Ahojte rodičia! Viem, že nie sme prví ani poslední, ktorí sa už tak trochu mačkajú v malom byte. Rada by som dostala nejaké inšpirácie, prípadne aj fotky, ako to mate zariadené vy v malom byte s deťmi. Máme dvojizbový byt s malilinkou kuchyňou, z toho dôvodu jedálenský stôl je naprataný v obývačke, kde je aj klasika gauč, obývačková stena a hrací kútik pre deti. V spálni nie je extra veľa priestoru, máme tam manželskú posteľ, veľkú skriňu a z každej strany postele detsská postieľka. Máme to tam už len tak tak. Staršia dcérka má 2,5 roka a už by potrebovala viac priestoru na spanie, je ešte v detskej postieľke bez bočnice prirazenej k našej posteli. Z druhej strany postele mám kolísku pre polročnú dcérku. Momentálne uvažujeme kúpiť poschodovú posteľ. Tá spočiatku bude v spálni, časom by možno už nebolo zlé urobiť deťom vlastnú detskú izbičku a my by sme sa presunuli do obývačky. Mám v tom zmetok, vôbec neviem, čo ako urobiť, aby sme boli všetci spokojní. Dajte mi tipy, ako to máte vy poriešené. Ďakujem! Ale rady tipu "presťahute sa do väčšieho" nepotrebujem, ďakujem 🙂
@gabusa1975 Ahoj, ďakujem. A ako to máte zariadené? V obývačke máte teda aj gauč, aj obývačkovú stenu a ešte plus manželskú posteľ?
Keď som bola dieťa, bežne rodiny naokolo nás bývali v dvojizbovom byte a mali detskú izbu a v obývačke rozkladací gauč, kde spávali rodičia. Tiež som tak vyrastala a aj napriek tomu som mala šťastné detstvo. Teraz bývam na rodinnom dome, dcéry majú spoločnú izbu.
@luba_buba V obývačke máme komodu, TV stolík, a také väčšie kreslo. Spíme na rozťahovacej sedačke. Kúpili sme si na ňu taký kvalitný matrac.V obývačke máme minimum nábytku. Tým že v podstate slúži aj ako obývacia izba, aj ako spálňa
@luba_buba my máme zatiaľ jedno dieťa a spime všetci v spálni,ale už sme si kupili roztahovaci gauč a ideme sa sťahovať do obývačky a malá bude mat svoju detskú izbu v spálni. Ten gauč je od firmy oravec, je na každodenné spanie, má kvalitný roztahovaci matrac a je teda na plnohodnotné vyspanie sa. Plánujeme aj druhé dieťa, to bude s nami v obývačke kým bude babo a potom chceme ísť do väčšieho určite.
A preto sme dokupili 1 izbak preburali a spojili s nasim 2 izbovym a mame 4 izbovy s jednou kuchynou v strede a dvomi kupelnami 😀
@luba_buba my sme aktuálne so 4 deťmi v dvojizbovom byte - 51m². Obývačka je zároveň detská izba - v 2 rohoch izby sú postele (jedna normálne 200cm a druhá 145cm - 4 ročnému stačí), v treťom rohu gauč na trvalé spanie (ale spí na ňom iba 1 syn, takže ho nerozkladáme) a vo štvrtom rohu sú dvere. Oproti gauču na komode je telka. Je tam aj stôl na domáce úlohy. Asi sa to z popisu zdá napratané, ale chlapci si tam vedia rozložiť aj veľkú vlacikovú dráhu.
Spálňa klasika manželská posteľ 200cm a skriňa a komody. Najmenšie dieťa spí so mnou v posteli. Skrine máme na chodbe - zmenili sme dispozíciu bytu.
Koľko m² máte vy k dispozícii?
Moja teta mali 2i, ale celkom veľký a v obývačke mali kút s gaučom a telkou a skrine tak umiestnené do pol izby, za ktorými mali normálnu posteľ, ktorá od dverí ani nebola vidieť. A úplne super to vyzeralo. A špajzu v byte zrušili a urobili z nej šatník. Tskze mali vlastne všetko, nič neroztahovalickazdy večer a mali aj spálňu, aj obývačku, ich baby mali svoju izbu.
