obmedzene na niekoľko rokov a nemali by sa dat tieto byty už odkúpiť(aspoň Raca to už takto má), čo je spravodlivejšie, keďže byty za lacno dostali rôzni špekulanti a nie ti, ktorí boli nan odkázaní. Napr Fresov bratranec dostal 2izbak za par stoviek, aj keď je trhová cena bytu 110tisic.
@mogaa preto sa pýtam lebo ináč nemám šancu zabezpečiť normálne bývanie pre dcérku.... Prenájmy celý život tiež nejsu najlepšie pre maličkú.keby dom bola sama tak to je neco iné....
@ketrinka2017 a co takto ist do roboty a najst si na zaciatok podnajom a potom pripadne zobrat hypo? 🤷🏼♀️ Preco by si mala dostat byt? Lebo si si spravila dieta? Deti mame aj ostatni a necakame ze nam niekto da byt...
@natalala 👍
@ketrinka2017 ok ja ťa rozumiem, ale nájomných bytov je určitý počet a sú obsadené a následne sú na uvolnené byty poradovníky....takže je jedno že si v zložitej situácii, v takej je väščina ľudí ktorý čakajú na uvolnenie podľa poradovníka....z 99% sa čaká podľa poradovníka, len vo veľmi ojedinelých prípadoch sa dá uvolnený byt niekomu prednostne....Niekde majú napr.aj podmienku že nový nájomca musí mať prácu, aby mal z čoho platiť nájom....Byt nie je tvoj, je mesta ale nájomné platíš podľa zmluvy, ak nezaplatíš, môžu ťa vysťahovať....
@natalala hypotéky nechcem ani pôžičky... A do roboty by som utekala s radosťou keby moja dcérka nebola taká naviazaná na mňa a aj ja tiez💜💜
@natalala ale ja sa ta nepýtam ci čakáš na byt alebo iné ženy.
@mogaa to je normálne ze keď ne zaplatím tak ma vyhodia🤣🤣
@ketrinka2017 ak si z BA, mas trvaly pobyt v BA, tak pozom si das žiadosť o Socialny byt na Magistráte
Ale musis spĺňať podmienky, napr aj prijem