Ahojte, kupujeme domček s malou záhradkou - 7,5x10m travy plus 25m2 terasa. Terasa je zastresena a siroka, takze tu viem vyuzit napr. na hojdacky.
Trosku premyslam nad zahradkou, ako to tam “zariadit”, aby to tam deti lakalo travit cas, ale ihrisko stavat neplanujem 😁. Deti su 8,4,babatko.
Zatial zvazujem nejaky pristresok so zavesom (nie domcek), bagrovisko (zmes zeminy s trochou piesku), nejaky stolik na zabavu s vodou, hlinou, co deti zboznuju), tabulu kriedovu na plot...Ale nejako to zaclenit medzi zelen, kvetiny...
Ako mate taketo male zahradky urobene Vy? Foto pre inspiraciu by potesila. Net mam cely preluskany, aj youtube.
@krisbar urcite je to super napad s tymi krickami - napr ribezle su vdacne, cucoriedky tiez, jahody v nadobach. Aj paradajky dopestuje hadam kazdy. Ale nie kazdy ma zahradkarske sklony - o stromy sa treba starat, rezat, striekat a pod. Ale urcite je dobre uvazovat aj tymto smerom - urobit pestovaci kutik, kde sa deti mozu aj starat, aj sledovat, ako to rastie... a dat na dvor aj veci na zabavenie. Voda a a hlina je pre mensie deti skvela zabava.... Taka korona tento rok ukazala, ako super je mat aj pre deti miesto vonku na vybeh, aj celkove v case chorob, ked dieta nie je pomrtve v posteli, alebo rodic je chory, lahko posle deti na dvor a pozoruje ich z terasy.
Ja som toho nazoru, ze detom viac spravi dobre ak im vysadis maliny, ovocne stromy (ktore casom budu aj tienit pred besnym slnkom), male zahonceky zeleniny, paradajky v kochlikoch. Na ihrisko mozete ist aj von, ale dat im na tanier kvalitnu zeleninu, na ktorej starostlivosti sa mozu uz aj oni same podielat je pre mna osobne ovela viac ako ihrisko, ktore ich aj tak casom omrzi a budu to len haraburdy, co v zahrade zavadzaju. Ale to je len moj osobny nazor, pretoze pracujem s kvalitnymi potravinami a niekedy ma mrzi, ze matky daju kopec penazi do obliekania, hraciek, tabletov a potom davaju detom do pusy odpad, pretoze "kvalitna zelenina je draha".