Ja byvam v 56 m2 byte dvojizbovom, syn ma menšiu izbu a ja spim v obývačke. Čakám bábätko tak bude so mnou. Ale my sa plánujeme neskôr asi do dvoch rokov presťahovať do trojizbaku lebo cely zivot sa tlacim v dvojizbovom.. muz kvoli tomu byva inde. Traja v obyvacke by sme sa ani nevyspali ani nemame pred sebou kam utiect+ jeho povaha a zlozvyky.. takze ja to mam poriesene takto..
@luba_buba
Pozri tu, ako vedia kreativni architekti prerobit 2 izbak na trojizbak.
http://what.sk/filter/realizácie/byt-pre-mladu-...
@mamcotka ked sa naskytla taka prilezitost nevahali sme.Zobral sa uver suseda sme prestahovali v ramci sidliska a cca rok sa to prerabalo.Zatial maju deti spolocnu izbu.Setrime si po troche na nasu manzelsku izbu chceme tu najmensiu izbu je to ta v jednoizbaku byvala kuchyna .Potom deti budu mat kazdy svoju izbu.Kym sme mali len ten 2 izbak vsetci sme spali v jednej izbe.Deti na poschodovej ale tu sme zrusili mladsia sa zacala stverat na hornu a spadla skoncili sme na pohotovosti tak sme hornu zlozili a uz bola zapratana izba.Prezili by sme aj tak lebo v tom byte som vyrastala ja s nasimi a bratom a zvladli sme to 😀ale takto sa nam zije super.Sice sa platia dva najmy ale to je to najmenej to pohodlie stoji za to.Sem tam sa mi nechce riadit 😛a ked zazvonia na zvoncek do jednoizbaku tak do dvojizbaku to nepocut takze navstevy volaju na mobil su normal dva vchody ale pouxiva sa len jeden
U nás je stále bežné, že s 2-5 deťmi sú ľudia v dvojizbovom byte. Susedia majú popri jedne stene 2 poschodové postele(cez deň zatiahnuté závesom), dajaké skrine, písací stôl a koberec na hranie.
My sme v dvojgarzonke, 2+3 deti. Izbu sme nechali detom. Chalani maju poschodovu postel a mala ma postielku. Izba je brutal velka takze maju aj dost priestoru. S muzom spime v obyvacke (viac nam to vyhovuje) mame rozkladaci gauc na bezne spanie. Takze tiez dost priestoru.
brat mal starý tehlový 2 izb. byt...Veľká kuchyňa, aj izby boli obrovské. Kým boli deti malé spali v jednej izbe,
potom zmenili disp. bytu . z 2 izb. spravili 3 izb.....Kuchyňu dali na chodbu - takže sa vstupovalo rovno do kuchyne. stôl mali v obývačke jedávali tam..deti mali v izbe posch. posteľ....či boli spokojní neviem, presťahovali sa po čase do nového domu kde mali 280 štvorcov obytnej plochy...
Moja kamoška prerabala 2 izbový byt a ma 2 deti na ZŠ. Dlhe roky žili tak ze ona správala s deťmi v spálni na manželskej posteli lebo dievčatá nechceli späť same v izbe, potom urobila tak ze im izbu zo spálne a oni v obývačke rozkladací gauč a teraz byť komplet prerobili, zmenšili voľáko kuchyňu,skrátili chodbu, stôl do obývačky, spojili WC s kupelkou a voľáko im vyšiel tak priestor že urobili minispalen kde sa zmestila čisto len posteľ, dievčatá majú vlastnú izbu no a skrine sú u dievčatách v izbe a potom na mieru skriňa v chodbe.
My sme mali z jednej izby urobenu detsku ja a sestra pekna velka izba so vsetkym potrebnym. Obyvacka bola predelena velkym zaluziovym zatahovacim zavesom napoly. Pri okne mali postel rodicia plus skrine velke oproti posteli. pred zavesom v obyvacke pri jednej stene gauc, stolik a oproti komoda s tv. Zmestilo sa vsetko, velke navstevy sme nemavali takze miesta dost.
Mali sme mali kuchyňu, stôl sme mali v rohu k stene prirazeny, ak bolo treba že všetci sedia okolo posunul sa, ale väčšinou nebolo 😁 v obývačke sa dá urobit spalen s oddeleniu časťou ( rodičia to mali oddelené vertikálnom zaluziou a spratala sa tam aj vstavaná skriňa na jednu celú stenu. Deti by tým pádom mali spalen ako detskú. Inak to ani nepôjde podľa mňa, ich postele do obývačky nedáš a zase lepšie je dostať aj hračky, neskôr bude treba stôl atď do jednej izby.
@luba_buba ahoj, aj my byvame v dvojizbovom byte. Kedysi bola v izbe klasicka spálňa ale teraz je to detska izba. Odkedybsom nola tehotna s druhým tak sme ti vyriesili prave sklapacou posteľou a musim povedať ze je to najlepšia kúpa v domácnosti. Bola draha, ale je stabilná a pevná a omnoho lepsie nez akákoľvek na ktorej som spala...mame ju v obývačke a vyzera ako veľká skrina. Periny su ipnute popruhmi takze mam za 3 min upratanu obyvacku. Len upresnenie my chceme stavat a teda investovať do väčšieho bytu sa nam neoplati. Tento mame komplet prerobený. Cena postele bola cca 1000€.
My máme vyklapaciu posteľ v obývačke, odmietala som späť na rozkladacich gaucoch, postel sa uprace a je z toho knižnica. Kuchyňu máme tiež malú, ale stôl sme dali vyrobiť len taký úzky, popod cele okno. plánujem do obývačky dať jedálenský, rozkladací.
Jednoducho zrusit obyvacku ..ponechat si spalen a s povodnej obyvacky urobit detsku izbu...
@katarinka1990 Ahoj, dakujem za tip 🙂 Zatial asi budeme riesit len poschodovu postel do spalne, aj ked neviem, ako to tam narveme. Ty mas ako stare deticky? Obe su uz v izbicke? Presne aj my planujeme stavat, takze vymenu bytu uz urcite nejdeme riesit, aj keby sme sa tu este par rokov mali tlacit.
@luba_buba moji drobci maju 3 roky a rok. Aj mi sme objednali poschodovku do izby. Vrch bude ulozny priestor na periny a spodok je 120*200 takze dost siroky aby som tam maleho v pohode uspala a mala dost miesta. Mensi ma este postielku. Tu mame jednu v obývačke a jednu v izbe. Lebo krpec spi s nami a starsi v postielke vedla. Tak ich chceme uspavat v izbe...zatial sa to nedarí lebo valenda je uzka a oni celkom protestuju. Inak ta poschodovka je celkom draha aj s kvalitnejšími matracmi.
@gabusa1975 viem už je to staršia téma no pre mňa veľmi súčasná ....kde prosím vás dávate ten matrac po zložený gauča dá sa uložiť do úložného priestoru v gauči ??vďaka 🙂
@ludka1988 Ahoj. Sedačku mávame bežne rozlozenu, periny sú počas dňa v uloznom priestore a matrac zakrytý. Samozrejme, keď má prísť k nám návšteva, matrac preč, a sedačka sa používa na sedenie.
@ludka1988 Matrac je 160x200,vysoký, čiže nie je možné ho uložiť, nie je nizky
Ahoj. No my sme v dvojizbaku, ale máme iba jedno dieťa. My spíme v obývačke a krpec ma svoju izbu. Tam sme mali klasika spálňu, ešte keď bol menší. Kebyže máme dve deti, tak isto to poriesime poschodovou posteľou. Nie každý môže ísť do väčšieho bytu 😉